Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Treba mi skripta...

[es] :: PHP :: Treba mi skripta...

[ Pregleda: 2085 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

micke037
Jok
Ks

Član broj: 131076
Poruke: 83
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: www.studentskioglasi.net


Profil

icon Treba mi skripta...09.02.2007. u 18:38 - pre 190 meseci
Da li neko ima skriptu za CHMOD-ovanje FOLDERA koja radi?
 
Odgovor na temu

glavince
Ohrid/Macedonia

Član broj: 66412
Poruke: 246
62.162.91.*

Sajt: ohridnews.com


Profil

icon Re: Treba mi skripta...09.02.2007. u 19:43 - pre 190 meseci
Probaj ovako:
Code:

$connect = ftp_connect('ftp.domain.com') or die('Greska pri konekciji');
$login = ftp_login($connect, 'user name', 'pass') or die('Greska pri logiranu na FTP.');
$old_umask = umask(0);
$setPerm = ftp_site($connect, "CHMOD 0777 put/do/dir/") or die('Greska pri promene permisija.');
umask($old_umask);
ftp_close($connect);



 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4389
212.200.145.*

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Treba mi skripta...09.02.2007. u 21:53 - pre 190 meseci
http://php.net/chmod

Radi i ovo, ali ako je owner foldera/fajlova web server user.
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

glavince
Ohrid/Macedonia

Član broj: 66412
Poruke: 246
62.162.91.*

Sajt: ohridnews.com


Profil

icon Re: Treba mi skripta...10.02.2007. u 00:46 - pre 190 meseci
Naravno da radi.
Ja sam se nadovezao na temu koji je micke037 zapoceo. http://www.elitesecurity.org/t...P-moze-da-manipulise-folderima

Ako je php kreirao folder preko http i ako je save mod na serveru ON, onda chmod funkcija ne moze da menja permisije. Za to je potrebna FTP konekcija.

[Ovu poruku je menjao Nemanja Avramović dana 10.02.2007. u 13:57 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4389
212.200.145.*

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Treba mi skripta...10.02.2007. u 13:01 - pre 190 meseci
Znam, ali moj odgovor se odnosio na prvi post ove teme sa naglaskom na: "koja radi?"
Ova f-ja ne bi postojala u PHPu da ne radi, zar ne?


[Ovu poruku je menjao Nemanja Avramović dana 10.02.2007. u 14:12 GMT+1]
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

bigguy
borisav ignjatov
nista
zrenjanin

Član broj: 87859
Poruke: 267
*.dynamic.sbb.co.yu.



+1 Profil

icon Re: Treba mi skripta...10.02.2007. u 16:49 - pre 190 meseci
mislim da je najlaksa varijanta koriscenje ftp konekcije i nekog ftp client-a.. konkretno ja koristim smartftp i za sada nisam imao problema...

http://www.smartftp.com/support/howto/flash/chmod.html
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Treba mi skripta...

[ Pregleda: 2085 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.