Memorija je standardna, SDRAM PC100 ili PC133.Ja sam mu nabudzio 2 x 256MB, a ide do 1GB ukupno.Imas dva slota za memoriju sa donje strane racunara, kad otvoris vratasca.
Firmware upgrade sprovodis onako kako pise u uputstvu.Imas sve na Apple sajtu.Ja cu ukratko da ti objasnim.Skines FW, otpakujes ga (pod OS-om 9.1 ili 9.2!) i pokrenes.On ce da te upozori da ce da nadogradi FW masine, na sta ces ti da kazes potvrdno.Onda ce da se masina ugasi.E, sad ide najosetljiviji deo.Sa strane racunara, tamo gde su USB i ethernet konektori, imas jedno malo dugmence.Stisnes ga, drzis stisnuto, i pritisnes POWER button sa prednje strane racunara.Drzis ono dugmence sa strane (hemijskom olovkom i sl.) sve dok ne zapisti.Kad zapisti otpustis dugme.Pojavice ti se skrin sa firmware upgrade progresom.Kad zavrsi masina ce da se restartuje, i ako je sve bilo ok butovace se u os9.Posle toga klasicno pokreces instalaciju Pantera, i kad zavrsi uzivas.Kao sto rekoh bices iznenadjen performansama tako stare masine.Naravno za Pantera imaj bar 256MB RAM-a.I PAZNJA kod skidanja firmwarea, da bude za Imac (objasnjeno je na sajtu koji je koji).
A sto se krsa ili ne tice, ne moze se porediti sa masinama na 3GHz, ali ces biti JAAAAAKO iznenadjen kako dobro radi.Uporedi jedan PC na 350 MHz, pa vidi da li bi na njemu isao tako dobro operativni sistem sa takvim grafickim okruzenjem i takvim performansama.Ja mislim da to nije cak ni za poredjenje.Evo sedim sad i zezam se sa jednim Mac-om novije generacije, i mogu da ti kazem da starina IMAC ne zaostaje puno za novom masinom.
Na kraju krajeva ako ti se BAS ne svidi Mac os X (sto ne verujem) uvek mozes da ga napunis nekim UBUNTU-om ili sl.
Sva sreca sto sam svestan svoje nesvesti.U suprotnom bih bio nesvestan svoje svesti...