Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Printpreview ali bez instaliranog stampaca

[es] :: .NET :: Printpreview ali bez instaliranog stampaca

[ Pregleda: 2454 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bags

Član broj: 10072
Poruke: 715
*.12.15.tuwien.teleweb.at.



+2 Profil

icon Printpreview ali bez instaliranog stampaca25.05.2007. u 00:22 - pre 185 meseci
Evo patim se vec neko vreme sa ovim komicnim problemom.

Kako da napravim printpreview a da ne dobijem InvalidPrinterException na racunaru gde nema stampaca ?


Free advice is seldom cheap.
 
Odgovor na temu

Prokleta_Nedelja
Beograd

Član broj: 90608
Poruke: 450
*.teol.net.



+42 Profil

icon Re: Printpreview ali bez instaliranog stampaca25.05.2007. u 06:56 - pre 185 meseci
Instaliraj bilo koji (npr generic) stampac. Nebitno je sto ga fizicki nemas
 
Odgovor na temu

bags

Član broj: 10072
Poruke: 715
*.12.15.tuwien.teleweb.at.



+2 Profil

icon Re: Printpreview ali bez instaliranog stampaca25.05.2007. u 10:20 - pre 185 meseci
To je dobro resenje ali problem je u tome sto ce ovaj program biti instaliran na puno kompjutera bez stampaca. :(
Free advice is seldom cheap.
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: Printpreview ali bez instaliranog stampaca25.05.2007. u 10:32 - pre 185 meseci
Ne vidim zasto bi bio problem da u slucaju da uhvatis InvalidPrinterException obavestis korisnika da nema nijedan stampac na sistemu.

Ako je problem to sto nisi za neke izvestaje napravio ekranski prikaz (ne printpreview, vec gridovi, labele ...), vec iskljucivo koristis stampu za izvestavanje onda si na to trebao ranije da mislis. Ili obezbedi i ekranski prikaz ili imas odredjene Report generatore (Active Reports npr.) koji generisu izvestaj bez obzira da li na sistemu postoji instaliran stampac - to ti moze biti alternativa, naravno ako ti nije "veca dara nego mera".
 
Odgovor na temu

bags

Član broj: 10072
Poruke: 715
*.12.15.tuwien.teleweb.at.



+2 Profil

icon Re: Printpreview ali bez instaliranog stampaca25.05.2007. u 11:29 - pre 185 meseci
goranvuc,

upravo si pogodio poentu. :)

Imam 6 textboxova i sad klijent hoce na donjoj polovinii ekrana odmah ima uvid kako ce to izgledati na papiru.

Znaci ,treba samo da sadrzaj tih 6 text boxova pokazem kako ce izgledati na papiru.

Prva ideja je bila da nacrtam papir pomocu graphica,ali nisam bas uspio potrefiti da izgleda slicno papiru tj. vidi se da je crtano.
Druga ideja je upravo da iskoristim printpreview,i sa njim sam prilicno zadovoljan ,osim sto imam problem ovaj problem. :)

Mislis li da se isplati bakcati sa reportima da bih uradio ovako jednostavnu stvar?

Hvala puno na pomoci.



Free advice is seldom cheap.
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: Printpreview ali bez instaliranog stampaca25.05.2007. u 11:41 - pre 185 meseci
Citat:
bags:Imam 6 textboxova i sad klijent hoce na donjoj polovinii ekrana odmah ima uvid kako ce to izgledati na papiru.

Znaci ,treba samo da sadrzaj tih 6 text boxova pokazem kako ce izgledati na papiru.

Mislim da ti je najlakse da ubedis klijenta kako taj zahtev bas i nema puno smisla ako se nece stampati, a da mozes da mu das printpreview na posebnom ekranu (sto je standard), a i oslobadja ti donju polovinu ekrana. Ponekad bas i nije pametno "trpati" sve na jedan ekran, sto ti verovatno znas, jos samo i klijenta da ubedis u to
 
Odgovor na temu

bags

Član broj: 10072
Poruke: 715
*.12.15.tuwien.teleweb.at.



+2 Profil

icon Re: Printpreview ali bez instaliranog stampaca25.05.2007. u 12:03 - pre 185 meseci
To sam vec probao,ali ne ide bas.

Problem je sto je on i dosao na tu ideju zato sto ima dosta slobodnog prostora na ekranu. :)
Free advice is seldom cheap.
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: Printpreview ali bez instaliranog stampaca25.05.2007. u 13:00 - pre 185 meseci
Trebao si da stavis da je manji ekran, fixed size, pa mu jos objasnis da je taj manji ekran super, jer se vide drugi ekrani iza njega - eeeeeh, kada na vreme ne mislis

Ja volim konstruktivne i zahtevne korisnike jer mi obogacuju programe, ali ovakve nestandardne varijante im ne bi prosle. Kako je on to zamislio: upise se nesto u neki od textBox-ova i odmah se odrazi na "papiricu"? I koja je svrha takve interakcije? Malo ce da "kucka", pa ce malo da gleda dole, a onda ce jednog dana prestati da gleda dole, vec ce prvo sve da otkuca pa onda na kraju da pogleda, tako da stizemo do onoga sto je standardno.

Moje je iskustvo da ako izadjes sa ubedljivim argumentima uglavnom uspes da ubedis korisnika da prihvati tvoj predlog (osim u 1% slucajeva onih "vrlo tvrdoglavih" kod kojih se primenjuje pravilo "korisnik je uvek u pravu"). Ne znam detalje zahteva koje si dobio, ali probaj da ih razuveris.

Pozdrav!
 
Odgovor na temu

bags

Član broj: 10072
Poruke: 715
*.12.15.tuwien.teleweb.at.



+2 Profil

icon Re: Printpreview ali bez instaliranog stampaca25.05.2007. u 13:26 - pre 185 meseci
Kako si opisao njegovu zamisao ,pomislim da nisam bio sam sa njim u kancelariji kada mi je to objasnjavao.

Napravicu nesto za sutra ,cisto da vidi da to ne valja. :)

Hvala na savjetima.


Free advice is seldom cheap.
 
Odgovor na temu

Astek
Marković Darko
Beograd

Član broj: 128308
Poruke: 160
*.3dnet.co.yu.



+1 Profil

icon Re: Printpreview ali bez instaliranog stampaca26.05.2007. u 08:33 - pre 185 meseci
Nađi na net-u neki ocx koji će ti omogućiti kreiranje pdf fajla direktno iz programa(ja koristim dbAutoTrack) a ztim otvori taj pdf nekim pdf-readerom.

 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Printpreview ali bez instaliranog stampaca

[ Pregleda: 2454 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.