Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Brisanje fajla ASP.NET

[es] :: .NET :: ASP.NET :: Brisanje fajla ASP.NET

[ Pregleda: 1990 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ALGHEN
Beograd / Zlatibor

Član broj: 65866
Poruke: 33
195.252.111.*

Sajt: www.ghc.rs


Profil

icon Brisanje fajla ASP.NET19.12.2006. u 11:20 - pre 194 meseci
Pravim web aplikaciju koja treba da izigrava nesto kao File Server, mora da se pristupa preko neta i slicno.
Imam problem pri brisanju nekog fajla sa servera.
Dobijam gresku "The process cannot access the file 'c:\inetpub\wwwroot\Upload\slika.jpg' because it is being used by another process. " (!?!)
Kada radim na lokalnoj masini sve prolazi bez problema ali kada to isto uradim na Remote Server-u, dobijam ovu gresku.
Zanimljivo je da nemam taj problem kada restartujem server, znaci prvi put lepo obrise fajl, ali posle toga ostaje "zakljucan" nekim drugim procesom...

Kod je pisan u C#, i za brisanje koristim jednostavan kod koji mi ipak pravi probleme (opet pominjem da na lokalnoj masini sve radi kako treba i bez ikakvih problema)

Code:
FileInfo fileInfo = new FileInfo(rutanja_do_fajla);
try{
fileInfo.Delete();
}
catch(Exception ex)
{
throw new Exception(ex.Message);
}


Ne znam da li su problem privilegije naloga "Internet Guest Account", ali me ovaj exception bas zbunio, nema sanse da "ulovim" sta to "koristi" fajl koji ja hocu da obrisem.

Ako je neko imao slicnih problema sa brisanjem fajlova na remote Server-u, ili ako ikome pada na pamet sta bi moglo da bude, pomogajte!

Unapred zahvalan.
 
Odgovor na temu

electroNik
Nikola Milenković
Srbija

Član broj: 46941
Poruke: 78
*.rvkds.net.



Profil

icon Re: Brisanje fajla ASP.NET19.12.2006. u 16:26 - pre 194 meseci
Probaj da oslobodiš memoriju koju zauzima FileInfo objekat:
Code:
fileInfo.Dispose()
fileInfo = Nothing

Gone Shootin'
 
Odgovor na temu

ALGHEN
Beograd / Zlatibor

Član broj: 65866
Poruke: 33
195.252.92.*

Sajt: www.ghc.rs


Profil

icon Re: Brisanje fajla ASP.NET19.12.2006. u 18:03 - pre 194 meseci
Probao sam, to mi je prvo palo na pamet, ali FileInfo nema Dispose()...
Probacu FileInfo=null;, to nisam probao, ako bude pomoglo, ali sumnjam da je to, mada...
U svakom slucaju cu javiti sta se desilo!
 
Odgovor na temu

sstanko78
Novi Sad

Član broj: 19139
Poruke: 411
*.tippnet.co.yu.



Profil

icon Re: Brisanje fajla ASP.NET21.12.2006. u 06:02 - pre 194 meseci
Imao sam slican problem sa excel i word file-ovima. To sam resio koriscenjem FTP servera.
Da li ta tvoja aplikacija prikazuje slike na nekoj stranici
 
Odgovor na temu

ALGHEN
Beograd / Zlatibor

Član broj: 65866
Poruke: 33
195.252.111.*

Sajt: www.ghc.rs


Profil

icon Re: Brisanje fajla ASP.NET21.12.2006. u 09:42 - pre 194 meseci
Da, prikazuju se slike, i u medjuvrmeenu sam primetio da samo sa slikama koje prikazuje pravi probleme, sve ostale tipove fajlova brise bez problema.

Pri uploadu slike (.gif, .jpg, .png) pravim "thumbnail" te iste uploadovane slike, da bih prikazao njih u browser-u, da ne prikazujem velike (prvelike) slike... Ako je extenzija odgovarajuca, ja prikazujem thumbnail, i primetio sam upravo da mi SAMO SA TIM FAJLOVIMA pravi problem.
Ako sam dobro razumeo, samo prikazivanje thumbnaila u browser-u "zakljucava" isti i ne dozvoljava mi da ga obrisem?

I zasto radi bez ikakvih problema dok sam u VWD-u i na lokalnoj masini???
U svakom slucaju, kada pozovem brisanje, ja "odlazim" sa te stranice gde mi je prikazan thumbnail, ali i dalje "cannot be accessed because it is being used by another process"?
I jos jedna stvar mi nije jasna, ne moze da obrise VELIKU SLIKU, za nju mi prijavi gresku, NE ZA THUMBNAIL???

Na kraju ce mi ostati da izbacim brisanje potpuno! :)

[Ovu poruku je menjao ALGHEN dana 21.12.2006. u 11:13 GMT+1]
 
Odgovor na temu

ALGHEN
Beograd / Zlatibor

Član broj: 65866
Poruke: 33
195.252.111.*

Sajt: www.ghc.rs


Profil

icon Re: Brisanje fajla ASP.NET21.12.2006. u 14:52 - pre 194 meseci
Uspeo sam da izvalim o cemu se radi!!!

Kada sam uploadovao sliku pravio sam njenu umanjenu kopiju koristeci System.Drawing.Images, da kreiram Bitmap i da ga snimim.
NISAM GA OBRISAO IZ MEMORIJE I OSTAO JE "LOCKED"!
Dovoljno je bilo Bitmap.Dispose() i da sada izgleda sve radi kako treba.
 
Odgovor na temu

sstanko78
Novi Sad

Član broj: 19139
Poruke: 411
195.252.85.*



Profil

icon Re: Brisanje fajla ASP.NET21.12.2006. u 18:23 - pre 194 meseci
Drago mi je da si otkrio gresku.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: ASP.NET :: Brisanje fajla ASP.NET

[ Pregleda: 1990 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.