Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

MS Flex Grid i Excel

[es] :: Visual Basic 6 :: MS Flex Grid i Excel

[ Pregleda: 2149 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Aleksandar Vasic
Web Administrator, Uspon d.o.o
Čačak

Član broj: 91692
Poruke: 1226
*.kalik.info.

Sajt: www.vasictech.net


+1 Profil

icon MS Flex Grid i Excel07.01.2007. u 20:49 - pre 180 meseci
Imam objekat Data1 koji cita bazu iz excela koja npr. ima 5 sheet-ova... meni je u objektu Data1 podeseno da DataSource bude Sheet1 recimo...a ms flexgrid cita podatke iz Data1 i prikazuje Sheet1....e sada moje pitanje kako da napisem kod da kada stisnem strelicu na Data1 da promeni DataSource na sledeci Sheet i da taj novi Sheet flex prikaze....
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
212.200.176.*

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: MS Flex Grid i Excel16.01.2007. u 06:18 - pre 179 meseci
Nemoj da me držiš za reč, ali mislim da to neće ići tako. Strelice same pozivaju movement metode rekordseta (MoveNext, MoveLast...). možda da staviš da ako dođe do kraja baze pređe na sledeći sheet. Nešto tipa If Data1.Recordset.EOF Then Data1.Recordsource = "$Sheet2" ili tako nešto. Stvarno ne mogu da ti odgovorim preciznije, ne sećam se da li sam se ikad povezivao na excel dokument preko data kontrole. Lakše ide preko Excel objekta.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

Aleksandar Vasic
Web Administrator, Uspon d.o.o
Čačak

Član broj: 91692
Poruke: 1226
*.kalik.info.

Sajt: www.vasictech.net


+1 Profil

icon Re: MS Flex Grid i Excel16.01.2007. u 14:14 - pre 179 meseci
Pazi sve sto mi treba jeste da klikom moze recimo i na dugme nije bitno samo mi treba da prebaci na sledeci sheet,jer svaki dan ubacim po jedan novi sheet u taj dokument....
 
Odgovor na temu

dennycd2

Član broj: 127351
Poruke: 57
*.dhcp-pool-zr.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: MS Flex Grid i Excel16.01.2007. u 16:16 - pre 179 meseci
Nemam puno iskustva sa Excel-om, ali bih ti preporucio da napravis jedan TextBox u koji ces ubacivati broj Sheet-a i klikom na dugme potvrdjivao unos.
Kôd za to bi glasio:
Code:
Private Sub Command1_Click()

        On Error GoTo kraj
        
        Data1.RecordSource = "sheet" & Text1.Text & "$"
        Data1.Refresh
        
kraj:
        Exit Sub
        
End Sub
 
Odgovor na temu

Aleksandar Vasic
Web Administrator, Uspon d.o.o
Čačak

Član broj: 91692
Poruke: 1226
*.kalik.info.

Sajt: www.vasictech.net


+1 Profil

icon Re: MS Flex Grid i Excel17.01.2007. u 15:55 - pre 179 meseci
Ok resio sam to drugacije,ubacio sam bazu access-a hvala u svakom slucaju

A kako mogu da napisem da mi prilikom loadiranja forme sabere sve vrednosti iz kolone 5 i upise u Label1 opet pod MSFlexGrid-om

npr.

Code:
Private Sub Form_Load()
Label1.Caption = 'kako bi dalje trebalo
End Sub
 
Odgovor na temu

dennycd2

Član broj: 127351
Poruke: 57
*.dhcp-pool-zr.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: MS Flex Grid i Excel18.01.2007. u 15:27 - pre 179 meseci
Code:
Private Sub Form_Load()
        
        Dim x As Integer
        Dim y As Integer
        
        Data1.Refresh
        
        y = 0

        For x = 1 To MSFlexGrid1.Rows - 1
            y = y + MSFlexGrid1.TextMatrix(x, 5)
        Next
        
        Label1.Caption = y
        
End Sub
 
Odgovor na temu

Aleksandar Vasic
Web Administrator, Uspon d.o.o
Čačak

Član broj: 91692
Poruke: 1226
*.kalik.info.

Sajt: www.vasictech.net


+1 Profil

icon Re: MS Flex Grid i Excel18.01.2007. u 20:38 - pre 179 meseci
Hvala
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: MS Flex Grid i Excel

[ Pregleda: 2149 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.