Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Broj elemenata skupa

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Broj elemenata skupa

[ Pregleda: 3967 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Kresoje
Beograd

Član broj: 112533
Poruke: 65
*.svetlost-teatar.org.



Profil

icon Broj elemenata skupa08.03.2007. u 09:33 - pre 206 meseci
Postoji li mogucnost da se prosiri broj clanova skupa, koji je, ako se ne varam, ogranicen na 255 elemenata?
Problem mi resava i ako bi moglo da se izvede nesto kao Set of 400..500 sto pretstavlja dozvoljenih 100 elemenata.
 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.dynamic.sbb.co.yu.



+1 Profil

icon Re: Broj elemenata skupa09.03.2007. u 09:10 - pre 206 meseci
Ogranicenje je da vrednosti budu u okviru 0-255. Znaci moras da resavas drugacije.
 
Odgovor na temu

Kresoje
Beograd

Član broj: 112533
Poruke: 65
*.svetlost-teatar.org.



Profil

icon Re: Broj elemenata skupa09.03.2007. u 09:38 - pre 206 meseci
Hvala za odgovor. Probacu zaobilazno, na pr da vrednosti 0 - 255 budu indeksi clanova niza.
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2739



+92 Profil

icon Re: Broj elemenata skupa09.03.2007. u 10:25 - pre 206 meseci
> Hvala za odgovor. Probacu zaobilazno, na pr da vrednosti 0 - 255 budu indeksi clanova niza.

Možeš pokušati i sa nizom bitova (TBits klasa). Ograničenje od 256 elemenata u skupu dolazi od načina implentacije, skupovne promenljive su 32 bajtne vrednosti (32 * 8 = 256) u kojoj je svaki element predstavljen jednim bitom.
 
Odgovor na temu

Kresoje
Beograd

Član broj: 112533
Poruke: 65
*.svetlost-teatar.org.



Profil

icon Re: Broj elemenata skupa12.03.2007. u 09:41 - pre 206 meseci
Ne mogu da iskopam nista na temu niza bitova. Moze li neki najprostiji poluprimer?
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2739



+92 Profil

icon Re: Broj elemenata skupa12.03.2007. u 13:46 - pre 206 meseci
> Ne mogu da iskopam nista na temu niza bitova. Moze li neki najprostiji poluprimer?

TBits klasa se koristi na dosta mesta u VCLu, pogledaj Menus, Buttons, DBTables...
 
Odgovor na temu

viking13
Aleksandar Milanovic
SBB
Novi Beograd

Član broj: 131741
Poruke: 190
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Broj elemenata skupa14.03.2007. u 20:49 - pre 206 meseci
Smem li ja da postavim jedno glupo pitanje?

Da li tebi treba SKUP ili NIZ? (na jednom mestu piše jedno, na drugom drugo)

Ako ti treba niz, imaš brate ARRAY, pa stavi i 1000 elemenata ako hoćeš.

viking ®
 
Odgovor na temu

reiser

Član broj: 7895
Poruke: 2314



+102 Profil

icon Re: Broj elemenata skupa14.03.2007. u 21:18 - pre 206 meseci
Teoretski... napravi niz od 255 elemenata tipa pointer, i svaki clan niza ce pokazivati na drugi niz nekog tipa, recimo Integer. Tako mozes dobiti 255 niza * 255 clanova = ukupno 65025 clanova.
 
Odgovor na temu

priki

Član broj: 24732
Poruke: 700
212.103.132.*

ICQ: 174153511


+26 Profil

icon Re: Broj elemenata skupa21.03.2007. u 13:21 - pre 206 meseci
ako su u pitanju nizovi
mozes ga kreirati i dinamicki ako hoces i
onda mu samo podesis velicinu sa

SetLength();

primer

type
TPerica = record
Id : Integer;
Name: String;
end;

onda mu definises neku promenjivu, recimo ovako

fPerica: array of TPerica;

i onda se dalje igras kako hoces:
SetLength(fPerica, cdsPartneri.RecordCount);


[Ovu poruku je menjao priki dana 21.03.2007. u 15:06 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Broj elemenata skupa

[ Pregleda: 3967 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.