Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa login formom i IE

[es] :: PHP :: Problem sa login formom i IE

[ Pregleda: 2080 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

HiTech Profile
Srbija

Član broj: 114429
Poruke: 20
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Problem sa login formom i IE14.05.2007. u 00:26 - pre 189 meseci
Pozdrav,
imam jedan problem sa kojim muku mucim. Naime, imam login formu koja radi u Firefox-u i Operi ali u IE ne. IE me nakon unosa lozinke i sifre vraca na login stranu, a svaki petnaesti put uspem da se ulogujem. Osim toga, nakon logout-a, sledecih par minuta mogu ditrektno da pristupim stranama i bez logovanja. I ponavljam ovo vazi samo za IE. Parametri za pristup se nalaze u php fajlu. Pretpostavljam da bi se slican problem javio i da su podaci u bazi... Ovo se desava na ISAPI serveru, u localu (Apache) radi.

login.php
Code:

$username = $_POST['username'];
$password = $_POST['password'];
$user_array = array("korisnik1","korisnik2");
$pass_array = array("sifra1","sifra2");
$user_length = count( $user_array );

for ( $i = 0; $i < $user_length; $i++ )
{
if ( $username == $user_array[$i] && $password == $pass_array[$i] )
{
session_start();
session_register("user");
session_register("loggedIn");
$_SESSION['user'] = $username;
$_SESSION['loggedIn'] = "true";

header("Location: strana.php");
...


logout.php
Code:

<?php
session_start();
session_unset();
session_destroy();
?>


[Ovu poruku je menjao HiTech Profile dana 15.05.2007. u 16:59 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
*.dynamic.sbb.co.yu.



+19 Profil

icon Re: Problem sa login formom i IE15.05.2007. u 11:16 - pre 189 meseci
Koliko sam čuo, neki browseri imaju problem da postave cookie ako im se ne prosledi ikakav html sadržaj,
a sesija upravo koristi cookie.
Probaj da umesto header/location uradiš relokaciju kroz meta/refresh.
"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

HiTech Profile
Srbija

Član broj: 114429
Poruke: 20
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Problem sa login formom i IE15.05.2007. u 15:58 - pre 189 meseci
Zamenio sam header/location sa meta/refresh, ali ni ova promena nija dala dobar rezultat. Izgleda da postoji neka greska koju ja ne vidim.
 
Odgovor na temu

b0ris
Boris Vujicic
Senior PHP programer
Beograd

Član broj: 126587
Poruke: 158
89.216.201.*



+2 Profil

icon Re: Problem sa login formom i IE15.05.2007. u 17:02 - pre 189 meseci
Nebih znao zasto ti se to sesava. Meni se ista stvar desavala i bio je problem u meta tagu. Fire fox i explorer su reagovali drugacije. Fazon je bio u tome sto sam ja procesovao meta tag pre unistenja sesije sto nije valjalo.
Inace vidim vec par greski u kodiranju kod tebe. Nemoj prosledjivati $_SESSION['loggedIn'] = "true"; kao string.

Ja to volim da radim tako sto uhvatim username i pass storujem ih u sessiju i onda na svakoj strani proveravam taj user i pass. To radim uz pomoc klase. Evo ti kod za tu klasu mozda ti pomogne.

/* security klasa */

include 'adminFunctionDB.php';

class SECURITY{
private $username;
private $pass;
private $status;

function SECURITY($username=0, $pass=0){
$this->username = $username;
$this->pass = $pass;
$this->status = 0;
}

function LogIn(){
if($this->username == returnAdminUsername(
returnAdminId($this->username, "")!=""?returnAdminId($this->username, ""):0, "")){
if($this->pass == returnAdminPass(
returnAdminId($this->username, "")!=""?returnAdminId($this->username, ""):0,"")){
if(returnAdminStatus(returnAdminId($this->username, "")!=""?returnAdminId($this->username, ""):0, "") == 1){
$this->status = 1;
}
}
}
return $this->status;
}

function checkLicence($pageId, $licence){
$rezult = false;
foreach($licence as $key=>$value){
if($pageId == $value)
$rezult = true;
}
return $rezult;
}

function stampajsve(){
echo "<br>username: ".$this->username."<br>pass: ".$this->pass."<br>status: ".$this->status."<br>";
}
}

deo koda iz adminFunctionDb.php

function returnAdminUsername($oAdminId, $query){
$fadminRow = DBCall($oAdminId, $query); /* Extracting rows from db. */
$fadmin = $fadminRow['adminUsername']; /* Storing adminUsername. */
return $fadmin; /* Returning adminUsername. */
}

ostale su jako slicne

/*------------- */



tebe interesuje ovaj deo LogIn()

Sad sta ja tacno radim svaki put proverim unos iz baze sa cekiranjem LogIn kako to radim evo ti taj deo koda

/* -------------- */
$admin = new SECURITY($_SESSION['adminUsername'], $_SESSION['pass']);
if($admin->LogIn() == 0){
$_SESSION['msg'] = "<span style='color:red'><b>ACCESS DENIED</b></span>";
echo "<meta HTTP-EQUIV='refresh' content='0; url=index.php'>";
exit();
}

/* -------------- */

A da sad se setih problem takodje moze da bude ako imas liniju praznog koda pre includovanja html stranice, sta to znaci.
Ako si recimo u editoru napisao enter pa <html> to oce da zeza Ne znam zasto, ali znam da sam ja izgubio pola dana dok sam to provalio.
Kad nesto krene da te zeza najbolje je da refakturises kod.
Vrlo je moguce da negde na nekoj od includovanih strana imas problem ne na samoj strani na kojoj se to nalazi.


EDIT: Molim te manje psovki, ipak forum prati i dobar deo lepse populacije

[Ovu poruku je menjao dakipro dana 15.05.2007. u 22:06 GMT+1]
---------------------------------------------------------------------
Just do it.
 
Odgovor na temu

HiTech Profile
Srbija

Član broj: 114429
Poruke: 20
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Problem sa login formom i IE15.05.2007. u 17:32 - pre 189 meseci
Isprobacu tvoje predloge, pa javljam da li radi... Inace, hvala na trudu.
 
Odgovor na temu

HiTech Profile
Srbija

Član broj: 114429
Poruke: 20
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Problem sa login formom i IE19.05.2007. u 14:30 - pre 189 meseci
Problem je delimicno resen kombinacijom nekih resenja, a primetio sam da je najvise smetala switch petlja u jednom delu zasticenog dela. Kada se falju direktno pristupi, pristup je odbijen, kada se ide preko petlje pristup bi bio omogucen. Razumeo sam da ima par razloga za takvo ponasanje pa sam izmenio strukturu. Inace, umesto header/location mozda sigurnije resenje je upotreba meta/refresh.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Problem sa login formom i IE

[ Pregleda: 2080 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.