Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako uraditi download iz BLOBA?

[es] :: PHP :: Kako uraditi download iz BLOBA?

[ Pregleda: 3005 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

barbus

Član broj: 12223
Poruke: 5
195.178.62.*



Profil

icon Kako uraditi download iz BLOBA?18.07.2003. u 11:19 - pre 225 meseci
Imam MySql tabelu sa BLOB poljem u koji stavljam .mp3 fajlove.Kako da uradim download tog fajla na disk?
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
*.verat.net



+11 Profil

icon Re: Kako uraditi download iz BLOBA?18.07.2003. u 14:53 - pre 225 meseci
Skript prvo snimi sadrzaj BLOB-a u datoteku na serveru pa je ond aponudi za DL.
Inace, nije bas pametno trpati tolike podatke u BLOB-ove. Prilicno opterecuje bazu.
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Kako uraditi download iz BLOBA?18.07.2003. u 16:58 - pre 225 meseci
nema potrebe da snimaš. u stvari, to je difinitivno lakše, ali je bolje lepo da to odradiš kako treba. teoretski, dovoljno bi trebalo da bude da pošalješ samo jedan mime type heder, znači za mp3 je to valjda audio/mpeg a valjda radi i audio/mp3.

Code:

header("Content-Type: audio/mpeg");
echo $sadrzina_datoteke_iz_blob_polja;


a možeš da probaš još par hedera. prvi kontroliše ime skinutog fajla, a ostali kontrolišu keširanje fajlova na proxijima i slično...

Code:

header('Content-Disposition: inline; filename="'.$ime_pesme.'.mp3"');
header('Expires: 0');
header('Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0');
header('Pragma: public');


(ovo isto treba pre echo komande da ide)


// edit: da se razumemo. ni ja (kao i goran posle mene) ne preporučujem stavljanje fajlova bilo koje vrste u bazu... a ovo rešenje sam konkretno koristio za zaštitu fajlova sa diska...

[Ovu poruku je menjao -zombie- dana 19.07.2003. u 02:15 GMT]
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Kako uraditi download iz BLOBA?19.07.2003. u 01:58 - pre 225 meseci
A onda moraš implementirati nastavak downloada od zadatog bajta, paketno preuzimanje i slične stvari. Pa još kada dođe do zagušenja ako mysql servera, a i backup/restore postaje nemoguć osim ako ne ide server na neki isto tako brzo na net povezan komp...

Mada mene stvarno zanima zašto vi ljudi sve volite da radite na nestandardni način. Reci mi koja je prednost čuvanja u BLOB-u? Zaštitiš privilegijama direktni pristup datotekama, a php-om je kopiraš na privremenu lokaciju (na primer 20min), onda taj link šalješ korisniku koji normalno skida datoteku. Posle 20 minuta datoteka više nije na serveru i korisnik nikako ne može zloupotrebiti pristup (osim ako preuzetu datoteku ne stavi negde drugde). Za gotovo kompletno rešenje javi se na PP.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

barbus

Član broj: 12223
Poruke: 5
195.178.62.*



Profil

icon Re: Kako uraditi download iz BLOBA?30.07.2003. u 12:24 - pre 224 meseci
Hvala puno na pomoci ,
uspeo sam sa

Header("Content-Type:$fileType ");
Header("Content-disposition: attachment; filename=".$filename.";");

echo($fileContent);

A zasto stavljam u BLOB?
Cinilo mi se da tako treba, ali pokusacu da uradim i na predlog Gorana.
Inace to ce biti korisceno na lokalnoj mrezi.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Kako uraditi download iz BLOBA?

[ Pregleda: 3005 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.