Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa combo box-om u Visual C++-u!

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Problem sa combo box-om u Visual C++-u!

[ Pregleda: 2633 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Wajda.W
Vladimir Vajda
Zrenjanin

Član broj: 127039
Poruke: 323
*.dial.cpe.InfoSky.Net.



+101 Profil

icon Problem sa combo box-om u Visual C++-u!29.12.2006. u 19:15 - pre 180 meseci
Ne znam da li je ovom pitanju mesto, ako nije recitr gde da ga postavim. Problem je sledeci: Kada dijalugu dodelim combo box sa vrednostima pri startovanju programa mogu da izaberem samo prvi put vrednost za combo box zatim vrednost bez obzira na sledeci moj click ostaje ista.Ovo me izludjuje, Pomagajte !
 
Odgovor na temu

3MAJ86
Marko Radić
Business Development Manager, Beauty
Industry
München

Član broj: 46087
Poruke: 253
*.adsl-1.sezampro.yu.

Sajt: marko-radic.blogspot.com


+137 Profil

icon Re: Problem sa combo box-om u Visual C++-u!09.01.2007. u 09:06 - pre 179 meseci
Malo mi nije jasno pitanje, ali pokušaću (nešto) da ti odgovorim koliko sam ja skontao šta si hteo da pitaš...

Možda je tvoj problem što nisi 'raširio' prozor combo box-a. Prvo, da li si siguran da imaš više od jedne vrednosti u combo box-u (poznati ctrl+enter problem...).
Namesti u resource editoru da tvoj Combo bude tipa dropdown ili dropdown list. Zatim klikni na 'strelicu' samog combo boxa i pojaviće ti se drugi 'okvir' koji možeš da resize-uješ. Njega raširi, i posle će ti tvoj combo raditi kako valja.

Ako ovo nije bio problem, i ako sam ja ovo za dž. ispričao, onda se, molim te, potrudi malo bolje da objasniš suštinu problema kako bih mogao da ti pomognem.

pozz
when there is a why there is no how
 
Odgovor na temu

Wajda.W
Vladimir Vajda
Zrenjanin

Član broj: 127039
Poruke: 323
*.dial.cpe.InfoSky.Net.



+101 Profil

icon Re: Problem sa combo box-om u Visual C++-u!10.01.2007. u 11:41 - pre 179 meseci
Ipak nisam dobro objasnio.
ja rasirim combo box i namestim dropdown, sa ctrl+enter sam imao problem samo prvi put dok nisam skontao,ali i to sam vrlo brzo resio.
problem je sto moj combobox nema funkcijonalnost, kao da mu i nisi selektovao jednu od opcija
ovako izgleda moj combo box code:
Code:

void CComboDlg::OnSelchangeCombo1() 
{
    // TODO: Add your control notification handler code here
    UpdateData(TRUE);
if(m_lol=="x") i=0;
if(m_lol=="z") i=1;
if(m_lol=="r") i=2;
}
// m_lol je promenljiva combo box-a ali ovo nista ne radi


probao sam i da definisem promenljivu
Code:

public:
    CComboBox m_izbor;

pa f-ja da je ovakva:
Code:

void CComboDlg::OnSelchangeCombo1() 
{
    // TODO: Add your control notification handler code here
    CString Index=m_izbor.GetCurSel();
if(Index=="x") i=0;
if(Index=="z") i=1;
if(Index=="r") i=2;
}

ali ni to ne pomaze , ti sad verovatno vidis u cemu je problem :-)
pozz
 
Odgovor na temu

3MAJ86
Marko Radić
Business Development Manager, Beauty
Industry
München

Član broj: 46087
Poruke: 253
*.adsl-1.sezampro.yu.

Sajt: marko-radic.blogspot.com


+137 Profil

icon Re: Problem sa combo box-om u Visual C++-u!10.01.2007. u 12:24 - pre 179 meseci
hehe, care, GetCurSel() vraća Index unosa u combo box-u koji je numerički (nula indeksirani). Tebi se prihvata CString povratna vrednost jer CString ima ugrađeni type cast iz UINT-a. Ako želiš da dobiješ tekstualnu vrednost iz njega učini sledeće:
Neka je m_izbor tvoja promenljiva tipa CComboBox.

Code:

CString strIzbor; //promenljiva u koju ćemo smestiti tekst koji pokupimo iz ComboBox-a.
m_izbor.GetWindowText(strIzbor); //na ovaj način si ti iskopirao sadržaj (tekstualni) tvog CComboBox-a m_izbor u 
// strIzbor sa kojim posle možeš da radiš šta hoćeš. Nije ti obavezno da preklapaš funkciju OnSelChange...() jer ona reaguje
//kada se promeni izbor u ComboBox-u, ali ti nezavisno od toga možeš da uzimaš trenutni upis u combo box-u. Ako koristiš 
//drop list (znači konačan broj podataka u boxu) lakše ti je onda da se petljaš oko indeksa a ne teksta, ali ako dozvoljavaš
//i da korisnik unosi vrednosti onda koristi ovaj postupak koji sam ti opisao...


eh, da inače, ovde ti čak ni UpdateData() nije neophodan. Ako želiš još jednostavniju funkcionalnost deklariši promenljivu tvog ComboBox-a kao Value a ne control, i neka bude CString, pa će ti biti 'ladovina da operišeš njime. Tada se on ponaša (skoro) kao i najobičniji CEdit. pa će moći ona fora:

Code:

UpdateData();
strIzbor = m_izbor;


Nadam se da je ovo rešenje tvog problema. Ako nije, viči :)


when there is a why there is no how
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Problem sa combo box-om u Visual C++-u!

[ Pregleda: 2633 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.