Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

pokretanje neke druge exe iz c#

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: pokretanje neke druge exe iz c#

[ Pregleda: 4075 | Odgovora: 18 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Neznalica_sa_ugla
split

Član broj: 83282
Poruke: 390
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon pokretanje neke druge exe iz c#29.06.2007. u 06:57 - pre 173 meseci
Kako mogu pozvati (pokrenuti ) neku drugu exe file (pisanu u C++ MS) iz C#
Hvala
 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
*.ptt.yu.

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: pokretanje neke druge exe iz c#29.06.2007. u 08:04 - pre 173 meseci
Cirka 50 puta je bilo ovo pitanje: System.Diagnostics.Process.
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

Neznalica_sa_ugla
split

Član broj: 83282
Poruke: 390
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: pokretanje neke druge exe iz c#29.06.2007. u 11:28 - pre 173 meseci
Hvala , to je ok, ali meni se dva puta pokrene isti program .Kako se to moze izbjeci ??
 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
*.ptt.yu.

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: pokretanje neke druge exe iz c#29.06.2007. u 11:41 - pre 173 meseci
Hmmm, ne moze dva puta ako samo jednom pozoves metodu start. Nesto si drugo zeznuo, probistri po tvom kodu da greskom ne pozivas dva puta ili posalji taj snippet gde pokreces drugu aplikaciju pa da vidimo.
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

Neznalica_sa_ugla
split

Član broj: 83282
Poruke: 390
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: pokretanje neke druge exe iz c#29.06.2007. u 12:50 - pre 173 meseci
private void button23_Click(object sender, System.EventArgs e)
{

ProcessStartInfo startInfo = new ProcessStartInfo("Dig1.exe");
startInfo.WindowStyle = ProcessWindowStyle.Normal;
Process.Start(startInfo);
}
 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
*.ptt.yu.

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: pokretanje neke druge exe iz c#29.06.2007. u 16:03 - pre 173 meseci
Ma zeznuo si ti tu nesto Nemam vremena da probam, ali probaj da pozabadas par brejkpointova, ili napravi novu, klot aplikaciju sa samo jednim dugmetom i probaj,.
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

Neznalica_sa_ugla
split

Član broj: 83282
Poruke: 390
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: pokretanje neke druge exe iz c#01.07.2007. u 10:35 - pre 173 meseci
Hvala , dobro je i dvaput ,
 
Odgovor na temu

Astek
Marković Darko
Beograd

Član broj: 128308
Poruke: 160
*.3dnet.co.yu.



+1 Profil

icon Re: pokretanje neke druge exe iz c#01.07.2007. u 20:52 - pre 173 meseci
Probaj sa Shell

 
Odgovor na temu

NemanjaCSHARP
Nemanja Stancic
Beograd

Član broj: 148552
Poruke: 43
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: pokretanje neke druge exe iz c#16.07.2007. u 14:39 - pre 172 meseci
Sto ne probash samo sa Process.Start(path);
 
Odgovor na temu

zaricmica

Član broj: 184606
Poruke: 84
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: pokretanje neke druge exe iz c#18.09.2010. u 19:56 - pre 134 meseci
Eeee, i ja imam isti problem. Samo sto ja necu da unosim putanju, nego da mi se otvori dijalog i da nadjem fajl koji hocu. Zna li neko na koji nacin to mogu uraditi??
 
Odgovor na temu

bojan21
Bojan Zukic
Beograd

Član broj: 101113
Poruke: 251
92.244.151.*



+6 Profil

icon Re: pokretanje neke druge exe iz c#19.09.2010. u 03:35 - pre 134 meseci
Na primer, ovako:
Code (csharp):

//ova linija ide skroz gore, u using listu
using System.Diagnostics;



        //recimo da otvaras dijalog klikom na dugme
        private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            OpenFileDialog oFD = new OpenFileDialog();

            if (oFD.ShowDialog() == DialogResult.OK)
                Process.Start(oFD.FileName);
        }
 


Pozdrav
 
Odgovor na temu

zaricmica

Član broj: 184606
Poruke: 84
147.91.203.*



Profil

icon Re: pokretanje neke druge exe iz c#22.09.2010. u 10:18 - pre 133 meseci
E, ovaj kod radi. Ali mora dva puta da se klikne. Prvi put otvori neki prozor, a drugi put otvara dijalog za otvaranje aplikacije.
 
Odgovor na temu

Cola
Slađan Čolić
Banja Luka

Član broj: 23736
Poruke: 160
*.lanaco.com.

Sajt: www.knjigaimena.com


+5 Profil

icon Re: pokretanje neke druge exe iz c#22.09.2010. u 10:34 - pre 133 meseci
pa tebi ako ne treba tako onda postavi svoju putanju ako je znaš unapred

string putanjaDoTvogFajla = "... putanja do tvog gajla ...";

Process.Start(putanjaDoTvogFajla);
 
Odgovor na temu

zaricmica

Član broj: 184606
Poruke: 84
147.91.203.*



Profil

icon Re: pokretanje neke druge exe iz c#22.09.2010. u 10:54 - pre 133 meseci
Ne, ne. Meni bas treba preko dijaloga, posto nece da se pokrece na mom racunaru samo, nego na bilo kom.
 
Odgovor na temu

bojan21
Bojan Zukic
Beograd

Član broj: 101113
Poruke: 251
92.244.151.*



+6 Profil

icon Re: pokretanje neke druge exe iz c#22.09.2010. u 15:53 - pre 133 meseci
Citat:
zaricmica:Prvi put otvori neki prozor...

Sta pise na/u tom prvom prozoru sto otvori?
 
Odgovor na temu

zaricmica

Član broj: 184606
Poruke: 84
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: pokretanje neke druge exe iz c#22.09.2010. u 16:16 - pre 133 meseci
Pa dva puta mi otvara dijalog za aplikaciju. Kad odem da startujem, on mi opet otvori dijalog i onda je tek otvori.
 
Odgovor na temu

bojan21
Bojan Zukic
Beograd

Član broj: 101113
Poruke: 251
92.244.151.*



+6 Profil

icon Re: pokretanje neke druge exe iz c#22.09.2010. u 17:17 - pre 133 meseci
Ovo sa slike je Open File Dialog:
Open File Dialog

Ukoliko ti taj prozor otvara dva puta, onda sigurno negde u kodu pozivas metodu za otvaranje dva puta. Proveri kod jos jednom, ili postavi breakpoint na odgovarajuce mesto, pa prati tok izvrsavanja dok ne vidis gde se dijalog poziva drugi put.

Pozdrav
 
Odgovor na temu

zaricmica

Član broj: 184606
Poruke: 84
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: pokretanje neke druge exe iz c#22.09.2010. u 18:32 - pre 133 meseci
Da, da. On mi izlazi dva puta. Ali da se poziva dva puta, on bi dva puta otvorio aplikaciju, a ne jednom.
 
Odgovor na temu

bojan21
Bojan Zukic
Beograd

Član broj: 101113
Poruke: 251
92.244.151.*



+6 Profil

icon Re: pokretanje neke druge exe iz c#22.09.2010. u 20:01 - pre 133 meseci
Otvorio bi ti aplikaciju dva puta samo ako u oba poziva metode imas i liniju:
Code (csharp):

 Process.Start(oFD.FileName);
 


Bez koda metode koja poziva otvaranje dijaloga ne mogu nista drugo da ti kazem. Mozes da okacis ovde taj kod pa da vidimo u cemu je problem, ili da postavis breakpoint na ulazu u metodu i sa F10/F11 pratis liniju po liniju.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: pokretanje neke druge exe iz c#

[ Pregleda: 4075 | Odgovora: 18 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.