Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Desktop aplikacija i cirilica

[es] :: .NET :: Desktop aplikacija i cirilica

[ Pregleda: 1687 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Prokleta_Nedelja
Beograd

Član broj: 90608
Poruke: 450
*.teol.net.



+42 Profil

icon Desktop aplikacija i cirilica03.02.2007. u 09:53 - pre 180 meseci
Pravim desktop aplikaciju koja koristi MySQL bazu. Podaci i sav tekst u aplikaciji je na cirilici sto mi do skora nije pravilo probleme. Odjednom, ne mogu vise da koristim upite sa cirilicnim slovima. Sta se desi? Evo kako radi:

U bazi imam tabelu "korisnik" a u njoj polja sa nazivom ("Ime", "Sifra" i "Prezime") i to je sve super radilo.

U aplikaciji napravim konekciju preko MySQL.NET Connectora

Dim veza As New MySqlConnection("server=localhost;database=baza;uid=root;pwd=aaa;")
Dim kom As New MySqlCommand("SELECT * From Korisnici where ime='" & _ime & "' and sifra='" & _sifra & "'", veza)
Dim Citac as MySQLDataReader

Veza.Open
citac=kom.executereader
citac.read
if citac.HasRows=True then
MsgBox ("U redu")
else
MsgBox ("Greska")
End If
citac.close
Veza.Close

e ovo sada ne radi. Nije mi jasno zasto... kada kopiram CommandText i zalijepim ga u MySQL Query Browser - on radi. Npr

Clipboard.SetText (kom.commandtext)
dobijem tekst:
SELECT * From Korisnici where ime='Pero' and sifra = 'aaa' koji sasvim lijepo radi u MySQL Browseru. Napominjem da mi je ova aplikacija radila dobro sve do danas. VS.NET kao da ne tumaci isto string u cirilici kao MySQL...

Imate li predlog???
 
Odgovor na temu

Prokleta_Nedelja
Beograd

Član broj: 90608
Poruke: 450
*.teol.net.



+42 Profil

icon Re: Desktop aplikacija i cirilica03.02.2007. u 10:44 - pre 180 meseci
Rijesio SAM!!!

Boze, sta se sve moze naci na googlu samo ako covjek nije lijen (mada ja vise volim da pitam i da mi neko fino odgovori nego sam da kopam :)

evo u cemu je greska, treba modifikovati connectionstring i dodati "charset=utf8"

Dim veza As New MySqlConnection("server=localhost;database=baza;uid=root;pwd=aaa;charset=utf8;")

Mada mi je ranije radilo i bez toga "charset..." ali sta da se radi ;)

Hvala svima koji su mislili da mi pomognu
 
Odgovor na temu

electroNik
Nikola Milenković
Srbija

Član broj: 46941
Poruke: 78
*.cpe.vektor.net.



Profil

icon Re: Desktop aplikacija i cirilica03.02.2007. u 11:01 - pre 180 meseci
Nema na čemu.
Gone Shootin'
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Desktop aplikacija i cirilica

[ Pregleda: 1687 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.