Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pokretanje programa.

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Pokretanje programa.

[ Pregleda: 2529 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gygy
Dragan Grbic

Član broj: 7861
Poruke: 205
*.flashnet.co.yu.



Profil

icon Pokretanje programa.03.06.2003. u 19:25 - pre 204 meseci
Kako da napravim program da kada se pokrene prvi put da se startuje uvek kada se upali racunar, ali da nudi opciju da se moze iskljuciti (nesto kao antivirus)?

Unapred hvala!

GYGY
 
Odgovor na temu

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon Re: Pokretanje programa.03.06.2003. u 21:48 - pre 204 meseci
Pa imas dva nacina.
1) Stavis lnk fajl (precicu) programa (ili sam program) u: %WINDOWS%\Start Menu\Programs\StartUp\ (ovo %WINDOWS% ti je folder gde je instaliran windows na ciljnom racunaru)
Ja to radim preko programa za pravljenje SETUP-ova (JGSoft deploymaster demo) skini na www.deploymaster.com ili www.jgsoft.com ... (Imas na CD2 od DELPHI-ja 6)
2) Snimis u Registry u key: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
sledeci string:
"Ime programa"="Putanja_do_app"
Code:

uses ... registry;
...
procedure Form1.Oncreate (bla, bla);
var reg:tregistry;
begin
reg:=tregistry.create; //kreira
reg.rootkey:=HKEY_LOCAL_MACHINE; //otvara root key (valjda - imas ctrl+space)
reg.openkey('\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run',false);
reg.writestring('Ime programa',paramstr(0)); //ovo paramstr(0) ti je tacna putanja do programa...
reg.closekey; //zatvara kljuc (ono gore otvara)
reg.free; //oslobadja reg iz memorije
end;


P.S. Kod sam pisao napamet... ne znam da li je bas tako - probaj
P.S.2. za brisanje provali sam, mrzi me da pisem (deletekey za reg, deletefile - mislim - za startup)
P.S.3. Poseti moj website


 
Odgovor na temu

gygy
Dragan Grbic

Član broj: 7861
Poruke: 205
*.flashnet.co.yu.



Profil

icon Re: Pokretanje programa.05.06.2003. u 02:59 - pre 204 meseci
Hvala ti Crazy Mix!!!
Ali jos sam nesto hteo da uradim npr. da recimo posle 30 startovanja ili 30 dana program promeni ime baze npr iz pero.db u ziko.db ili da je premesti na neko drugo mesto, tako da baza ostane na disku samo da je program ne moze naci?
Unapred hvala!!!
GYGY
 
Odgovor na temu

Zmaj
Predrag Krstić
web developer
Zrenjanin

Član broj: 1035
Poruke: 382
*.zre.sezampro.yu

Sajt: www.zmajevognezdo.com


+4 Profil

icon Re: Pokretanje programa.05.06.2003. u 03:39 - pre 204 meseci
Pa zapamti datum prvog i poslednjeg starta. Prvog da bi mogao da uporedis sa uslovom od 30 dana, a poslednjeg da ti korisnik ne bi vracao kalendar.
Tako kad ti istekne 30 dana jednostavno namesti da program izbaci neku poruku i odbije dalji rad, i trazi da se program registruje.
 
Odgovor na temu

gygy
Dragan Grbic

Član broj: 7861
Poruke: 205
*.flashnet.co.yu.



Profil

icon Re: Pokretanje programa.06.06.2003. u 19:16 - pre 204 meseci
Dobro da zapamti datum, ali kako?
Kako da program kad se pokrene iscita koji je danasnji datum da ga zapamti i testira?
Unapred hvala
GYGY
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
212.124.182.*

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: Pokretanje programa.06.06.2003. u 19:33 - pre 204 meseci
Mozes da napravis Registry Keys ili da snimas u bazu (posto ih vidim imas u aplikaciji) ili u TXT/INI fajl. Mada se to, ukoliko se ne izkripta lako "crackuje", tako da nije lose da poradis i na tome malo...
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Pokretanje programa.

[ Pregleda: 2529 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.