Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

CSS i tabele

[es] :: Web dizajn i CSS :: CSS i tabele

[ Pregleda: 8527 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

luner
Donald Secret
ISP admin

Član broj: 80
Poruke: 171
195.252.118.*

Sajt: www.lun.co.yu


Profil

icon CSS i tabele 30.08.2002. u 15:38 - pre 233 meseci
Kako da putem CSS-a zadam align parametar tabli? pokušao sam sa parametrom
align : center;
u css fajlu - neće
Takođe, čim postavim class parametar tabeli automatski align parametar nema efekta. Kako se ovo izvodi?

Uzgred, da li je moguće (preko css-a ili bilo kako) tabeli reći da width="100%" ali da recimo ne silazi ispod 750 piksela (podrazumevam nekorišćenje slike).

Pozdrav!
*************************************
 
Odgovor na temu

Trunks
Stefan T.
Freelance web/grafički dizajner.
Novi Sad, Srbija

Član broj: 34
Poruke: 2465
*.dial.InfoSky.Net

ICQ: 28675801
Sajt: Linemotion.com


+1 Profil

icon Re: CSS i tabele 30.08.2002. u 18:42 - pre 233 meseci
Atribut align ima efekta i pored class atributa.
» Mom, mom, look what I did, mom!
» Look what I did to my hands, I broke 'em!
 
Odgovor na temu

luner
Donald Secret
ISP admin

Član broj: 80
Poruke: 171
*.jagodina.beotel.yu

Sajt: www.lun.co.yu


Profil

icon Re: CSS i tabele 30.08.2002. u 20:39 - pre 233 meseci
Dobro, onda sam ja lud pa ne vidim sta se desava...

css:
table.standard {
background-color : #000000;
empty-cells : show;
border-spacing : 1px;
padding : 0px;
margin : 0px;
}

tabela:
<table align="center" class="standard" width="100">
<tr>
<td class="heder"><b><? echo $title; ?></b></td>
</tr>
</table>

Znaci nijedna kombinacija ne radi tj. stabio align atribut u <table> ili u css - nista, tabela ostaje zalepljena za levu ivicu.

Isprobao sam ovo i sa Mozilla-om 1.1 i Netscape-om ali se u oba slucaja prikazuje levo.

El zna neko kako se ovo resava?
*************************************
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.verat.net



+256 Profil

icon Re: CSS i tabele 02.09.2002. u 15:50 - pre 233 meseci
Ode covek na odmor, i kad se vrati saceka ga ... gr.. 4474 poruke....

Vidim ja da vi nista ne znate bez mene &:)
Citat:

<table align="center" class="standard" width="100">
<tr>
<td class="heder"><b><? echo $title; ?></b></td>
</tr>
</table>

Ovo sto si napisao ce ono UNUTAR tabele da centrira (ukoliko se dobro secam, ovo mi je prvi radni dan, a pre toga mozak na pasu...)... ako si hteo SPOLJA, tj da centriras tabelu na sred stranice ili neke celije,moraces da upotrebis ili <center> ili <div align="center"> pre <table> taga i posle </table> da stavis </center> ili </div>...

Nadam se da si to pitao...
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

luner
Donald Secret
ISP admin

Član broj: 80
Poruke: 171
*.jagodina.beotel.yu

Sajt: www.lun.co.yu


Profil

icon Re: CSS i tabele 02.09.2002. u 16:41 - pre 233 meseci
Hm...

ali uporedi ovo:
<table border="1" bgcolor="#000000"><tr><td>aaa</td></tr></table>

sa ovim:

<table border="1" bgcolor="#000000" align="center"><tr><td>aaa</td></tr></table>

kod mene makar ima razlike.
*************************************
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.verat.net



+256 Profil

icon Re: CSS i tabele 02.09.2002. u 18:19 - pre 233 meseci
Hm, da, da , otupeo mozak...
Cekaj, hoces da kazes da ti ovde ovako radi - postavlja jednu levo i jednu na sredinu, a kad ubacis u jos koda onda zeza? Da nisi slucajno to sve stavio u celiju neke druge tabele koja ima align=left? Daj malo vise koda pa da vidimo...
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

luner
Donald Secret
ISP admin

Član broj: 80
Poruke: 171
*.jagodina.beotel.yu

Sajt: www.lun.co.yu


Profil

icon Re: CSS i tabele 02.09.2002. u 21:42 - pre 233 meseci
Trunks: hm... pa i ne znam bas sta mi govori tvoj kod. U source-u pise da bi tabela trebala da bude centrirana a ona je kod mene levo. I da ne bude da sam lenj - proverio sam stranicu i sa Mozilla 1.1, Netscape 6.2, Galeon i SkipStone browserima. I opet se lepi uz lebu ivicu. Nemam uslova da to isprobam sa IE-om ali mi to i nije "ciljno trziste" :).

Jbyn4e: ma braticu, nema nikakve zavrzlame. Kod je samo heder sa linkovanim css-om i:
<body>
<table class="standard" align="center">
<tr>
<td>aaa</td>
</td>
</table>
</body>
</html>

A evo i CSS-a:

table.standard {
background-color : #000000;
width : 100px;
empty-cells : show;
border-spacing : 1px;
padding : 0px;
margin : 0px;
}

Nece, nece i nece :)))

E sad, posto ovako nece, mozda bi htelo sa parametrom u CSS-u (kojim???)?
*************************************
 
Odgovor na temu

Trunks
Stefan T.
Freelance web/grafički dizajner.
Novi Sad, Srbija

Član broj: 34
Poruke: 2465
*.dial.InfoSky.Net

ICQ: 28675801
Sajt: Linemotion.com


+1 Profil

icon Re: CSS i tabele 03.09.2002. u 00:03 - pre 233 meseci
Nažalost, ovde imam samo Internet Explorer, i radi u njemu, ali ti reče da ti nije ciljno tržište.

Probaj na http://www.w3schools.org jer ja nisam CSS ekspert.
Naravno, ukoliko neko drugi ne odgovori.
» Mom, mom, look what I did, mom!
» Look what I did to my hands, I broke 'em!
 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.dial.InfoSky.Net

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: CSS i tabele 03.09.2002. u 05:11 - pre 233 meseci
Koristi text-align u CSS umesto align, npr.
text-align: center;

(tako je još od CSS1)


referenca: http://www.w3c.org/TR/REC-CSS1

Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.verat.net



+256 Profil

icon Re: CSS i tabele 03.09.2002. u 16:47 - pre 233 meseci
Izbaci ovo:
Citat:
luner:
margin : 0px;

i , barem kod mene, radi kako treba. Izgleda da ga taj parametar zbunjuje ili pomera nekako na levo skroz. Probao sa Operom 6, NN 4.76, IE 5.5, Mozilla 1.0, sve pod win2k pro.

Trunks: Hvala...
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.dial.InfoSky.Net

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: CSS i tabele 03.09.2002. u 20:03 - pre 232 meseci
A ako ipak želi da ,,ima'' marginu širine 0???

text-align je parametar koji se koristi za to. Proučite celu CSS1 (nema potrebe za CSS2, ili CSS3 za ovo, zadržite se na najjednostavnijem).

Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

Trunks
Stefan T.
Freelance web/grafički dizajner.
Novi Sad, Srbija

Član broj: 34
Poruke: 2465
*.dial.InfoSky.Net

ICQ: 28675801
Sajt: Linemotion.com


+1 Profil

icon Re: CSS i tabele 03.09.2002. u 20:18 - pre 232 meseci
Da, Danilo ima pravo.
Ne znam kako se ranije nisam setio text-aligna.
» Mom, mom, look what I did, mom!
» Look what I did to my hands, I broke 'em!
 
Odgovor na temu

luner
Donald Secret
ISP admin

Član broj: 80
Poruke: 171
*.jagodina.beotel.yu

Sajt: www.lun.co.yu


Profil

icon Re: CSS i tabele 03.09.2002. u 23:15 - pre 232 meseci
tOwk: Dakle, koji bi bio validan CSS da se tabela prikaze po sredini ako je njen kod:

<table class="towk"><tr><td>towk</td></tr></table>

?
*************************************
 
Odgovor na temu

Trunks
Stefan T.
Freelance web/grafički dizajner.
Novi Sad, Srbija

Član broj: 34
Poruke: 2465
*.dial.InfoSky.Net

ICQ: 28675801
Sajt: Linemotion.com


+1 Profil

icon Re: CSS i tabele 04.09.2002. u 00:23 - pre 232 meseci
towk {
background-color : #000000;
width : 100px;
empty-cells : show;
border-spacing : 1px;
padding : 0px;
margin : 0px;
text-align: center;
}

Ovo bi po svakoj logici trebalo da radi.
» Mom, mom, look what I did, mom!
» Look what I did to my hands, I broke 'em!
 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.dial.InfoSky.Net

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: CSS i tabele 04.09.2002. u 00:55 - pre 232 meseci
Citat:
luner:
tOwk: Dakle, koji bi bio validan CSS da se tabela prikaze po sredini


Sad sam ja zbunjen. Da li tabela treba da bude na sredini prozora čitača web stranice, ili sam sadržaj tabele da bude centriran u samoj tabeli?

Ako je prvo, još ranije je Jbyn4e dao rešenje (uokviriš je centriranim DIV-om, ili prevaziđenim CENTER). U tom slučaju takođe možeš koristiti i (citat iz CSS1 specifikacije, vidi adresu iznad)
Citat:
Otherwise, if both 'margin-left' and 'margin-right' are 'auto', they will be set to equal values. This will center the element inside its parent.

Znači koristiš ,,margin-left: auto; margin-right: auto;'' u CSS kodu.

A ako je drugo, Trunks ti dade rešenje.

Nadam se da je sada sve razrešeno.

Pozdravi


Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: CSS i tabele

[ Pregleda: 8527 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.