Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ADODC Property Page

[es] :: Visual Basic 6 :: ADODC Property Page

[ Pregleda: 3224 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

tehno

Član broj: 47690
Poruke: 79
*.netpro.co.yu.



Profil

icon ADODC Property Page19.01.2007. u 10:38 - pre 178 meseci
Zna li neko, kako se moze otvoriti property page ADODC kontrole iz koda ?
Property Page ove kontrole sluzi za konekciju za bazu.Pokusao bi da pozivajuci taj page,
ocitam string connection u kodu.
 
Odgovor na temu

IvanDzGrozni

Član broj: 127001
Poruke: 52
*.yubc.net.



Profil

icon Re: ADODC Property Page19.01.2007. u 13:45 - pre 178 meseci
Samo kucas sledece
form1.adodc1.svojstvo
kada budase otkucao "." pojavice ti se padajuci meni sa svim svojstvima i objektim u tom objektu.
form1.adodc1.ConnectionString =
form1.adodc1.CommandType =

itd....
 
Odgovor na temu

tehno

Član broj: 47690
Poruke: 79
*.netpro.co.yu.



Profil

icon Re: ADODC Property Page22.01.2007. u 07:50 - pre 178 meseci
Nismo se razumeli.
Nisam pitao kako da postavim osobine ADODC-a u kodu, nego kako da pri izvrsavanju programa pojavim property pages ADODC-a, pa da manipulisem s njim i pri izvrsavanju ocitam conection string.
Moze li to ?
 
Odgovor na temu

IvanDzGrozni

Član broj: 127001
Poruke: 52
*.yubc.net.



Profil

icon Re: ADODC Property Page27.01.2007. u 15:51 - pre 178 meseci
Pa ako zelis samo da vidis kako izgleda ConnectionString, sto ne probas sa nekom labelom, npr.
label1.caption = adodc1.ConnectionString
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
80.74.160.*



+41 Profil

icon Re: ADODC Property Page28.01.2007. u 01:37 - pre 178 meseci
Ne znam da li na to mislis, ali imas "stari dobar fazon" sa .udl datotekama; Za to ti moze posluziti i prazna tekstualna datoteka koju otvoris (npr. "konekcija.txt") i kojoj onda promenis ekstenziju u .udl, a u svom kodu postavis za ConnectionString od konekcije npr. "FILE NAME=C:\MyApp\Konekcija.udl". Time si obezbedio da preko sistemskog dijaloga koji ti se nudi pri otvaranju tvog .udl fajla uvek mozes da podesis ConnectionString svojstvo spolja, nezavisno od aplikacije.
 
Odgovor na temu

tehno

Član broj: 47690
Poruke: 79
*.netpro.co.yu.



Profil

icon Re: ADODC Property Page29.01.2007. u 13:03 - pre 178 meseci
Hvala na ideji, pomogla mi je da dodjem do drugog resenja koje sam nasao na intenetu na
www.abstractvb.com

Evo koda sa njega, s tim sto u kodu treba isjkljuciti liniju
dlViewConnection.hWnd = UserDocument.hWnd
na dva mesta.

You will need to add a reference to the Microsoft OLE DB Service Component 1.0 Type Library. (OLEDB32.DLL) This file can be found in your Program Files\Common Files\System\OLE DB directory.

Add this function to your project and pass it a string. If the string is empty it brings up the ADO DB Connection Window in Add mode, if it is not empty it brings it up in edit mode.

Private Function ModifyConnection(ByVal ConnectionString As String) As String
Dim cnTmp As ADODB.Connection
Dim dlViewConnection As MSDASC.DataLinks

On Error GoTo ErrHandler:

If Not (Trim$(ConnectionString) = "") Then
Set cnTmp = New ADODB.Connection
cnTmp.ConnectionString = ConnectionString
Set dlViewConnection = New MSDASC.DataLinks
dlViewConnection.hWnd = UserDocument.hWnd
If dlViewConnection.PromptEdit(cnTmp) Then
ModifyConnection = cnTmp.ConnectionString
Else
ModifyConnection = ConnectionString
End If
Set dlViewConnection = Nothing
Set cnTmp = Nothing
Else
Set dlViewConnection = New MSDASC.DataLinks
dlViewConnection.hWnd = UserDocument.hWnd
Set cnTmp = dlViewConnection.PromptNew
ModifyConnection = cnTmp.ConnectionString
Set dlViewConnection = Nothing
Set cnTmp = Nothing
End If
Exit Function
ErrHandler:
If Err.Number = (-2147217805) Then
cnTmp.ConnectionString = ""
Resume
End If
Set cnTmp = Nothing
Set dlViewConnection = Nothing
End Function

 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: ADODC Property Page29.01.2007. u 14:54 - pre 178 meseci
Interesantan i kvalitetan primer, nisam stigao da isprobam, ali ako je OK moze koristiti svima kojima je neophodan dijalog za izmenu parametara konekcije iz same aplikacije. Svidja mi se nacin na koji si resio problem i upornost da dodjes do resenja.

Pozdrav!
 
Odgovor na temu

tehno

Član broj: 47690
Poruke: 79
*.netpro.co.yu.



Profil

icon Re: ADODC Property Page07.02.2007. u 08:38 - pre 177 meseci
E sad je novi problem u pitanju.

Kada se ukljuci OLEDB32.dll u instalaciju, priikom instaliranja, prijavljuje se greska da ne moze da se registruje.
Ignorisanjem, instalacija prolazi. Da li je ovaj dll, sastavni deo operativnih sistema Windows (svih ili samo nekih).
Ako jeste problem je resen.
Ako nije ima li ko ideju ?
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: ADODC Property Page10.02.2007. u 01:48 - pre 177 meseci
Citat:
tehno: E sad je novi problem u pitanju.

Kada se ukljuci OLEDB32.dll u instalaciju, priikom instaliranja, prijavljuje se greska da ne moze da se registruje.
Ignorisanjem, instalacija prolazi. Da li je ovaj dll, sastavni deo operativnih sistema Windows (svih ili samo nekih).
Ako jeste problem je resen.
Ako nije ima li ko ideju ?

Naravno, u pitanju je "standardni dll", a ne "ActiveX dll", a standardni dll ne moze da se registruje, vec je dovoljno da se postavi u sistemski direktorijum. Ako te nervira poruka, izmeni "SETUP.LST" fajl iz instalacije tako sto ces u sekciji "Setup1 files" pronaci red za tvoj OLEDB32.dll i izmeniti ga tako sto ces umesto ",$(DLLSelfRegister),$(Shared)," staviti ", , ," i to je to.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: ADODC Property Page

[ Pregleda: 3224 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.