Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Konverzija Win1250 u UTF-8

[es] :: PHP :: Konverzija Win1250 u UTF-8

[ Pregleda: 3741 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
*.verat.net



+10 Profil

icon Konverzija Win1250 u UTF-807.10.2002. u 13:09 - pre 220 meseci
Ima li neko gotovu funkciju koja string napisan u kodnoj strani 1250 prekonvertuje u UTF-8?

Prebacio sam forium na UTF-8 i sad ima mproblem sa starim porukama u kojima je koriscen CP1250.

 
Odgovor na temu

random
Vladimir Vrzić
Beograd

Član broj: 85
Poruke: 3866
*.f.bg.ac.yu

Sajt: www.last.fm/user/vrza


+4 Profil

icon Re: Konverzija Win1250 u UTF-807.10.2002. u 16:12 - pre 220 meseci
Koristi iconv biblioteku. PHP je podržava.
int rand(void);

Those who do not understand Unix are condemned to reinvent it, poorly.

Upali lampicu — koristi Jabber!
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
*.verat.net



+10 Profil

icon Re: Konverzija Win1250 u UTF-807.10.2002. u 16:54 - pre 220 meseci
Biblioteka deluje sjajno, medjutim, ja koristim windows a na serveru ne mogu da kompajliram... :(

 
Odgovor na temu

Aleksandar Marković
Part Time Freelance Journalist

Član broj: 219
Poruke: 5221
*.mediaworks.co.yu

Sajt: www.akcenat.info


+8 Profil

icon Re: Konverzija Win1250 u UTF-807.10.2002. u 17:56 - pre 220 meseci
Da i meni bi to trebalo...odnosno server je pod NT-om ...paaa....svi predlozi dobro će doći..osim onih lakonskih...prebaci se na apache...
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.elfak.ni.ac.yu

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Konverzija Win1250 u UTF-808.10.2002. u 03:19 - pre 220 meseci
slobodno sada mozes da me napsujesh, ali ja cu ti ipak reci "predji na apache".

ta cinjenica da koristish NT, ti nista ne smeta da instalirash i koristish apache! on radi skoro podjednako dobro na nt-u kao na bilo kom linuxu/unixu. (a i dalje na nt radi bolje nego IIS ;)

i samo da napomenem, da php mLooogo bolje radi na apache!!!


sto se tvog problema tice, u php.ini bi trebalo da postoji linija koja glasi

;extension=php_iconv.dll

otkomentarisi je (skini ";") i to bi trebalo da radi...
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
*.verat.net



+10 Profil

icon Re: Konverzija Win1250 u UTF-808.10.2002. u 12:22 - pre 220 meseci
Nije to resenje. Nemam pristup php.ini.
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
217.26.67.*



+256 Profil

icon Re: Konverzija Win1250 u UTF-808.10.2002. u 14:18 - pre 220 meseci
Probaj sa dl funkcijom, mozda upali... otkud znam:
http://www.php.net/manual/en/function.dl.php
I pogledaj ini_set f-ju, mozda nesto moze i pomocu toga.

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Konverzija Win1250 u UTF-8

[ Pregleda: 3741 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.