Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

selektovanje fajlova i foldera

[es] :: .NET :: selektovanje fajlova i foldera

[ Pregleda: 2398 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Fenki

Član broj: 73093
Poruke: 6
*.online.co.yu.



Profil

icon selektovanje fajlova i foldera15.01.2007. u 19:31 - pre 186 meseci
Da li neko moze da mi kaze koja je najbolja kontrola za selektovanje fajlova i foldera (radim u C#-u). Znaci mora da bude moguca visestruka selekcija istih, a da bude prikazan lokalni drive. Gledao sam malo treeview ali nisam skontao kako da mu zadam da prikaze sadrzaj hard diska, ne znam da li je moguce pomocu te kontrole ovo uraditi ili treba koristiti drugu.
 
Odgovor na temu

DarkMan
Darko Matesic

Član broj: 20445
Poruke: 572
*.ptt.yu.

Jabber: DarkMan


Profil

icon Re: selektovanje fajlova i foldera16.01.2007. u 07:54 - pre 186 meseci
Za foldere:
Code:

            string WorkingDirectory = @"c:\windows\";

            FolderBrowserDialog dialog = new FolderBrowserDialog();
            dialog.Description = "Choose working directory:";
            dialog.SelectedPath = WorkingDirectory;
            if(dialog.ShowDialog() == DialogResult.Cancel) return false;
            WorkingDirectory = dialog.SelectedPath;


Za fajlove:
Code:

                string WorkingDirectory = @"c:\windows\";

                OpenFileDialog dialog = new OpenFileDialog();
                dialog.Filter = "Xml files (*.xml)|*.xml";
                dialog.InitialDirectory = WorkingDirectory;
                dialog.FileName = "";
                if(dialog.ShowDialog() == DialogResult.Cancel) return false;
                string FileName = dialog.FileName;
 
Odgovor na temu

Fenki

Član broj: 73093
Poruke: 6
*.static.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: selektovanje fajlova i foldera16.01.2007. u 08:00 - pre 186 meseci
Nisam najbolje shvatio ovaj odgovor. Trazio sam kontrolu. Ako mozes malo da mi pojasnis molim te. Inace ovaj FolderBrowserDialog sam video i on sluzi iskljucivo za direktorijume, tako da mi nije od pomoci.
 
Odgovor na temu

DarkMan
Darko Matesic

Član broj: 20445
Poruke: 572
*.ptt.yu.

Jabber: DarkMan


Profil

icon Re: selektovanje fajlova i foldera16.01.2007. u 16:35 - pre 186 meseci
Izvini, nisam te najbolje razumeo sta si hteo. Jedini kontrole koje za rad sa folderima/fajlovima ti se nalaze u dialogs sekciji toolbox-a i to su FolderBrowserDialog, OpenFileDialog i SaveFileDialog.Sa OpenFileDialog mozes da dobijes visestruku selekciju fajlova (vidi property Multiselect) ali ne i direktorijuma.

Ako ti bas treba tako nesto moraces da ga sam napravis. Mozda ti sledece moze pomoci:
http://www.codeproject.com/cs/miscctrl/MWTreeViewv2010.asp

Na http://www.codeproject.com/file/BrowseForFiles.asp imas odradjeno to sto ti treba ali je samo za c++.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: selektovanje fajlova i foldera

[ Pregleda: 2398 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.