Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pristup objektu preko variable

[es] :: Javascript i AJAX :: Pristup objektu preko variable

[ Pregleda: 2524 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Donald_Sikret
Donald Sikret

Član broj: 3676
Poruke: 1
212.200.177.*



Profil

icon Pristup objektu preko variable21.01.2007. u 11:11 - pre 193 meseci
Pozdrav svima!

Posto imam veoma elementarna znanja iz JavaScript-a muci me jedan problem koji se u programskim jezicima kojima vladam bolje veoma jednostavno resava. Elem:

Pokusaj jednostavnog postavljanja problema:

NazivInstance = new NekaKlasa();
NazivInstance.Refresh(); // Radi
var Promenljiva = 'NazivInstance';
Promenljiva.Refresh(); // Ne radi
eval ("NazivInstance.Refresh();") // Ne radi

Dakle, problem je u tome sto se u nekoj promenljivoj (u ovom slucaju var Promenljiva) cuva naziv objekta (dakle, naziv instance klase 'NekaKlasa') koji u sebi sadrzi metod 'Refresh()'. Pristup objektu direktno (NazivInstance.Refresh();) radi kao sto je i ocekivano. Medjutim, kontekst je takav da naziv objekta ne sme da bude 'tvrdo' upisan u kod jer se razlikuje od slucaja do slucaja. Srecom, tom dinamicnom nazivu imam pristup preko promenljive i zelim da objektu pristupim preko te promenljive.

Unapred hvala!
---
30 minutes... it's going to be very close...
 
Odgovor na temu

bzero
dev null
europe

Član broj: 5907
Poruke: 371
*.dynamic.sbb.co.yu.

Jabber: bzero@elitesecurity.org
Sajt: www.google.com/search?q=b..


Profil

icon Re: Pristup objektu preko variable21.01.2007. u 11:42 - pre 193 meseci
Probaj ovako:

Code:

var Promenljiva = 'NazivInstance';
eval(Promenljiva + '.Refresh();');

Never trust an operating system you don't have sources for.
 
Odgovor na temu

[es] :: Javascript i AJAX :: Pristup objektu preko variable

[ Pregleda: 2524 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.