Dragi Mladex,
prvo, nije mi jasno da imaš GeoVision karticu a ne znaš kako da pristupaš daljinski (bilo iz LAN-a ili WAN-a). Ukoliko imaš originalni, instalacioni CD, vidi da nađeš "MultiCam RemoteView" program. Instaliraj ga i podesi... (ukoliko imaš problema, moraš da pitaš nekog 'mrežaša')
... što se tiče protoka kroz WAN imam jedno pitanje za tebe: Da li znaš koji je protok video signala od IP kamere? (najmanje 256kpbs)
Dakle, eto ti odgovora> Tvoj ADSL (a nije mi jasno koji ti je to paket i preko kog provajdera) ne može da protera ni jedan signal od jedne kamere jer u 'upload'-u na ADSL-u imaš 64kbps. Download na wireless-u bi trebalo da bude dovoljan ali u pricipu, u mrežnom protoku moraš ostaviti 'lufta' i neće u praksi da radi 1:1. Odnosno ukoliko primaš/šalješ nešto što je 256kbps u stream-u, trebalo bi imati barem faktor 2 u garantovanom protoku...
Ne znam da li sam bio od koristi ali ima tu još par faktora koji tebi očigledno fale. Pogledaj malo o DDNS-u, port-forwarding-u itd...
Pozdrav
P.S. i nije mi jasan taj tvoj wireless, sa obzirom da wireless-e za koje ja znam (i koristim) su SIMETRIČNI (dakle upload=download) i ODLIČNI su za daljinski wiveo nadzor, sa obzirom da ADSL u praksi NE MOŽE to da protera...
Answers to even the biggest of problems are very simple. It is just 'sometimes' difficult to reach these answers.