Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ComboBox u DBGrid - moguce?

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: ComboBox u DBGrid - moguce?

[ Pregleda: 2971 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dumbarajko

Član broj: 11120
Poruke: 28
*.beograd-3.tehnicom.net



Profil

icon ComboBox u DBGrid - moguce?03.07.2003. u 05:11 - pre 236 meseci
Da li je moguće da polja u DBGridu budu tipa Combo a ne samo Textbox?

Prelazim sa VBA na Delphi/Kylix pa mi je ovo jako bitno da znam da li je moguce, bilo u okviru samog Kylix-a bilo uz pomoc 3rd party dodataka.
 
Odgovor na temu

silverglider

Član broj: 651
Poruke: 218
*.batalpha.de

Sajt: www.benchmark.co.yu


Profil

icon Re: ComboBox u DBGrid - moguce?03.07.2003. u 16:23 - pre 236 meseci
DBgrid sadrzi listu columna, a za svaki column mozes da definises ponudjena resenja putem PickList property-ja (stringlist). I onda dobijas dropdown kontrolu sa tim ponudjenim resenjima. A ti sam mozes da detektujes po click eventu gde se nalazis i tako manipulises tom PickListom. Ukoliko je ispraznis, polje ce biti obicno tekstualno.



 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: ComboBox u DBGrid - moguce?

[ Pregleda: 2971 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.