Ok. Aplikacija sluzi za rezervacije racunara u internet cafeu. Znaci dodavanje i brisanje rezervacija kako obicnih tako i fiksnih. Razlika izmedju obicne i fikne je samo u oznaci "Obicna i "Fiksna" mada treba da namestim ogranicenje koje ce zabraniti brisanje fiksnih iz view-a. Kada korisnik klikne na button Dodaj Obicnu rezervaciju, otvori mu se forma u kojoj moze da ubaci
datum dolaska, vreme koje ce provesti(vremeOD i vremeDO) i onda kada klikne na dugme Provera da mu za uneto vreme izlista u listboxu sve racunare koji su slobodni u tom vremenu.
Takodje treba da namestim da on vremeOD i vremeDo gleda kao period a ne samo kao podatke o vremenu(primer: od 18:00 do 20:00, da gleda na period izmedju 18 i 20 a ne samo na pojedinacne vrednosti 18 i 20)
Klikom na Dodaj fiksnu rezervaciju, ista procedura s tim sto ima datumPocetka i datumZavrsetka rezervacije(isto vazi kao i za vreme da treba da gleda kao period izmedju ta dva datuma a ne samo kao dva podatka)
zatim postoji combobox gde se bira zeljeni dan (znaci dan koji ce biti rezervisan u datom datumu. primer: svaki ponedeljak u martu da bude rezervisan taj i taj racunar za to i to vreme..)
isto postoji button Provera cijim klikom ce se takodje izlistati slobodni racunari u listboxu. Nakon biranja zeljenog racunara izabere se korisnik koji rezervise i kraj klikom na sacuvaj.
klikom na button Pregled rezervacija otvara sa forma sa view-om tj. pregledom svih rezervacija za danasnji datum, ako zelimo pregled rezervacija za drugi datum samo izaberemo zeljeni iz datetimepikera.
Tabela termin postoji kako bi racunar znao odakle da pokupi informacije kada bude "proveravao" za slobodne racunare....
Sto se tice view-a... bitan mi je samo pregled rezervacija, da li je to uradjeno preko view-a ili preko grida ili sta vec potpuno je svejedno.
to je eto sazeti opis kako aplikacija treba da funkcionise. Stigla sam valjda bar do pola.
Strukturu baze mi je dao profesor(ovo je inace projekat za ispit), mada ne mora da znaci da je dobro to sto mi je dao.
Takodje mi je on isti rekao da za resenje problema sa proverom moze da posluzi procedura, pa kad je napravim da dodjem
na konsultacije kako bi tu proceduru i upotrebili.

eto tako
Listen very carefully, I shall say this only once!