Jos jednom ja...
Ovo sad pocinje malo da nervira... Dakle, dve su opcije kod mene;
1. praviti DVD za DVD Player i gledanje na TV-u, ili
2. praviti DVD za kompjuter.
Kada pravim DVD za kompjuter, ne moram da obracam paznju na Safe Areas i ni na sta drugo jer ce sve biti OK na monitoru.
Ali, kada pravim DVD za gledanje na TV-u, ako hocu da mi slika koja je postavljena kao Background menija bude cela vidljiva na TV-u, moram da je ubacujem na drugi nacin i smanjim njenu velicinu do Safe Areas. Kada ovako autorizovan DVD pustim na kompjuteru, svuda oko slike je crno jer sam je smanjio i prilagodio za TV. Sto se tice video klipova, njih normalno ubacim, ali pri gledanju na TV-u, oni za 10% svojih ivica (i gore i dole i levo i desno) izlaze iz TV ekrana pa slika video klipova kao da biva zumirana za tih 10% na TV-u. Sto se tice linkova i njihove vidljivosti na TV-u, tu su Safe Areas i to je OK.
Da li neko ima po koje resenje za ove moje probleme? Na kraju krajeva, ako je ovo sto se meni dogadja, sudjeno da bude, i ako je tako kod svih, moze li neko da mi kaze kojim softverom su autorizovani DVD-ovi koji se prodaju na trafikama i koji ne prave razliku u produkciji na monitoru i na TV-u?
Noli turbare circulos meos!