Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pretrazivanje DataGrida preko DataSet-a i Find metoda?

[es] :: .NET :: Pretrazivanje DataGrida preko DataSet-a i Find metoda?

[ Pregleda: 3958 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bulvaj
Vodoinstalater

Član broj: 28124
Poruke: 26
195.178.55.*



Profil

icon Pretrazivanje DataGrida preko DataSet-a i Find metoda?26.02.2005. u 00:14 - pre 214 meseci
Kako se tacno koristi Find u objektu DataSet.Uradio sam po Microsoftov-om upustvu ali sam ocito nesto prevideo i javlja gresku u stilu da nije definisan PrimaryKey.Imam kljuc i u *.mdb tabeli i u objektu table.U stvari trebalo bi da nadjem brzo row u DataGrid-u, pa pokusavam preko DataSet(=DataSource za taj DataGrid) ali ne ide.Hvala svima.
Kisni covek prerusen u coveka-vuka.
 
Odgovor na temu

Solution
Vladimir Stankovic
Solution software
Leskovac

Član broj: 46426
Poruke: 85
*.ptt.yu.

Sajt: www.zaljubise.net


Profil

icon Re: Pretrazivanje DataGrida preko DataSet-a i Find metoda?26.02.2005. u 01:30 - pre 214 meseci
Trebas pozvati metog
DataSet.Table.FindByID(vrednost) - gde je ID naziv kolone koja sadrzi Primary KEY. Mozes pogledati XSD semu koja se automatski kreira i proveriti da li sema sadrzi Primary KEY. Ukoliko ne sadrzi mozes je vrlo lako i dodati. U tvom slucaju sigurno vec postoji, jer se kreira automatski.

Pozdrav Stankovic Vladimir (MCP)
www.zaljubise.net - najbolji sajt za upoznavanje
 
Odgovor na temu

bulvaj
Vodoinstalater

Član broj: 28124
Poruke: 26
195.178.55.*



Profil

icon Re: Pretrazivanje DataGrida preko DataSet-a i Find metoda?27.02.2005. u 10:29 - pre 214 meseci
Hvala ti na pomoci.Uspeo sam da resim problem preko Find .

Kisni covek prerusen u coveka-vuka.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Pretrazivanje DataGrida preko DataSet-a i Find metoda?

[ Pregleda: 3958 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.