Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Mali help za CSS galeriju

[es] :: Web dizajn i CSS :: Mali help za CSS galeriju

[ Pregleda: 3691 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sojic
Dalibor Sojic
Makedonija

Član broj: 7051
Poruke: 796
62.162.224.*

Sajt: right-sock.net


+1 Profil

icon Mali help za CSS galeriju26.02.2007. u 15:14 - pre 211 meseci
Ako moze mala pomoc oko ove galerije: http://www.dj-ak47.com/portfolio.php

(css je http://www.dj-ak47.com/galery.css)

Ili ako neko ima bolje resenje.
routing protocols enable routers to route routed protocols!
 
Odgovor na temu

sojic
Dalibor Sojic
Makedonija

Član broj: 7051
Poruke: 796
62.162.208.*

Sajt: right-sock.net


+1 Profil

icon Re: Mali help za CSS galeriju06.03.2007. u 00:34 - pre 211 meseci
Zar niko.....

Sredio sam nekako galeriju, ali sada imam drugi problem. Normalno problem je u IE.

O cemu se radi.

Otvorite sajt (galeriju). Dobijate thumbnails. Kliknete na thumb, otvori se popup sa veliku sliku. Zatvorite veliku sliku i vratite se opet kod thumbs. Sta se desava???? On hover, opet preucitava thumbs.

Zasto?
routing protocols enable routers to route routed protocols!
 
Odgovor na temu

gorancir
Goran Ćirković
Beograd

Član broj: 20647
Poruke: 252
*.BVCOM.NET.

Sajt: www.internetsolutions.co...


+1 Profil

icon Re: Mali help za CSS galeriju18.03.2007. u 10:36 - pre 211 meseci
Sto koristis tu galeriju kad imas 1000 boljih?
 
Odgovor na temu

CtrlAltDel
Beograd

Član broj: 96286
Poruke: 325
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: Mali help za CSS galeriju18.03.2007. u 10:46 - pre 211 meseci
ne mogu da otovorim stranicu koju si dao...


evo ti ova moja ... radi provereno
radjeno sa php ... imas dole opcije , direktorijum big, direktorijum thumb, broj slika po redu, horizontalni razmak izmedju slika, vertikalni razmak, broj slika po strani...

ovaj js naravno u head...

Code:


<SCRIPT Language="JavaScript">
<!--
function DynaWin(url, w, h, l, t) {
poph = + h + 40
popw = + w + 30
disp = window.open("","pop","height=" + poph + ",width=" + popw + ",left=" + l + ",top=" + t + "");
content = '<HTML>';
content += '<TITLE>ZABAVA</TITLE>';
content += '<HEAD>';
content += '<STYLE TYPE="TEXT/CSS">A:LINK {FONT-FAMILY: verdana; FONT-SIZE: 10px; COLOR: #ffffff; TEXT-DECORATION: none} ;A:HOVER {FONT-FAMILY: Verdana; FONT-SIZE: 10px; COLOR: #ffffff; TEXT-DECORATION: blink};A:VISITED {FONT-FAMILY: Verdana; FONT-SIZE: 10px; COLOR: #ffffff; TEXT-DECORATION: none}</STYLE>';
content += '</HEAD>';
content += '<BODY bgcolor="#709850" >';
content += '<P ALIGN="CENTER"><img src="' + url + '" height="' + h + '" width="' + w + '"></BR>';
content += '<A HREF="javascript:self.close()" class="a:link">Zatvori</A></P>';
content += '</BODY></HTML>';
disp.document.write(content);
disp.document.close();
}
// -->
</SCRIPT>



ovo gde hoces galeriju...

Code:

<? // PROMENLJIVE

$poziv_strane= 'galerija.php?'; // pazi postoji promenljiva koja se getuje

$direktorijum_thumb = "galerija_t/";
$direktorijum_big = "galerija_b/";

$h_razmak=5; //razmak thumbova
$v_razmak=5;

$opis=' klikni za vecu sliku ';  // alt text

$dugme_p= 'prethodn'; // source dugmica za listanje galerije pazi da pises sa tagom img
$dugme_s= 'sledece';


$red=3;  // broj slika u redu


if ($handle = opendir($direktorijum_thumb)) 
    {
    while (false !== ($file = readdir($handle))) 
    {
        $brojac = $brojac + 1; 
      
};
};

$ukupno_fajlova=$brojac - 3; // ukupan broj slika galerije


$slika_postrani=6; // broj slika po stranici


// kraj modifikacije
?>





<? // TESTOVI

$str=$_GET['str'];
if(!isset($str)){$str=1;};

if (bcmod($ukupno_fajlova , $slika_postrani) > 0 )
{$ostatak=1;} else {$ostatak=0;};

$max_stranica=bcdiv($ukupno_fajlova,$slika_postrani)+ $ostatak ; 

$brojac = (($str * $slika_postrani)-$slika_postrani)+1;
$slika_z = $str * $slika_postrani ;

$slika=$direktorijum_thumb.$brojac.'.jpg' ;

?>
<? // PETLJA GALERIJE






do {
echo <<<POLJE

POLJE;

$slicka = $direktorijum_big. $brojac.'.jpg'; 
list($width, $height, $type, $attr) = getimagesize($slicka); 
?>
<? echo "<img src='". $slika. "'"?>
hspace="<? echo $h_razmak; ?>" vspace="<? echo $v_razmak; ?>"
 alt="<? echo $opis ; ?>" style="cursor:hand" 

onClick="DynaWin('<?php echo $direktorijum_big;?><?php echo $brojac.'.jpg';?>', 
'<?php echo $width;?>', '<?php echo $height;?>', '250', '150')"> 


<?
if (bcmod($brojac, $red) == 0)
            {
                echo "<br>";
}
    $brojac=$brojac+1;
    $slika=$direktorijum_thumb.$brojac.'.jpg';
        
}while (file_exists($slika)& $brojac <> ($slika_z + 1));

?>





<br>
<?  // NAVIGACIJA

if ( $str > 1) { echo '<a href="'.$poziv_strane.'str='.($str - 1).'">'.$dugme_p.'</a>';} 

if ( $str < $max_stranica) { echo '<a href="'.$poziv_strane.'str='.($str + 1).'">'.$dugme_s.'</a>';}

?>

 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: Mali help za CSS galeriju

[ Pregleda: 3691 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.