Pošto primećujem da ste se žešće "popalili", ajde da objasnim zašto sam iznenađen, pa pre sam zgranut, ali ok...
Oni koji su i bacili letimičan pogled na source primetiće nekoliko nelogičnosti:
Code:
<META content="MSHTML 5.00.3510.1100" name=GENERATOR>
1. Ovu stavku nema potrebe da komentarišem, a kome nije jasno šta ova linja znači može slobdno da pritisne ALT+F4 jer ova tema definitvno nije za njega, hvala! Ostali, za mnom :)
2.
Code:
<HTML><!-- #BeginTemplate "/Templates/text.dwt" --><HEAD>
<!-- #BeginEditable "doctitle" -->
<TITLE>PC Design - Linux / BSD resource since 1998.</TITLE>
<!-- #EndEditable -->
<META content="text/html; charset=windows-1250" http-equiv=Content-Type>
Sve ove propuste bih mogao da prihvatim da se radi o nekoj firmi, koja je nova, koja koristi MS-orijentisane alate, koja se zalaže za .NET idiologiju, etc. Međutim ovde se radi o firmi koja tvrdi da je qoute: "PC Design - Linux / BSD resource since 1998." Ako već žele da zainteresuju ljude za OS, ne kažem da su onda trebali da pišu u VI(namerno bez M), ili Emacs-u, etc. Ali da odrade template u DW-u, dizajn pozavršavaju u FronPage-u (verzija 2002, ako ne grešim) to je već isuviše.
3. I na kraju neto što ne mogu da oprostim bilo kome:
- Nedostatak !DOCTYPE-a
- Tagovi su napisani velikim slovima, dok je valjda svima znano zašto je preporuka da to bude malim (neko je u ovom thread-u spominjao tItLe, i kako stiničarim što nije napisao sve velikim ili malim slovima, međutim nadam se da će uvideti svoju grešku, i uvideti da i nije svejedno)
- Ako su već imali potrebu da nazubljuju kod, onda su to mogli da odrade normalno
Nemojte se ljutiti, i ne bojte se nisam web/grafički dizajner niti imam želju da postanem. Ovo je jednostavno i mišljenje i činjenica a gospodi sa PCD savetujem da malo srede svoju prezentaciju. Siguran sam de će sad biti reakcija tipa: šta ti znaš, bitno je da to njima radi, etc, ali žalim jer je ovo školski primer lošeg DIZAJNA HTML koda. Smatram da sam dovoljno kompetentan da prokomentarišem ovo i na ovaj način
PS: A ako ćete da sad krenete u ocenjivanje moje stranice, znajte da je ono sve samo ne produkciona verzija, pa da bih mogao da menjam dizajn moram nazubljivati kod. Takođe, žao mi je ako sam nekome pogodio njegov dizajnerski ponos/ego, ali istina boli. Ovim zaključujem svoje prisustvo u ovom thread-u dok me neko ne demantuje argumentovano i/ili dok se ne jave gospoda iz dotične firme da na kažu svoj stav o ovoj situaciji.
PPS: Molio bih autore budućih/prošlih poruka koji imaju nešto pametno da kažu da to i slobodno učine, a ostale da obrišu svoje... pa, nazovimo ih "komentarima", da ne bih morao da molim nadležne da oni intervenišu po tom pitanju.
B H5++ (aka Šah-mat!)