Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

php & bar code reader...

[es] :: PHP :: php & bar code reader...

[ Pregleda: 7130 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

casanova
Marko Savic
Zemun

Član broj: 39726
Poruke: 20
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.

Sajt: www.bgdream.com


Profil

icon php & bar code reader...14.03.2005. u 13:15 - pre 201 meseci
pronasao sam par slicnih tema na forumima ali ne i odgovor na ono sto me zanima, a to je sledece...
imam standardni bar code citac koji se povezuje na ps/2, treba mi code za php ili neki software koji bi prepoznavao bar code i ubacivao ga u bazu (MySQL).
saveti...
Google je majka programiranja!
 
Odgovor na temu

dr ZiDoo
Banja Luka

Član broj: 189
Poruke: 1728
195.252.64.*

Jabber: ZiDoo@elitesecurity.org
ICQ: 299539598
Sajt: zidoo.geek.rs.ba


Profil

icon Re: php & bar code reader...14.03.2005. u 13:25 - pre 201 meseci
Uf...

PHP definitivno nema defaultne podrške za zako nešto, ali :)

ALI...
uvjek ti se itvara mogućnost da platiš nekog C/C++ programera koji će da ti napiše modul za php koji može da uradi tako nešto. To je skuplja, ali bolja solucija.

Druga mogućnost je da u C/C++/Perl ili nešto treće napišeš program koji ća da to radi a ti ćeš samo da ga pozivaš iz PHP-a i dobiješ povratni podatak. Kada bolje razmislim ova sloucija je ipak i bolja i jeftinija i lakša...
tu nema kašike....
 
Odgovor na temu

casanova
Marko Savic
Zemun

Član broj: 39726
Poruke: 20
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.

Sajt: www.bgdream.com


Profil

icon Re: php & bar code reader...14.03.2005. u 13:35 - pre 201 meseci
malo filozofski odgovor ali ipak... ima tu necega:)
meni se kao najjeftinija varijanta ipak cini... da nadjem neki postojeci software na netu... pa ga lepo platim na nekom od sajtova tipa cracks.am i sl. :) sala... ali i realnost...
Google je majka programiranja!
 
Odgovor na temu

zi::
Igor Marinović
Manufaktura doo Internet inženjering
Palić

Član broj: 18090
Poruke: 642
*.manufacture.co.yu.

ICQ: 7715569
Sajt: www.marinowski.com


Profil

icon Re: php & bar code reader...14.03.2005. u 13:58 - pre 201 meseci
Dok sam radio sa barkod citacima koji se prikljucuju na ps/2 port radilo je ovako: citac se ponasa kao da si otkucao bar kod na tastaturi i pritisnuo enter.

dakle, ako ti program zna obradjivati STDIN, onda zna i da radi sa barkod citacima :)
 
Odgovor na temu

Nikola Denić
Nikola Denić
Nis/Bgd

Član broj: 6571
Poruke: 1231
*.bitsyu.net.

ICQ: 42376797
Sajt: www.nixa.co.yu


Profil

icon Re: php & bar code reader...14.03.2005. u 14:12 - pre 201 meseci
pisi plug in za php ....
ITSolutions - najeftiniji DialUp internet [ dialup flat za samo 275 dinara ]
 
Odgovor na temu

casanova
Marko Savic
Zemun

Član broj: 39726
Poruke: 20
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.

Sajt: www.bgdream.com


Profil

icon Re: php & bar code reader...14.03.2005. u 19:43 - pre 201 meseci
Citat:
Nikola Denić: pisi plug in za php ....


probacu... ali realno gledano, mislim da ce se to zavrsiti na pokusaju:)
Google je majka programiranja!
 
Odgovor na temu

NetworkAdmin

Član broj: 4445
Poruke: 609
*.bbone.utic.net.ba.



Profil

icon Re: php & bar code reader...15.03.2005. u 10:32 - pre 201 meseci
ne treba nikakav plugin de sad objasni stas ti tacno treba:

imas barcode napravis obicnu formu sa text input field stavis kursor u text i pridjes sa citacem koda on ce ti upisati barcode u tect polje kao dasi ga otkucao na tastaturi. click submit i to je to snimis u bazu.

ako zelis da citas sa standardnog ulaza evo imas http://www.php.net/wrappers.php stdin stdout pa se malo igraj
 
Odgovor na temu

Nikola Denić
Nikola Denić
Nis/Bgd

Član broj: 6571
Poruke: 1231
*.bitsyu.net.

ICQ: 42376797
Sajt: www.nixa.co.yu


Profil

icon Re: php & bar code reader...19.03.2005. u 05:30 - pre 201 meseci
mislim da njemu treba bez tog submit :)


ITSolutions - najeftiniji DialUp internet [ dialup flat za samo 275 dinara ]
 
Odgovor na temu

ddz
Dušan Dželebdžić
Pravni fakultet UUB
Beograd

Član broj: 3272
Poruke: 711
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: php & bar code reader...19.03.2005. u 09:28 - pre 201 meseci
Pa bar-code čitač lupa enter posle ispisanog kôda, tako da se aFTomaCki pritiska submit taster
If you can't beat your computer at chess, try kickboxing.
 
Odgovor na temu

cyberm

Član broj: 37993
Poruke: 146
*.uis.kg.ac.yu.



+1 Profil

icon Re: php & bar code reader...20.03.2005. u 09:01 - pre 201 meseci
Da potvrdim ono sto su ti vec zi::, NetworkAdmin i ddz rekli: Bar kod citac pretvara bar kod u niz brojeva pracenih sa enter.
Znaci, napravi program (skriptu) koja fokusira text box i posle pritisnutog enter-a obradjuje ubaceni broj.
Da li si ga uneo sa obicne tastature, numericke ili sa bar kodom, nema mnogo veze za pisanje programa.
 
Odgovor na temu

bvladan
Bojovic Vladan
Podgorica

Član broj: 119178
Poruke: 37
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: php & bar code reader...22.11.2007. u 21:53 - pre 168 meseci
NIkako da nadjem odgovor kako bar kod citac upisuje taj string u to text polje? Meni je to jedino problem, ostalo je lako (podatak proslijediti bazi, ili joj postaviti upit sa tim stringom). Da li postoji neka biblioteka u Javi ili C# koja sluzi za ovu komunikaciju (prepoznavanje bar koda i pretvaranje u neki niz brojeva)?
 
Odgovor na temu

PHP
Zar Moram
bih

Član broj: 88504
Poruke: 17
*.PPPoE-1792.sa.bih.net.ba.



Profil

icon Re: php & bar code reader...23.11.2007. u 07:22 - pre 168 meseci
Unos preko bar coda je isto kao i unos preko tastature, samo fokusiraj na polje u koje zelis unijeti bar code i javascript-om onemoguci submit na tipku enter i to bi bilo to.
 
Odgovor na temu

ivan.petrovic
Ivan Petrovic
HO, ProCredit Bank
ar-bg-ar

Član broj: 135228
Poruke: 48
*.procreditbank.co.yu.



Profil

icon Re: php & bar code reader...03.01.2008. u 13:57 - pre 167 meseci
Citat:
bvladan: NIkako da nadjem odgovor kako bar kod citac upisuje taj string u to text polje? Meni je to jedino problem, ostalo je lako (podatak proslijediti bazi, ili joj postaviti upit sa tim stringom). Da li postoji neka biblioteka u Javi ili C# koja sluzi za ovu komunikaciju (prepoznavanje bar koda i pretvaranje u neki niz brojeva)?


Kao sto su vec neki odgovorili ako je USB ili PS/2 bar kod citac, onda je prilicno jednostavno, simulira unos sa tastaure + ENTER.

Ako zelis neki koji se kaci na COM port, ja imam to odradjeno u Javi sa event-ima posalji mi poruku na PM...
 
Odgovor na temu

bvladan
Bojovic Vladan
Podgorica

Član broj: 119178
Poruke: 37
*.yu
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: php & bar code reader...20.01.2008. u 09:53 - pre 166 meseci
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: php & bar code reader...

[ Pregleda: 7130 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.