Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Navigation Bar u PHP-u!

[es] :: PHP :: Navigation Bar u PHP-u!

[ Pregleda: 2516 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Gedzo
Zlatan Omerovic
Tuzla

Član broj: 132238
Poruke: 1
*.astra-net.com.

Sajt: www.zlatan.oglasi.com


Profil

icon Navigation Bar u PHP-u!30.01.2007. u 16:44 - pre 209 meseci
pocetnik sam sto se tice PHP-a i treba mi pomoc da napravim navigation bar, ne mislim da brojeve stranica, nego na page listing...

do sada sam samo ovo uspio uraditi sto se tice navigacije:

Code:

<?php

for ($i = 0; $i <= mysql_num_rows ($query) / 8; $i++) {
     echo "<a href=\"$_SERVER['PHP_SELF']?stranica=" . $i . "\">" . $i . "</a> ";
}

?>

Kreten!
 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
*.dynamic.sbb.co.yu.



+19 Profil

icon Re: Navigation Bar u PHP-u!30.01.2007. u 17:49 - pre 209 meseci
To se stručno zove pagination / straničenje.
Traži na googlu: PHP pagination
"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

centaur
Beograd

Član broj: 65691
Poruke: 407
80.93.253.*

ICQ: 249678363
Sajt: www.pavko.net


+24 Profil

icon Re: Navigation Bar u PHP-u!30.01.2007. u 18:59 - pre 209 meseci
Evo ti jedan od nacina za paginaciju (glupog li imena).
Code:
<?php

//Prima se $strana,ako je nema $strana=1
if (isset($_GET['strana'])
{
$strana=$_GET['strana'];
}else{
$strana=1;
}

//Koliko rezultata po stranici se prikazuje,npr 10
$rezultataPoStrani=10;

//Povezivanje na MySQL server
mysql_connect("localhost","username","password");
mysql_select_db("imeBaze");

//Trazimo ukupan broj rezultata
$upit="SELECT `id` FROM `neka_tabela`";  //Prilagoditi svojim potrebama
$db=mysql_query($upit);
$ukupnoRezultata=mysql_num_rows($db);

//Izracunavamo koliko ukupno ima strana i zaokruzujemo na veci broj
$ukupnoStrana=ceil($ukupnoRezultata/$rezultataPoStrani)

//Od kog reda pisemo rezultate
$od=($strana*$rezultataPoStrani)-$rezultataPoStrani;

//Vade se potrebni rezultati 
$query="SELECT * FROM `neka_tabela` LIMIT $od,$rezultataPoStrani";
$db=mysql_query($query);
while ($rezultati=mysql_fetch_array($db)
{
//Prikazuju se rezultati
}

//Prikazuju se linkovi ka stranama
for ($i=1;$i<=$ukupnoStrana;$i++)
{
if ($strana==$i){  //Za trenutnu stranu ne prikazujemo link
echo $i;
}else{
echo "<a href=\"index.php?strana=$i\">$i</a>";
}
}

?>

Kod nisam proveravao i nadam se da nisam nista zaboravio.

[Ovu poruku je menjao centaur dana 30.01.2007. u 20:17 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao centaur dana 30.01.2007. u 22:59 GMT+1]
Powered by Slackware 13
 
Odgovor na temu

glavince
Ohrid/Macedonia

Član broj: 66412
Poruke: 246
62.162.91.*

Sajt: ohridnews.com


Profil

icon Re: Navigation Bar u PHP-u!30.01.2007. u 21:05 - pre 209 meseci
Bas si lepo skolski obrazlozio, svidzaju mi se komentari.
Nisam ni ja proveravao kod ali mislim da se samo ovo treba promeniti
if (isset($_POST['strana']) sa if (isset($_GET['strana'])
i
$strana=$_POST['strana']; sa $strana=$_GET['strana'];
posto se varijabila $strana salje preko url sa GET metodom.
 
Odgovor na temu

centaur
Beograd

Član broj: 65691
Poruke: 407
80.93.253.*

ICQ: 249678363
Sajt: www.pavko.net


+24 Profil

icon Re: Navigation Bar u PHP-u!30.01.2007. u 22:01 - pre 209 meseci
@glavince
To sam prevideo,promenjeno.
Moguće je da ima još koja greškica tipa zagrade,zarez...


Powered by Slackware 13
 
Odgovor na temu

centaur
Beograd

Član broj: 65691
Poruke: 407
80.93.253.*

ICQ: 249678363
Sajt: www.pavko.net


+24 Profil

icon Re: Navigation Bar u PHP-u!31.01.2007. u 17:22 - pre 209 meseci
Pade mi na pamet da je nemoguce da nema odgovora na ovo pitanje na ovakvom forumu i posle malo,ali bas malo pretrage
http://www.elitesecurity.org/t83944-0#535639

Zaključak:KORISTITI PRETRAGU!
Powered by Slackware 13
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Navigation Bar u PHP-u!

[ Pregleda: 2516 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.