Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

MySQL C API problem

[es] :: MySQL :: MySQL C API problem

[ Pregleda: 2406 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Crvenkapina baka
Beograd

Član broj: 11612
Poruke: 2
*.rcub.bg.ac.yu



Profil

icon MySQL C API problem25.06.2003. u 13:47 - pre 224 meseci
Pozdrav svima!

Prilicno sam nov u MySQL-u (ali ne i u programiranju baza podataka), i kao takav sam brzo naisao na za mene neresiv problem. Instalirao sam MySQLv4.0 na Win2000, i pokusao da napravim bilo kakav program u C-u za MySQL. Cak ni
#include "stdio.h"
#include "mysql.h"
main() {
printf("AA");
getchar();
}
ne radi. Pokusao sam u Visual Studiu, DevC++u, Miracle C-u, ali pri kompajliranju se ili resetuje racunar ili javlja gresku u mysql.h ili mysql_com.h (koje sam kopirao u ..\include poddirektorijum). Hteo sam da probam i CygWin ali u njemu mi uopste ne radi gcc.
Ako moze neko da napise nesto osnovno o povezivanju MySQL-a sa C-om pod Windowsom, mislim da ima jos ljudi kojima bi koristilo.
Unapred hvala


selam selam kobasica, murtadela
 
Odgovor na temu

BATE

Član broj: 4159
Poruke: 24
195.66.182.*



Profil

icon Re: MySQL C API problem26.06.2003. u 17:15 - pre 224 meseci
prvo ne znam zasto koristis #include "stdio.h" umjesto #include <stdio.h>, jedino ako nisi ovu biblioteku iskopirao tamo gdje ti se nalazi i ovaj .cpp fajl. Isto vazi i za mysql.h. Drugo pitanje je gdje si pokupio taj mysql.h, moguce da je to neko "preradjivao". Pri kompajliranju ti se ne moze restartovat kompjuter, jedino ako si nakon kompajliranja pokrenuo program (f5 na MS VS).

ne znam koji kompajler koristis ali nemoj da standarne biblioteke kopiras tamo gdje je tvoj .cpp fajl, vec podesi kompajler da ih trazi tamo gdje one i treba da budu.
 
Odgovor na temu

BATE

Član broj: 4159
Poruke: 24
195.66.182.*



Profil

icon Re: MySQL C API problem27.06.2003. u 10:30 - pre 224 meseci
Neznam zasto koristis native pristup bazi jer u tom slucaju moras koristiti biblioteke iskljucivo za nju a kompatibilnost sa drugim bazama ne postoji. Zasto ne koristis ODBC konekciju? imas li neki specijalni razlog? U koliko ti treba kod za ODBC rad sa bazom reci pa cu postavit ovdje.
 
Odgovor na temu

Crvenkapina baka
Beograd

Član broj: 11612
Poruke: 2
*.rcub.bg.ac.yu



Profil

icon Re: MySQL C API problem02.07.2003. u 10:06 - pre 224 meseci
Fajl mysql.h sam skinuo zajedno sa paketom MuSQL-a sa sajta www.mysql.com.
Probao sam da program kompajliram i sa gcc-om pod Windowsom ali to ne uspeva, nego se izdaju greske tipa
"../include/mysql.h: parse error before '*' token".

Kao sto sam rekao, pocetnik sam s mysql-om, i nisam jos probao da radim preko ODBC-a, pa bi mi koristilo da postavis kod za to.
selam selam kobasica, murtadela
 
Odgovor na temu

[es] :: MySQL :: MySQL C API problem

[ Pregleda: 2406 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.