Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kategorije, forumi ..

[es] :: PHP :: Smarty template engine :: kategorije, forumi ..

[ Pregleda: 2908 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

_CaRtMan_

Član broj: 126731
Poruke: 305
*.PPPoE-2482.sa.bih.net.ba.



+1 Profil

icon kategorije, forumi ..16.01.2007. u 13:23 - pre 164 meseci
u forum.php imam:

Code:
<?php
    $smarty = new Smarty;
    include ("zabranjen_pristup.php");
    include ("config.php");
    
    // KATEGORIJE //
    
    $kategorije = array();
    
    $kat = mysql_query("SELECT * FROM kategorije ORDER by 'lista' ASC");
    while($a=mysql_fetch_array($kat)){

$kategorije[] = $a;

    }
    
    $smarty->assign('kategorije', $kategorije);
    
    
    // FORUMI //

// Uzimam id-eve kategorija bez arraya da ne bi bilo dole WHERE kategorija='Array' //

        $kate = mysql_query("SELECT id FROM kategorije");
    while($c=mysql_fetch_array($kate)){
        
        $idkat = $c["id"];
        


$for = "SELECT * FROM forumi WHERE kategorija='$idkat' ORDER by 'lista' ASC";
$query = mysql_query($for);

    while($b=mysql_fetch_array($query)){
        
$forumi[] = $b;


    }
    
    
    
    }
    

    

    $smarty->assign('forumi', $forumi);



    


    
    
    
    
    
    
    $smarty->display('forum.tpl');

?>


u forum.tpl imam:

Code:

<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="3">
  <tr>
    <td class="bgfooter">Forum menadžment</td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="31"><table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="3">
      <tr>
        <td width="54%" class="bgfooter">Dobrodo&scaron;ao u forum menad&#382;ment.  </td>
        <td width="27%" bgcolor="#D5ECFF"><a href="#" class="meni">Kreiraj novu kategoriju </a></td>
        </tr>
    </table></td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="25"><table width="100%" border="0" cellspacing="2" cellpadding="4">
      <tr>
      
              <td width="34%" height="25" class="bgfooter" align="center">Ime kategorije/foruma i opis </td>
        <td width="17%" class="bgfooter" align="center">#</td>
        <td width="17%" class="bgfooter" align="center">#</td>
        <td width="12%" class="bgfooter" align="center">Gore / dole</td>
        <td width="20%" class="bgfooter" align="center">Opcija</td>
      
          {foreach from=$kategorije item=sta}      </tr>
      <tr>
     
       
        <td class="bgfooter">{$sta.naziv}</td>
        <td class="bgfooter" align="center">Edituj</td>
        <td class="bgfooter" align="center">Obri&scaron;i</td>
        <td class="bgfooter" align="center">Gore / dole </td>
        <td class="bgfooter" align="center">Dodaj moderatora </td>

          {foreach from=$forumi item=sta}      </tr>

      <tr>   

        <td bgcolor="#EAEAEA">{$sta.naziv}<br>
        <span style="font-size:11px;">{$sta.opis}</span></td>
        <td bgcolor="#EAEAEA" align="center">Edituj</td>
        <td bgcolor="#EAEAEA" align="center">Obri&scaron;i</td>
        <td bgcolor="#EAEAEA" align="center">Gore / dole</td>
        <td bgcolor="#EAEAEA" align="center">Dodaj moderatora </td>
        </tr>{/foreach}        {/foreach}

    </table></td>
  </tr>
</table>


ispiše mi forume u sve kategorije... do čega je greška?
 
Odgovor na temu

VladaSu

Član broj: 31634
Poruke: 1062
77.46.157.*



+211 Profil

icon Re: kategorije, forumi ..28.06.2007. u 17:19 - pre 158 meseci
Ovo nema veze sa smartijem!!!
Problem ti je sto svaku grupu dodajes u isti array - $forumi.
Treba ti array u array.
Code:

<?php
    $smarty = new Smarty;
    include ("zabranjen_pristup.php");
    include ("config.php");
    // KATEGORIJE //
    
    $kategorije = array();
    $kat = mysql_query("SELECT * FROM kategorije ORDER by 'lista' ASC");
    while($a=mysql_fetch_array($kat)){
        $kategorije[] = $a;

    }
    $smarty->assign('kategorije', $kategorije);
    
    
    // FORUMI //

// Uzimam id-eve kategorija bez arraya da ne bi bilo dole WHERE kategorija='Array' //

    $forumi=array();
    $kate = mysql_query("SELECT id FROM kategorije");
    while($c=mysql_fetch_array($kate)){
        $for = "SELECT * FROM forumi WHERE kategorija='$c[id]' ORDER by 'lista' ASC";
        $query = mysql_query($for);
        $temp=array();
        while($b=mysql_fetch_array($query)){
            $temp[] = $b;
        }
        $c["forum"]=$temp;
        $forumi[]=$c;
    }
    

    $smarty->assign('forumi', $forumi);
    $smarty->display('forum.tpl');

?>


A i onaj prvi sql i array mozes odraditi sa drugim
[Ovu poruku je menjao VladaSu dana 14.06.2003. u 11:22 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Smarty template engine :: kategorije, forumi ..

[ Pregleda: 2908 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.