Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Rollover image u vb.net

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Rollover image u vb.net

[ Pregleda: 3390 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Acid
Nikola Milanovic
Cacak

Član broj: 9585
Poruke: 144
212.124.182.*



Profil

icon Rollover image u vb.net18.07.2003. u 22:19 - pre 201 meseci
Pozdrav svima.
Da li neko zna kako se pravi rollover image u web aplikaciji u vb-u ili u c#-u:
1. da to bude kontrola iz palete web forms (da bih mogao da dodajem kod za kontrolu)
2. standardno dve slicice (jedna kada je mis na kontroli a druga ne)
Ja znam kako da to uradim sa HTML kontrolama ali onda nemogu da im kucam kod vec moram da pravim skriptu (sto ne znam!!)
HVALA!!
 
Odgovor na temu

migoran
Goran Milovanovic
Sarajevo

Član broj: 12275
Poruke: 31
*.teol.net



Profil

icon Re: Rollover image u vb.net20.07.2003. u 18:27 - pre 201 meseci
Probaj ovo.

Code:

<HTML>
    <head>
        <script language="cs" runat="server">
            private void Page_Load(object sender, System.EventArgs e)
            {
                btnImage.Attributes.Add("onmouseover","Zamjeni('slika2.jpg')");
                btnImage.Attributes.Add("onmouseout","Zamjeni('slika1.jpg')");    
            }
        </script>
        <script language="javascript">
            function Zamjeni(slika)
            {
                document.getElementById('btnImage').src = slika;
            }
        </script>
    </head>
    <body>
        <form runat="server" id="forma">
            <asp:ImageButton id="btnImage" runat="server" ImageUrl="slika1.jpg"></asp:ImageButton>
        </form>
    </body>
</HTML>


 
Odgovor na temu

Acid
Nikola Milanovic
Cacak

Član broj: 9585
Poruke: 144
*.76.EUnet.yu



Profil

icon Re: Rollover image u vb.net18.08.2003. u 21:17 - pre 200 meseci
hvala ti na kodu ali primer koji si mi poslao uopste ne radi. u svakom slucaju hvala!
 
Odgovor na temu

migoran
Goran Milovanovic
Sarajevo

Član broj: 12275
Poruke: 31
*.teol.net



Profil

icon Re: Rollover image u vb.net22.08.2003. u 03:39 - pre 199 meseci
Ako si kopirao prethodni kod, vjerovatno si dobio gresku:
Compiler Error Message: CS1026: ) expected
Potrebno je da na mjestu smajlija ubacis zagradu iz greske ')'.

Kod mene je sve OK (XP, IE6).

Srdacan pozdrav,
Goran

P.S. Ako je neka druga greska javi.
 
Odgovor na temu

Acid
Nikola Milanovic
Cacak

Član broj: 9585
Poruke: 144
212.124.182.*



Profil

icon Re: Rollover image u vb.net25.08.2003. u 12:10 - pre 199 meseci
postavio sam zagrade ali opet nista?
 
Odgovor na temu

migoran
Goran Milovanovic
Sarajevo

Član broj: 12275
Poruke: 31
*.teol.net



Profil

icon Re: Rollover image u vb.net26.08.2003. u 02:09 - pre 199 meseci
Da li si?

0. Instalirao .NET Framework i IIS.
1. Snimio datoteku u C:\Inetpub\wwwroot sa *.aspx ekstenzijom. (npr. test.aspx)
2. Napravio dvije slike: slika1.jpg i slika2.jpg i takodje ih smjestio u C:\Inetpub\wwwroot.
3. Pristupio stranici iz IE pomocu http://localhost/test.aspx adrese.

Ako si sve ovo uradio, mora da radi.

Srdacan pozdrav,
Goran
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Rollover image u vb.net26.08.2003. u 02:17 - pre 199 meseci
Da razrešimo dilemu - radi, baš ovako kako Goran kaže. Nikola će morati malo da se potrudi :)
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

migoran
Goran Milovanovic
Sarajevo

Član broj: 12275
Poruke: 31
*.teol.net



Profil

icon Re: Rollover image u vb.net26.08.2003. u 02:18 - pre 199 meseci
vb.net verzija.

<HTML>
<head>
<script language="vb" runat="server">
Sub Page_Load()
btnImage.Attributes.Add("onmouseover","Zamjeni('slika2.jpg')")
btnImage.Attributes.Add("onmouseout","Zamjeni('slika1.jpg')")
End Sub
</script>
<script language="javascript">
function Zamjeni(slika)
{
document.getElementById('btnImage').src = slika;
}
</script>
</head>
<body>
<form runat="server" id="forma">
<asp:ImageButton id="btnImage" runat="server" ImageUrl="slika1.jpg"></asp:ImageButton>
</form>
</body>
</HTML>
 
Odgovor na temu

Acid
Nikola Milanovic
Cacak

Član broj: 9585
Poruke: 144
212.124.182.*



Profil

icon Re: Rollover image u vb.net26.08.2003. u 20:27 - pre 199 meseci
Konacno je proradilo ali sam isti kod morao i da ubacim u code edior. Hvala svima
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Rollover image u vb.net

[ Pregleda: 3390 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.