Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa vezom!!!

[es] :: Wireless :: Problem sa vezom!!!

Strane: 1 2

[ Pregleda: 6448 | Odgovora: 26 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

psihoyu
Novi Banovci

Član broj: 49265
Poruke: 70
80.74.160.*



Profil

icon Problem sa vezom!!!09.01.2007. u 18:35 - pre 182 meseci
Imam Hyperlink grid 24dbi antenu, Planet 4033 AP, 3m pigtail kabla, 10m UTp kabla do mrezne 3Com gigabitna i imam problem sa vezom sa provajderom.
Prvo sam sa likom iz tehnicke podesio sve parametre AP i mrezne i radilo sve OK nekih sat vremena i onda stane veza skroz. Zovem ja njih opet i nesto on cacka tamo, pinguje moj AP i nesto mu pokazuje da se moj AP stalno kaci i diskonektuje. Medjutim iscacka on nesto i opet sve proradi na sat vremena i opet mrtva veza.
Pokusam ja da iskljucim AP iz struje i konektujem se preko IE na AP podesavanja i konektujem se na provajdera(signal varira od 36-40, ne znam cega) i opet sve radi par minuta OK.
Zvao sam ih i lik kaze da nema pojma sta je,cas je extra veza, cas los ping i signal, gubi pakete,cas se konektuje, cas diskonektuje.
Znaci poludeo sam!
Probam ja sa novijim firmware-om. Instaliram verziju 1.22 sa Planetovog sajta, AP se restartuje i nece da radi veza, kao konektujem se na provajdera,vidi signal, al ne mogu nista da otvorim!
Vise sam ne znam sta da radim.
Da li neko ima prestavu sta bi mogao biti problem?
Da li me mozda zezaju ovi iz tehnicke ili AP ne valja?

Napominjem da sam ovaj Planet uzeo u Netiksu,a zamenio sam ga jer mi je Ovislink 5460 crkao(nisam mogao da mu pristupim preko IE njegovim podesavanjima).
U pitanju je Vojvodina Online provajder iz Stare Pazove.
Oni su rekli da ce doci da vide sutra sta je u pitanju.
Mogu vam reci da sam se strasno razocarao u ovaj wireless internet,znaci bolje mi je radio dial up.
Jedva cekam da pocnu adsl da uvode,valjda sa njim nema takvih problema.
 
Odgovor na temu

smjesko
Niko Nikogovic
bangladesh

Član broj: 18272
Poruke: 358
80.65.81.*

Sajt: www.autotuning.ba


+1 Profil

icon Re: Problem sa vezom!!!10.01.2007. u 09:23 - pre 182 meseci
moze puno faktrora igrat ulogu, prvi je guzva u etru, nemora se odnositi na wifi uredaje, moze biti da je neko stavio neku wireless kameru na 2,4GHz koje rade na 30db ili ti 1W, taj sam problem imao dugo vremena dok nisam skonto da filter tu moze pomoci dosta..

drugi razlog je ne kompatibilnost hardware, treci lose postavke ap-a.

Moj ti je savjet kupi si neku wifi karticu dling dwl g510 nije losa, uzumi si rsma konektor i spoji ga na antenu probaj tako mozda proradi.. jer vidim da imas 10m mreznog kabla (predpostavljam ap--PC=10m) to ti je jeftinije resenje nego novi ap a po meni nekad i kvalitetnije!
Ako neznas pitaj... ako mozes pomozi..
 
Odgovor na temu

Pablo87
45* 21' 19"N 19* 35'

Član broj: 121993
Poruke: 127
217.26.69.*



Profil

icon Re: Problem sa vezom!!!10.01.2007. u 15:44 - pre 182 meseci
ja sam isto na wirelessu i ping mi je katastrofa (ajde sto mi je do googla oko 100 ms ali od mene do AP-a koji je udaljen oko 350 m (imam cistu opticu vidljivost) prosecan ping je oko 70ms)
ja isto imam grid Sabac 24dbi antenu, 14m CFD-200 kabla i wi-fi karticu Signal mi je oko 57%
Mislim da ti je signal malo slab ali problem je sigurno do tvog ISP-a Gledao sam na drugom forumu ping na wirelessu a pravilo je ako je dobro uradjeno i ping ce biti dobar i veza nece pucati.
I meni je veza pucala ali ISP je odradio nesto na njihovom AP-u i veza vishe nepuca (gle cuda kod njih je bila greshka) ali ping je i dalje katastrofa ! Na ADSL cemo se josh nachekati.
CPU: Intel DC E5300 @ 4.0 GHz @1.35 V feat CM Hyper TX
MB: Asus P5Q-e P45
RAM: 6GB DDR2 @ 677 CL4
VGA: Sapphire 4850 512MB DDR3
MON: LG TFT 22" Wide 1680x1050 @ 5 ms
HDD: WD6400AAKS & Seagate320 GB @ 7.2k RPM
OPT: LG DVD+RW SATA
CASE & PSU: Cooler Master 690 & Antec TP TRIO 650 - 650 W 52A @ 12V
Sky Star 2 v2.3 & Logitech G15 & MX Revolution
 
Odgovor na temu

MasterBeet
Miroslav Milošević
Web developer, ates International GmbH
Niš, Sokobanja

Član broj: 74203
Poruke: 84
212.200.240.*

Jabber: master_beet@elitesecurity.org


+1 Profil

icon Re: Problem sa vezom!!!10.01.2007. u 17:09 - pre 182 meseci
@Pablo87
Dobro je da si izvuko i toliki signal sa 14m kabla cfd200 (što ti je mnogo loše rešenje, milslim najgore) a i ping nemora da te čudi ipak imas mnogo gubitaka po kablovima itd. Mogo si valjda umesto što si kupio toliki kabel da kupiš neki ap, mnogo bi ti bolje radilo veruj mi... A i cena nebi bila nešto viša. Jer sve sto si dobio sa antenom izgubio si na kablu. Ej bre 14m heh... da je 7m pa aj nekako nego duplo :D
 
Odgovor na temu

Slobodan Milivojevic
One IT
Pirot / ni.ac.rs

Član broj: 7062
Poruke: 6383
*.exe-net.net.

Jabber: poglavica@elitesecurity.org
Sajt: www.slobodanmilivojevic.i..


+363 Profil

icon Re: Problem sa vezom!!!10.01.2007. u 19:40 - pre 182 meseci
Za pokretaca teme:

Probaj da kazes AP-u da ne menja modove (Data rate)... Ja koristim planet WRT-414 koji ima samo par naprednijih opcija i 4 UTP porta, imam 2.5m cfd200 i grid 24dbi. Ping mi je 2-4ms do provajdera, a AP na koji se kacim je nekih 1.5km daleko. Signal koji mi pokazuje AP je 53-54 sto je ~-66dbi. I sem par stvari koje su se povremeno desavale, link mi je stabilan.


Podesavanje data rate-a mozes naci u meniju wireless pa advadvanced settings, mozda se malo razlikuje, ali verujem da ces se snaci.

Evo i shota:



Preporucujem da stavis 5.5mbit, mada najbolje da se konsultujes sa tehnickom podrskom provajdera.

Javi jel bolje...
Čemu ovo služi, a uz to i ne radi?!?!?!?!
www.oneit.rs :: www.koktelbar.rs ::
www.fissoft.net

Fiber on steroids:
http://www.speedtest.net/my-
result/3821970146
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

psihoyu
Novi Banovci

Član broj: 49265
Poruke: 70
80.93.240.*



Profil

icon Re: Problem sa vezom!!!10.01.2007. u 22:06 - pre 182 meseci
Sto se tice guzve u etru cisto sumnjam, ipak je ovo selo, a i antena je na krovu na visini 15m i udaljenost do predajnika provajdera je 2km vazdusnom linijom, postoji opticka vidljivost.
A sto se tice wireless kamera i drugih uredjaja pouzdano znam da ih nema u moj okolini.
Ono sto se desavalo da se stalno konektuje i diskonektuje je bilo do njih, sada mi radi net al opet ping ne valja,uostalom uverite se i sami.

Ping statistics for 192.168.41.1 - provajderov predajnik
packets: sent=32, received=32, lost=0 (0% loss)
approximate round trip times in milli-seconds:
minimum=2ms, maximum=1171ms, average=363ms

Da li tu moze biti problem slab signal,odnosno da antena treba negde da se pomeri?
Ili sto me oni uveravaju da problem do AP-a?




p.s. Hoce li neko ukratko da mi objasni kako se ubacuje slika u ove poruke na forumu?
Da ne moram ko moron da pisem neko da okacim screenshotove.




[Ovu poruku je menjao psihoyu dana 11.01.2007. u 00:21 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao psihoyu dana 11.01.2007. u 00:23 GMT+1]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Slobodan Milivojevic
One IT
Pirot / ni.ac.rs

Član broj: 7062
Poruke: 6383
*.exe-net.net.

Jabber: poglavica@elitesecurity.org
Sajt: www.slobodanmilivojevic.i..


+363 Profil

icon Re: Problem sa vezom!!!10.01.2007. u 22:54 - pre 182 meseci
Evo ovako, imas ispod svake tvoje poruke opciju "Upload uz poruku", uploadujes shot, kasnije kliknes na izmena poruke, iskopiras adresu fajla koji se pojavio prikacen uz tvoju poruku i ubacis ga izmedju dva img tag-a, na primer:


[im g]http://static.elitesecurity.org/uploads/1/4/1424726/wreless2.jpg[/im g]

samo kucas img spojeno, ja sam morao odvojeno, da se ne bi pojavila slika.
Čemu ovo služi, a uz to i ne radi?!?!?!?!
www.oneit.rs :: www.koktelbar.rs ::
www.fissoft.net

Fiber on steroids:
http://www.speedtest.net/my-
result/3821970146
 
Odgovor na temu

buljko
Ljubisa Spasic
Kladovo

Član broj: 77384
Poruke: 4624
212.62.58.*



+5 Profil

icon Re: Problem sa vezom!!!10.01.2007. u 23:43 - pre 182 meseci
Jako los ping za konfiguraciju koju imas! Ili si promasio AP ili neko "davi" vezu, ili AP skace sa jedne na drugu brzinu, ili imas jak reflektovani signal, ili... ili... Moze biti i da je greska kod provajdera. Proveriti i nije bas lako ali bih ti preporucio da probas sa drugim uredjajem (i tvojom antenom) a nakon toga sa nekom antenom sa sirim snopom jer i BiQuad ce biti dovoljan na tom rastojanju a manja je mogucnost da promasis AP. Ako sve ostane isto, sleduje ti provera sa simuliranjem provajdera (AP na otprilike istom rastojanju kod npr. prijatelja) pa ako je sve OK onda, provajdera za gusu! Pre svega, proveri da li jos neko ima slicne probleme.
 
Odgovor na temu

psihoyu
Novi Banovci

Član broj: 49265
Poruke: 70
80.93.240.*



Profil

icon Re: Problem sa vezom!!!14.01.2007. u 02:47 - pre 182 meseci
Ljudi dajte neki savet kako da resim ovo srenje od neta. Pa ne moze da sastavi 3 sata da radi dobro!
Sada radi sve super pa onda nista nece i tako stalno.
Izvalio sam da kad pocne da zajebava, ja udjem na AP preko IE-a i idem na "site survey" i vidim da je nasao neka tri AP-a, a ova dva nemam pojma koji su! I sve dok njih ne izgubim na listi net ne radi.
Ping sa provajderovim AP-om zna da bude extra,a zna da bude katastrofa!
Nije mi jasno kako moze da bude nekad 2ms, a nekad 2000ms?!! Cega to moze biti posledica?
Inace sve ovo je u Novim Banovcima koji su naselje od 10000 ljudi i razdaljina je izmedju mene i AP 2km,a vazdusnom linijom nema nekih viskoih prepreka,a i sama antena je na 20m od zemlje.
Da li je moguce da je 38 slab signal sa provajderom pa kad moj AP snimi jos neke AP-ove pokusa da se kaci na njih? Da li mogu da ga sprecim u tome?
Od ovih iz Vojvodine Online nema izgleda leba, slabo se razumeju u to. Samo mi kenjaju kako je 5GHz do jaja! Pa sto mi to odma nisu rekli! Jebote ljudi se kace na 15km,a mene jebe na 2km!
Ali sto je interesantno, kada zovem tehnicku net uvek proradi jer ovaj tamo promeni kanal.
Aj da je ovo u Beogradu,nego u selu gde bi etar trebao da je cist ko suza.
Hajde ljudi koji imate iskustva sa wireless-om dajte predloge, sugestije, pitajte ljude koji se razumeju u to.
Ima li iko u ovoj nesrecnoj Srbiji analizator spektra? Pa valjda bi tako trebala da se namesta wireless oprema?
Da li moze da mi bude neispravno nesto od opreme? Mada sumnjam, pa ne bi skino 2GB sa 256 za dan da ne valja oprema, zar ne?
Evo okacicu i slike da vidite sta se desava.


Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Coci
Stojan Milenkovic
Stubica

Član broj: 5130
Poruke: 5
82.208.209.*

ICQ: 231
Sajt: www.stubica.co.yu


Profil

icon Re: Problem sa vezom!!!14.01.2007. u 09:41 - pre 182 meseci
Duzina 14m CFD-200 kabla ne mora da znaci i lose resenje ako je sve ostalo kako treba, jer sta biste onda rekli za
15m RG-58 kabla, koji u kobinaciji sa karticom TP-Link 551, panelkom 21dbi ( System Krusevac) i udaljenoscu od AP-a 500m, ima prosecan ping od 5 ms
 
Odgovor na temu

maticmilos
sbg
Beograd

Član broj: 51397
Poruke: 185
195.252.116.*



Profil

icon Re: Problem sa vezom!!!14.01.2007. u 10:06 - pre 182 meseci
Ma tu nema pravila, 80% uspesno ostvarenih konekcija ima iste karakteristike, a nekima se samo cudimo kako radi. Sto se kabla tice, u Netiksu kazu da je gubitak preko pola decibela po metru cfd200 kabla!

Poz!
www
 
Odgovor na temu

MasterBeet
Miroslav Milošević
Web developer, ates International GmbH
Niš, Sokobanja

Član broj: 74203
Poruke: 84
212.200.145.*

Jabber: master_beet@elitesecurity.org


+1 Profil

icon Re: Problem sa vezom!!!14.01.2007. u 11:19 - pre 182 meseci
Ma ja se uvek drzim zlatnog pravila, sto kraci kabel to bolje. U wireless-u nevalja stediti, koliko para ulozis u njega on ce ti to naravno i vratiti.Sem ukoliko planiras da puknes za opremu sto manje, a da pritom gubis zivce pitajuci se sto ti ne radi dobro ili slicno. onda pocinju price kao ma ovaj wireless je sra*e i sl. Zato pamet u glavu ;)

Pozdrav!
 
Odgovor na temu

psihoyu
Novi Banovci

Član broj: 49265
Poruke: 70
80.93.240.*



Profil

icon Re: Problem sa vezom!!!15.01.2007. u 23:45 - pre 182 meseci
Nesto bas nisam dobio neke odgovore?
Ajde ljudi, pa zar se niko ne razume u wireless?????
 
Odgovor na temu

buljko
Ljubisa Spasic
Kladovo

Član broj: 77384
Poruke: 4624
212.62.58.*



+5 Profil

icon Re: Problem sa vezom!!!15.01.2007. u 23:51 - pre 182 meseci
Kazi kakav ti odgovor odgovara i ja cu odmah da ti napisem! Jesi li probao bar nesto od onoga sto ti je predlozeno!?
 
Odgovor na temu

psihoyu
Novi Banovci

Član broj: 49265
Poruke: 70
80.93.240.*



Profil

icon Re: Problem sa vezom!!!16.01.2007. u 01:08 - pre 182 meseci
Pa sta da probam kad niko nista da predlozi?
Jedino sto je ovaj lik rekao da promenim u podesavanjima AP-a to sam uradio. Kako ja da izvalim okom dal ima smetnji? Ili da znam da ima reflektovani signal.
Danas sam pitao lika iz moje blizine koji ima krs antenu,neku domacu od 16dbi i karticu i radi mu OK.
Ja mislim da je najpametnije da uzmem od ortaka laptop sa wireless karticom i odem na tavan,zabodem antenu sa krova i sa netstumblerom trazim najbolji signal?
Nadjem ga na 80-90% i ako onda ne radi onda ne znam.
Kako moze da ne valja AP kad mi sad radi 2 dana OK?
To oni drkaju kanale ili sta vec. A mozda i ova 2 provajdera (daleko su 20km od mene) prave smetnje?
 
Odgovor na temu

buljko
Ljubisa Spasic
Kladovo

Član broj: 77384
Poruke: 4624
212.62.58.*



+5 Profil

icon Re: Problem sa vezom!!!16.01.2007. u 01:21 - pre 182 meseci
Citat:
psihoyu: Danas sam pitao lika iz moje blizine koji ima krs antenu,neku domacu od 16dbi i karticu i radi mu OK.


Citat:
... nije bas lako ali bih ti preporucio da probas sa drugim uredjajem (i tvojom antenom) a nakon toga sa nekom antenom sa sirim snopom (nap. i tvojim uredjajem) jer i BiQuad ce biti dovoljan na tom rastojanju...


Rezultati koje ces dobiti bice pola objasnjenja!

Citat:
psihoyu: Kako moze da ne valja AP kad mi sad radi 2 dana OK?


To moze biti druga polovina objasnjenja!

Citat:
psihoyu: A mozda i ova 2 provajdera (daleko su 20km od mene) prave smetnje?


To ce biti malo teze.
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
212.62.59.*



+11 Profil

icon Re: Problem sa vezom!!!16.01.2007. u 08:53 - pre 182 meseci
Smoje trebalo da malo citas forum jer problemi koje ti imas nisu retki i vec su vise puta objasnjavani moguci uzroci.
 
Odgovor na temu

djuka

Član broj: 3725
Poruke: 5
195.252.79.*



Profil

icon Re: Problem sa vezom!!!18.01.2007. u 00:12 - pre 182 meseci
Evo i mog udela u ovome.....

Imam isti AP i na oko 1.5km sam od provajdera. Antena je sat.dish 90cm offset sa biquadom u zizi.
Signal na 4033 meracu mi je 60-63. Probao sam i sa biquadom samo i signal je bio oko 45 a veza jako losa. Na provajdere koji su mi ispod 36 ne mogu uopste da se nakacim, a ispod 50 pingovi su mi bas bas losi. Pokusavao sam svasta i na kraju popstavio dish. Kod tebe je signal 38 i mislim da je jako suman pa ti se zbog toga javljaju dugi pingovi.

Signal je problem. 100%. Kod 4033 moras da imas najmanje 55 da bi sve radilo stabilno.
To je na osnovu moje prakse. Mozda gresim ali se tako manifestovalo kod mene.
Za savet ne znam sta da ti kazem, 2km nije malo posebno ako provajder ima lose antene.
Proveri njihovu zonu pokrivenosti za koju oni kazu da radi.

pozdrav
 
Odgovor na temu

psihoyu
Novi Banovci

Član broj: 49265
Poruke: 70
80.93.240.*



Profil

icon Re: Problem sa vezom!!!19.01.2007. u 14:38 - pre 182 meseci
Da nemas mozda sliku kako izgleda ta antena sto je ti imas? Mada iz naziva kontam da je to tanjir od satelitske sa drugacijim predajnikon?
Jel si tu antenu uzeo negde ili si sam sklapao?
A sta mislis da probam sa nekim Senao Ap-om od 22db? Kazu da je Senao zakon sto se tice jacine signala.
Izgleda da je Planet dobar za kratke distance?
Kako si uspeo da naciljas tako dobar signal? Jel imas nekih prepreka do provajderovog AP-a?
Sad u zadnja 2 dana mi radi dobro net, mada cim se ova 2 divlja provajdera pojave na istom kanalu kao i moj provajder nastaje problem. Nervira me to jer ako nesto skidam odma prsne.
 
Odgovor na temu

Bojan Vajagic
Beograd

Član broj: 126679
Poruke: 37
*.dynamic.sbb.co.yu.



+4 Profil

icon Re: Problem sa vezom!!!30.01.2007. u 09:41 - pre 182 meseci
I ja imam veliki problem sa vezom u Batajnici.

Ne mogu da gesim dusu, ali momci iz tehnicke podrske su probali sve moguce da bi poboljsali vezu i smanjili smetnje, deset puta se pentrali na krov i nebrojano puta proveravali ne znam ni ja sam sta. Ipak bez uspeha. Ipak stoji ona prica: "Kod nas je sve u redu. Imas VEEEEEEELIKE smetnje u okruzenju. Bice uskoro 5GHz, to ce ti resiti sve probleme!!! Kod svih ostalih radi kako treba"
Nije mi jasno kakve sve smetnje mogu da budu i od cega kada sam se bas trudio da mi oprema bude extra (barem po mojim saznanjima)

Imam grid20db, Planet WAP-4033, kabl antena-AP oko 3m, i 10-tak metara UTP-a. Razdaljina od provajdera skoro 200m??? Vidljivost
extra, a vez losa.Cak mi se cesto dogadja da vezu uopste ni nemam. Ping prema provajderu ima oko 50% drop paketa, a ostalo sto prolazi u proseku 70ms. Desava se (uglavnom u pre podnevnim satima) da veza bude idealna, da nema nikakvih problema ali to je kraktog daha. Masu puta sam morao da iskljucujem AP iz struje i ponovo ukljucujem jer se zaglupi a objasnjenje tehnicke podrske je da opet zbog smetnji AP se pogubi i da probam da ubacim novi firmware ili resetujem AP.

U pravcu u kom je antena usmerena ima dva porvajdera (JEDAN JE MOJ) ali mi se u pregledu Select Site Survey prikazuju i odrazi drugih AP-ova u okruzenju ciji signali nekada znaju da budu jaci od AP-a provajdera. Cak se ti AP-ovi nalaze i iza antene. Dodje mi da okrenem antenu naopacke.

Postoji li neko logicno objasnjenje za ovo?
 
Odgovor na temu

[es] :: Wireless :: Problem sa vezom!!!

Strane: 1 2

[ Pregleda: 6448 | Odgovora: 26 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.