Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da spojim zajedno PHP i CSS ??

[es] :: PHP :: Kako da spojim zajedno PHP i CSS ??

[ Pregleda: 2010 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Aleksandroz
Aleksandar
NS

Član broj: 132586
Poruke: 37
212.200.180.*



Profil

icon Kako da spojim zajedno PHP i CSS ??02.02.2007. u 12:19 - pre 182 meseci
Da kazem samo da nisam pocetnik u programiranju php vec u css-u...

Kako da ubacim neki php kod na odredjeno polje na web stranici (radjena je preko css-a)
Da malo objasnim:

Imam css fajl - default.css

body {
background: #FFFFFF url(img/bg.gif) repeat-x;
color: #0;
font: normal 62.5% "Lucida Sans Unicode",sans-serif;
margin: 0;
}
input {
color: #FFF;
font: normal 1.1em "Lucida Sans Unicode",sans-serif;
}
p,cite,code,ul {
font-size: 1.2em;
padding-bottom: 1.2em;
}
h1 {
font-size: 1.4em;
margin-bottom: 4px;
}

/* structure */
.container {
background: url(img/logo.jpg) no-repeat;
}

/* title */
.title {
float: left;
padding: 28px 0 0 76px;
}

/* main */
.main {
background: #FFF;
font: bold 1.2em "Trebuchet MS",sans-serif;
color #0094D6;


padding: 120px 12px 0 52px;
}


Napravim index.html i u njega upisem:

<html>

<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2"/>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="default.css" media="screen"/>

<title>Neki naslov</title>
</head>

<body>

<div class="container">


<div class="title">
<h1>Aleksandro's</h1>
</div>

<div class="main">
<?php echo 'NEKI tekst'; ?>
</div>

</div>

</body>

</html>


E sada onaj deo " <?php echo 'NEKI TEKST'; ?> " uopste nece da prikaze u web browser-u!! Tekst "NEKI TEKST" treba da se pojavi u prostoru rezervisan za main.

[Ovu poruku je menjao Aleksandroz dana 02.02.2007. u 16:07 GMT+1]
 
Odgovor na temu

dootzky
Programmer, PHP, Python, web development
beograd

Član broj: 85021
Poruke: 134
*.co.yu
Via: [es] mailing liste



+1 Profil

icon Re: Kako da spojim zajedno PHP i SCC ??02.02.2007. u 12:25 - pre 182 meseci
ne kapiram... ja sam uzeo ovaj tvoj kod, napravio CSS i PHP fajl od njega, i pustio da vidim kako se ponasa -> i vidim tekst, i na FFu i na IEu... ?

sta tebi ne radi?

vidim da si rekao da nisi pocetnik, ali mozda si se ubagovao na nekoj sitnici...
kako ti se zove "glavna" stranica? jel' se zavrsava sa .html ili .php? da li si podesio apache/iis da ti interpretira .html extenziju kao PHP kod?

probaj jos malo, ovo tvoje radi najnormalnije

i ne postoji "pocetnik za css". cim si poceo da ga koristis, vec si napredan korisnik!
a naravno "master css user" je nesto sasvim drugo, ali css => bog i otac!

poz,
dootzky
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Aleksandroz
Aleksandar
NS

Član broj: 132586
Poruke: 37
212.200.179.*



Profil

icon Re: Kako da spojim zajedno PHP i CSS ??02.02.2007. u 15:06 - pre 182 meseci
Hvala na trudu, ali sada sam ja skontao da sam stavio da mi ispise Aleksandro's u hederu , ali to radi i kod mene , ali nikako ne znam kako da mi ispise "NEKI tekst" koji sam stavio u

<div class="main">
<?php echo 'NEKI tekst'; ?> // ---Ovo nece da mi radi
</div>
 
Odgovor na temu

dootzky
Programmer, PHP, Python, web development
beograd

Član broj: 85021
Poruke: 134
*.ewepc.net.



+1 Profil

icon Re: Kako da spojim zajedno PHP i CSS ??02.02.2007. u 15:19 - pre 182 meseci
pazi sad, posto se ocigledno ne razumemo

Citat:

...ali nikako ne znam kako da mi ispise "NEKI tekst" koji sam stavio u



pitanje: da li tebi ovo radi na praznoj stranici:

Code:

<?php 
          echo 'NEKI tekst'; 
?>


znaci nemoj to da stavljas u div, vec ga izvuci da ti to bude prva linija posle <body> taga.

jer -> ne kapiram kako tebi "nece da ispise"... ?

probaj tu da stavis obican tekst.
znaci probaj ovo:

Code:

<div class="main">
    test obicnih slova.
</div>



a ako ni to nece, onda probaj da skines klasu za taj div, pa probaj o5 deduktivnom metodom, sve dok ne vidis sta te tacno kolje.
znaci ovo bi moralo da uspe:

Code:

<div>
    test obicnih slova.
</div>



ako ni to ne radi - e onda - jebes ga!

ajde reci sta si uradio, sad me bas zanima!
 
Odgovor na temu

Aleksandroz
Aleksandar
NS

Član broj: 132586
Poruke: 37
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Kako da spojim zajedno PHP i CSS ??02.02.2007. u 22:24 - pre 182 meseci
O covece nemas pojma koliko si me obradovao!!! resio si mi problem!!! jednostavno sam stavio taj php kod ispod </body> i sve je proradilo!!
Za one koji ce mozda citati post kasnije- da uopstim ... sada mi kod izgleda ovako:

default.css sam ostavio potpuno isti , a index.html sam preimenovao u index.php (mada mislim da to nije imalo nikakvog uticaja na bilo sta), a kod index.php ide:

Code:

<html>

<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2"/>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="default.css" media="screen"/>

<title>Neki naslov</title>
</head>

<body>

<div class="container">


<div class="title">
<h1>Aleksandro's</h1>
</div>


</div>
</style>

</body>

<div class="main">

<?php echo 'NEKI tekst'; ?>

</div>

</html>


Mozda sada imam jedno dopusno pitanje,ali nije toliko obavezno... Koja je razlika da li se neki kod pise izmedju tagova <body> i </body> ili izvan njih? Odnosno zasto se mora pisati i sta se mora pisati izmedju tih body tagova?

I jos jednom hvala na odgovoru!!! Uzivaj!
 
Odgovor na temu

Aleksandroz
Aleksandar
NS

Član broj: 132586
Poruke: 37
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon sajt02.02.2007. u 22:29 - pre 182 meseci
I pogledao sam ti sajt, svidja mi se, originalan je. To sam jos hteo da dodam... Poz.
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4385
194.106.174.*

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Kako da spojim zajedno PHP i CSS ??03.02.2007. u 00:20 - pre 182 meseci
Pa u principu bi trebalo da sadržaj strane ide između <body> i </body> tagova. Jer je struktura html dokumenta ovakva:
Code:
<html> - početak html dokumenta
<head> - početak zaglavlja
<title>naslov</title> - naslov stranice
<link blabla /> - favicon, css stilovi, ...
</head> - kraj zaglavlja
<body> - početak sadržaja
<h1><p>... - sadržaj stranice
</body> - kraj sadržaja
</html> - kraj html dokumenta


U principu ne bi trebalo da imaš problema zato što većina browsera uspešno parsira i "nakaradni" HTML kod, ali ako hoćeš da radiš stranicu po nekom od W3C standarda, onda sav sadržaj stranice između <body> i </body>

Pozdrav ;)
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Kako da spojim zajedno PHP i CSS ??

[ Pregleda: 2010 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.