Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kalendar u C-u

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Kalendar u C-u

[ Pregleda: 2547 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Dexx1987
011.Serbia

Član broj: 54125
Poruke: 24
194.106.184.*



Profil

icon Kalendar u C-u30.05.2007. u 14:21 - pre 182 meseci
Zdravo,

Zanima me da li u C-u postoji neka funkcija za ispisivanja odredjenog meseca u godini?



pozz
Hvala
EpoX 8RDA3+ | AMD Barton 2500+ | 2x256 @DualChannel | gForce 4 MX 440 64MB | Maxtor 80GB, Maxtor 40BG, Maxtor 4GB | Sony Combo, Nec CD-RW

iRiver iFP-380 | Sony Palm Clie 70 | Nokia 3650
 
Odgovor na temu

Black3maj
Beograd

Član broj: 113924
Poruke: 59
*.adsl.beotel.net.



Profil

icon Re: Kalendar u C-u30.05.2007. u 19:26 - pre 182 meseci
Proveri u biblioteci time.h mada ne vidim problem da sam napravis to......
 
Odgovor na temu

Dexx1987
011.Serbia

Član broj: 54125
Poruke: 24
194.106.184.*



Profil

icon Re: Kalendar u C-u31.05.2007. u 13:39 - pre 182 meseci
Jel moze mala pomoc, posto sam pocetnik, a treba mi za neki domaci.
Problem mi je u stvari kako da saznam sa kojim danom pocinje odredjeni mesec, to mi je ustavari i jedini problem.


pozz
Hvala
EpoX 8RDA3+ | AMD Barton 2500+ | 2x256 @DualChannel | gForce 4 MX 440 64MB | Maxtor 80GB, Maxtor 40BG, Maxtor 4GB | Sony Combo, Nec CD-RW

iRiver iFP-380 | Sony Palm Clie 70 | Nokia 3650
 
Odgovor na temu

Black3maj
Beograd

Član broj: 113924
Poruke: 59
*.adsl.beotel.net.



Profil

icon Re: Kalendar u C-u31.05.2007. u 22:28 - pre 182 meseci
Ajde konkretno ispisi zadatak ovako bas ne mogu da izvalim na sta mislis
 
Odgovor na temu

Dexx1987
011.Serbia

Član broj: 54125
Poruke: 24
194.106.184.*



Profil

icon Re: Kalendar u C-u31.05.2007. u 22:52 - pre 182 meseci
Korisnik otkuca mesec i godinu, a ja treba da ispisem kako izgleda taj mesac:
npr, maj 2007.
P U S C P S N
- 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
...

pozz
EpoX 8RDA3+ | AMD Barton 2500+ | 2x256 @DualChannel | gForce 4 MX 440 64MB | Maxtor 80GB, Maxtor 40BG, Maxtor 4GB | Sony Combo, Nec CD-RW

iRiver iFP-380 | Sony Palm Clie 70 | Nokia 3650
 
Odgovor na temu

Black3maj
Beograd

Član broj: 113924
Poruke: 59
*.adsl.beotel.net.



Profil

icon Re: Kalendar u C-u31.05.2007. u 23:02 - pre 182 meseci
Pa verovatno ti se ne trazi da kalendar vazi uvek tako da ti usvoji neku referentnu tacku npr jan.96 pocinje ponedeljkom i tako povecavaj za jedan pazeci na prestupne godine....pogledaj malo kalendar u windowsu i bice ti jasno
 
Odgovor na temu

idb
Ivan Bulic
Beograd

Član broj: 4436
Poruke: 402



Profil

icon Re: Kalendar u C-u01.06.2007. u 11:07 - pre 182 meseci
Code:
/*  Time structure
    struct tm
type   Member     Meaning                    Range 
 int   tm_sec     seconds after the minute   0-61 
 int   tm_min     minutes after the hour     0-59 
 int   tm_hour    hours since midnight       0-23 
 int   tm_mday    day of the month           1-31 
 int   tm_mon     months since January       0-11 
 int   tm_year    years since 1900  
 int   tm_wday    days since Sunday          0-6   (dan u nedelji pocev od ponedeljka!)
 int   tm_yday    days since January 1       0-365 
 int   tm_isdst   Daylight Saving Time flag 
*/
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <time.h>
int main(int argc, char *argv[]){
    time_t rawtime;
    struct tm * timeinfo;
    time ( &rawtime );
    timeinfo = localtime ( &rawtime );
    printf ( "    Danasnji datu i vreme: %s\n\n", asctime (timeinfo) );  
    printf ( " seconds after the minute: %4d\n", timeinfo->tm_sec );
    printf ( "   minutes after the hour: %4d\n", timeinfo->tm_min );
    printf ( "     hours since midnight: %4d\n", timeinfo->tm_hour );
    printf ( "         day of the month: %4d\n", timeinfo->tm_mday );
    printf ( "     months since January: %4d\n", timeinfo->tm_mon );
    printf ( "         years since 1900: %4d\n", timeinfo->tm_year );
    printf ( "        days since Sunday: %4d\n", timeinfo->tm_wday );
    printf ( "     days since January 1: %4d\n", timeinfo->tm_yday );
    printf ( "Daylight Saving Time flag: %4d\n", timeinfo->tm_isdst );
    system("PAUSE");    
    return 0;
}

Za detalje pogledaj time.h
Pozdrav idb

 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Kalendar u C-u

[ Pregleda: 2547 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.