Video sam taj video, bilo mi je interesantno porediti rasprave oko D lanugage-a i onoga sto su Andreas i kompanija govorili. Onaj deo oko znacaja frameworka i sve manjeg znacaja jezika mi je najzanimljiviji.
Citat:
Sa stajališta CLI bajtkoda, gotovo svi kontrolni i deklarativni konstrukti programskog jezika su sintaksni šećer. Neke će od ovih featurez dakako zahtijevati zahvate u sam CLR (3.5, ili kako god ga budu verzionirali), neke neće.
Pa da, jeste. Kada se ide u takvu analizu onda se sve svodi na isto. To mu onda dodje isto tako kao IL prema native kodu ili ja gresim? Mada ovo nije toliko bitno, po meni ovo vec spada u neko filozofiranje, tacnije precizno definisanje sta je sta, sto u nekom prakticnom sistemu nema neku veliku vrednost (to da li je foreach u pozadini while...) bitno je koliko ce to nama da olaksa neke svakodnevne muke.
Mada kako je krenulo, kompajleri sve inteligentniji, pitanje je koliko cemo sami mi 'prljati' svoje ruke
Citat:
Mene doduše mnogo više zanimaju 2 knjige koje ovo ljeto izlaze o F#, nego cijela ta LINQ strka, ali dobro
Varietas delectat!
Hehe, svako ima svoje, meni je LINQ interesantan zato sto radim Data aplikacije, i vec sad vidim gde bi lepo uskocio i koliko bi smanjio neke gluposti koje danas radim, pogotovo sto bi programski model bio mnogo blizi prakticnom problem. F# sam probao i za razliku od sledeceg C# primetio sam da ima lepsu sintaksu za funkcijsko programiranje ali to je valjda zato sto ono F od F# znaci nesto
ali ne vidim gde bi ja to mogao koristiti danas u svojim programima... mada sada kad razmislim mislim da bi BL (Business Layer) bio ko stvoren za F# ali otom-potom.