Ja i dan danas koristim generator sa XR2206 i radi jako dobro (izuzev preklopnika

koje je odavno trebalo zameniti)! Koristio sam šemu iz Radioamatera iz tamo neke godine. Poenta konsrukcie je da ima "vrlo ozbiljan" nf izlazni stepen tako da sa lakoćom ostvaruje nekih min. 3V RMS izlaznog signala. Sve radi jako čisto i stabilno, a ja sam ga još proširio za jednu dekadu tako da ide do 2 MHz i dodao AM modulaciju. Osim što nivo signala opada prema tim višim frekvencijama iznad 100 KHz sinusoida je sasvim dobra, a izobličenja su u skladu sa tehničkim karakteristikama kola XR2206 što znači min. 0,5 % na nižim frekvencijama. Na 1,6 KHz sam postigao 0,4 %, bolje ne može. Kratkotrajna stabilnost je jako dobra, dugotrajnu nisam merio.
Znam da neki ovde imaju te stare brojeve Radioamatera pa bih molio postavljanje šeme radi upoređivanja prosto da vidimo gde se razlikuju projekti. Za podsećanje to je ona šema sa izlaznim komplementarnim parom tranzistora BC286/BC287.
P.S. Za početak ja bih otkačio sve "aplikacije" i merio čisto kolo već prema datasheet za XR2206. Ako je napon napajanja dobar i stabilan ne sme biti plivanja frekvencije. Onda bih dodavao jedan po jedan sklop. Jeste pešački i sporo, ali obično uspeva.
[Ovu poruku je menjao Sava dana 03.07.2014. u 09:58 GMT+1]