Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Početnik u koriscenju "Sony DVD Architect" - POMOZITE!

[es] :: Video softver :: Početnik u koriscenju "Sony DVD Architect" - POMOZITE!

Strane: 1 2

[ Pregleda: 7866 | Odgovora: 31 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mikoni
Dinko Mikoni
Beograd

Član broj: 85369
*.dynamic.sbb.co.yu.

+4 Profil

icon Re: Početnik u koriscenju "Sony DVD Architect" - POMOZITE!04.02.2007. u 17:08 - pre 223 meseci
Sad mi je lakše, jer sam mislio da je nešto propuštam da uradim ( kod setovanja programa ili pri editovanju. Hvala Ti Daniele.
Nego, da li ima rešenja da se preduprede isprekidane linije po vršnoj ivici slike ( da li je to zbog lošeg video signala ili nečeg drugog )
Pozdrav, Mikoni

Odgovor na temu

Daniel011
Beograd

Član broj: 76088
*.dynamic.sbb.co.yu.

+3 Profil

icon Re: Početnik u koriscenju "Sony DVD Architect" - POMOZITE!04.02.2007. u 17:15 - pre 223 meseci
Možeš li da okačiš screenshot snimljenog materijala, pa da vidimo kako izgleda ta linija?
Koji software koristiš za snimanje i jesi li isprobao i druge programe?

Odgovor na temu

mikoni
Dinko Mikoni
Beograd

*.dynamic.sbb.co.yu.

+4 Profil

icon Re: Početnik u koriscenju "Sony DVD Architect" - POMOZITE!05.02.2007. u 00:16 - pre 223 meseci
Software je WinFast PVR 2000 TV XP, verzija iz maja 2006.
Ne znam da li je slika dovoljno jasna ilustracija problema o kome govorim, nadam se da se vide i prekidane linije po samoj ivici vrha slike i idu do njene polovine - naravno, tako je kroz ceo snimak.
Možda ovo na slici i ne izgleda strašno, ali na velikom TV-u je to druga priča
Ružno za videti.
Pozdrav, Mikoni

Daniele,

Na ovom mestu je trebalo da bude pomenuta slika, ali i pored dva sata motanja oko toga da je udradim kao prikačeni fajl nije mi uspelo. Očigledno, i jendostavne stvari za diletatna su špansko selo - veliko ko Barsa.
Izvinjavam se zbog toga.

Odgovor na temu

Daniel011
Beograd

*.dynamic.sbb.co.yu.

+3 Profil

icon Re: Početnik u koriscenju "Sony DVD Architect" - POMOZITE!05.02.2007. u 00:41 - pre 223 meseci
Na adresi http://www.elitesecurity.org/faq/#7 imaš uputstvo kako se kače slike uz poruku. Od dva nabrojana načina, tebi je potreban onaj drugi, u kome se koristi tag att_img između uglastih zagrada.

Što se software-a za capturing tiče, vidim da većina na forumu (među njima i ja) koristi WinDVR3. Spominje se još i ChrisTV, WinVDR, FLY 2000 TV, MainConcept Mpeg Encoder... Pa eventualno pokušaj sa nekim od njih, čisto da vidiš da li je do samog programa, ili do nečeg drugog.

Odgovor na temu

mikoni
Dinko Mikoni
Beograd

*.dynamic.sbb.co.yu.

+4 Profil

icon Re: Početnik u koriscenju "Sony DVD Architect" - POMOZITE!05.02.2007. u 14:31 - pre 223 meseci
Prvo da Ti pokažem sliku pa ću posle Tvog komentara nešto i oko preporuke za capturing.

[Ovu poruku je menjao mikoni dana 05.02.2007. u 15:52 GMT+1]
Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

Daniel011
Beograd

*.dynamic.sbb.co.yu.

+3 Profil

icon Re: Početnik u koriscenju "Sony DVD Architect" - POMOZITE!05.02.2007. u 15:34 - pre 223 meseci
Za sada nemam nikakvu pametnu ideju. Možda ima veze sa interlacingom? Snimaš li kao interlaced ili kao deinterlaced (progressive)? Ako si do sada snimao na jedan od ta dva načina, isprobaj i drugi način (ukoliko tvoj software to omogućava u opcijama).

Odgovor na temu

deks007

Član broj: 49277

+42 Profil

icon Re: Početnik u koriscenju "Sony DVD Architect" - POMOZITE!05.02.2007. u 21:32 - pre 223 meseci
@Mikoni
Tvoje pitanje nema blage veze sa Arhitektom . Otvori novu temu sa tvojim problemom , a da nebude da te samo kritikujem ( sala ) probaj program Main Concept PVR za capture sa kartice . Pozdrav !
Zene cesto pitaju dali su inteligentni muskarci bolji muzevi . Inteligentni muskarci se uopste nezene !
http://www.youtube.com/watch?v=3n1HbrYNq30

Odgovor na temu

mikoni
Dinko Mikoni
Beograd

*.dynamic.sbb.co.yu.

+4 Profil

icon Re: Početnik u koriscenju "Sony DVD Architect" - POMOZITE!05.02.2007. u 23:17 - pre 223 meseci
Znam da moj problem nije u u fazonu teme, ali stvar se sama od sebe razvila i preko mere. Izvinjavam se svima, a Deksu poruka - probao sam i MC PVR i uvek iritirajuća isprekidana linija.
Valjda ću vremenom naći rešenje, a vama hvala. Vratimo se temi, ako za to postoji interes a trbalo bi - program je odličan.
Pozdrav, Mikoni

Odgovor na temu

tordajav

Član broj: 62590
*.dialup.neobee.net.

+2 Profil

icon Re: Početnik u koriscenju "Sony DVD Architect" - POMOZITE!09.02.2007. u 00:34 - pre 222 meseci
I ja se zahvaljujem na svakom ovde napisanom odgovoru, i prezadovoljan sam kako je DVD zavrsen i kako se vidi na TV-u. Jedino me je malo iznerviralo sto taj drugar kome sam pravio DVD nije ni 5 minuta posvetio izradi tog DVD-a, a verovatno ga nije ni celog pregledao, usao u svaki meni i podmeni...
Hvala!!!
Noli turbare circulos meos!

Odgovor na temu

tordajav

80.74.160.*

+2 Profil

icon Re: Početnik u koriscenju "Sony DVD Architect" - POMOZITE!23.02.2007. u 02:05 - pre 222 meseci
Jos jednom ja...
Ovo sad pocinje malo da nervira... Dakle, dve su opcije kod mene;
1. praviti DVD za DVD Player i gledanje na TV-u, ili
2. praviti DVD za kompjuter.
Kada pravim DVD za kompjuter, ne moram da obracam paznju na Safe Areas i ni na sta drugo jer ce sve biti OK na monitoru.
Ali, kada pravim DVD za gledanje na TV-u, ako hocu da mi slika koja je postavljena kao Background menija bude cela vidljiva na TV-u, moram da je ubacujem na drugi nacin i smanjim njenu velicinu do Safe Areas. Kada ovako autorizovan DVD pustim na kompjuteru, svuda oko slike je crno jer sam je smanjio i prilagodio za TV. Sto se tice video klipova, njih normalno ubacim, ali pri gledanju na TV-u, oni za 10% svojih ivica (i gore i dole i levo i desno) izlaze iz TV ekrana pa slika video klipova kao da biva zumirana za tih 10% na TV-u. Sto se tice linkova i njihove vidljivosti na TV-u, tu su Safe Areas i to je OK.
Da li neko ima po koje resenje za ove moje probleme? Na kraju krajeva, ako je ovo sto se meni dogadja, sudjeno da bude, i ako je tako kod svih, moze li neko da mi kaze kojim softverom su autorizovani DVD-ovi koji se prodaju na trafikama i koji ne prave razliku u produkciji na monitoru i na TV-u?

Odgovor na temu

tordajav

80.74.160.*

+2 Profil

icon Re: Početnik u koriscenju "Sony DVD Architect" - POMOZITE!20.08.2007. u 16:23 - pre 216 meseci
Pozdrav opet,
ponovo pravim jedan DVD, u pitanju su 2 filma, ali dok su u DivX-u, jedan ima Aspect Ratio 16:9 a drugi 4:3, i sad... prvi sam pretvorio u Mpeg2 i zvuk u AC3, i sada hocu drugi, ali mi pada na pamet "hoce li to uopšte moći" a da slika ni u jednom filmu ne bude nekako izdužena ni skupljena, jer se ceo projekat u DVD Architect-u optimizuje na jedan tip te rezolucije.
Da li je ovo moguce i ako jeste, kako?
Please help!!! Vlada

Odgovor na temu

Daniel011
Beograd

*.dynamic.sbb.co.yu.

+3 Profil

icon Re: Početnik u koriscenju "Sony DVD Architect" - POMOZITE!20.08.2007. u 16:45 - pre 216 meseci
DVD-Video standard dozvoljava različiti aspect ratio na jednom disku, ali je uslov da moraš filmove sa različitim AR-ovima da postaviš u zasebne VTS-ove. Ako ih postaviš u isti VTS, svi filmovi unutar tog VTS-a će biti reprodukovani sa istim AR-om.

Odgovor na temu

[es] :: Video softver :: Početnik u koriscenju "Sony DVD Architect" - POMOZITE!

Strane: 1 2

[ Pregleda: 7866 | Odgovora: 31 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.