Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Help Delphi bar code

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Help Delphi bar code

[ Pregleda: 2880 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Lark
Draza Mihajlovic
Banja Luka

Član broj: 129370
Poruke: 27
*.teol.net.



Profil

icon Help Delphi bar code27.01.2007. u 18:59 - pre 178 meseci
Pozz treba mi programcic za Delphi tj sample program koji ucitava bar code i biljezi vrijeme ucitavanja !!!
 
Odgovor na temu

badam

Član broj: 78553
Poruke: 97
217.26.69.*



+2 Profil

icon Re: Help Delphi bar code28.01.2007. u 20:47 - pre 178 meseci
odakle ucitava i gde biljezi?
 
Odgovor na temu

juha5803

Član broj: 74797
Poruke: 88
*.teol.net.



Profil

icon Re: Help Delphi bar code29.01.2007. u 07:12 - pre 178 meseci
Većina čitača se ponaša kao tastatura. A i oni koji idu na RS232, Bluetooth imaju drajvere koji to odrađuju
 
Odgovor na temu

Lark
Draza Mihajlovic
Banja Luka

Član broj: 129370
Poruke: 27
*.teol.net.



Profil

icon Re: Help Delphi bar code29.01.2007. u 09:28 - pre 178 meseci
Imam bar kod citac sad kako da kad ocitam bar code da on u bazu upise npr. 29.01.2007 10:15:15 bar code 1234567890123 e to me zanima !!!
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2665



+73 Profil

icon Re: Help Delphi bar code29.01.2007. u 12:01 - pre 178 meseci
> Imam bar kod citac sad kako da kad ocitam bar code da on u bazu upise npr. 29.01.2007 10:15:15 bar code
> 1234567890123 e to me zanima !!!

Napravi novu formu i na nju ubaci jedan TMemo, pređi barkodom preko nekoliko stvari i za svaku prihvaćenu dobićeš novi red u Memo kontroli. Dakle, skenirani broj će dobiti aktivna kontrola, kao da je na tastaturi otkucan broj i pritisnut enter (bar kod čitač upravo to i radi, šalje otkucani broj + enter na keyboard ulaz). Ako želiš da dobiješ informaciju, čak i ako tvoj program nije aktivan i nema fokus onda je stvar daleko teža, možda i neizvodljiva.
 
Odgovor na temu

chips
Blazin Srdjan

Član broj: 14803
Poruke: 342
217.26.69.*



Profil

icon Re: Help Delphi bar code30.01.2007. u 07:35 - pre 178 meseci
Ako sam te dobro razumeo ti koćeš da kada klikneš čitačem dobiješ ispis

xxxxxxxxxx dd:MM:gggg h:min:sec

Na formi napraviš edit polje i na eventu change tog polja dodaš da kada god se dogodi promena bude izvršeno:

1 otvaranje novog sloga u bazi
2 DBedit1.text:= DBedit1.text +' '+ DateToStr(date)+' '+ DateToStr(time);
3 zatvaranje sloga

ili svaki podatak da ima zasebno edit ili DBedit polje kako želiš
i na kraju zatvoriš bazu

Svaki put će dodati pored bar koda sistemski datum i vreme.

Nemam kod sebe delphi pa da probam, valda se ovako piše.
Sto puta sam ti SRPSKI rekao:
ono što jednom crack-uješ,
ne možeš više da patch-uješ!
 
Odgovor na temu

Lark
Draza Mihajlovic
Banja Luka

Član broj: 129370
Poruke: 27
*.teol.net.



Profil

icon Re: Help Delphi bar code30.01.2007. u 09:58 - pre 178 meseci
hvala chips !!!!

e sada da li moze da se isti bar codovi slazu na poseban list tako ako imam 50 bar codova kasnije mogu da isprintam 50 strana i vidim vrijeme i datum !!!
 
Odgovor na temu

chips
Blazin Srdjan

Član broj: 14803
Poruke: 342
212.200.78.*



Profil

icon Re: Help Delphi bar code30.01.2007. u 11:51 - pre 178 meseci
Pa naravno da može. Koristi npr. QReport komponentu koju ćeš vezati za tablu u koju si upisivao bar datum vreme i printaj je ne 50 nego koliko ti duša želi.

Takvu tabelu možeš da filtriraš npr. po datumu pa ćeš u tom slučaju dobiti samo barove sa određenim datumom.
Sto puta sam ti SRPSKI rekao:
ono što jednom crack-uješ,
ne možeš više da patch-uješ!
 
Odgovor na temu

juha5803

Član broj: 74797
Poruke: 88
89.111.201.*



Profil

icon Re: Help Delphi bar code30.01.2007. u 13:44 - pre 178 meseci
Da ovo nije slučajno za registraciju radnog vremena ili nešto slično
 
Odgovor na temu

Lark
Draza Mihajlovic
Banja Luka

Član broj: 129370
Poruke: 27
*.teol.net.



Profil

icon Re: Help Delphi bar code30.01.2007. u 23:01 - pre 178 meseci
chips hvala ponovo !!!

ne program mi treba zbog firme posto nemam evidenciju kada mi proizvod izlazi sa stanja !!!


chips hvala PUNO !!!
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Help Delphi bar code

[ Pregleda: 2880 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.