Već je bilo mnogi sličnih tema i dilema,ali nisam uspio naći odgovore na slijedeća pitanja:
1. Vidio sam po postovima da se preferiraju miniDV,nad DVD kamerama. Mene interesuje kolika je to razlika u kvaliteti pri reprodukciji,pošto nemam adekvatnu "mjernu" jedinicu za poređenja snimaka,pa bih volio neki opis ili nesto slično,odnosno, da li prosječni korisnik,kome kamera služi isključivo za snimanje izleta,porodice i sl. primjeti tu razliku ?
2. Koliko je praktično stalno prebacivanje snimljenog materijala sa miniDV kaseta na DVD,obzirom da arhivu mislim praviti na DVD-jevima ?
3. Da li vanjska temperatura,npr. kad ste na moru ili sl. moze uticati na kvalitetu snimka,tj. da utiče da se traka rastegne i sl. ?
4. Ukoliko se odlučim na miniDV,nižeg ranga,23e ili 35e, da li ću biti nezadovoljan dobijenim rezultatima snimaka za ovo što mi treba,uzimajuću u obzir moju "neprofesionalnost" nestabilnu ruku i dr. ? Mislim da li ce sama kvaliteta snimaka biti "zadovoljavajuća" ?
5. vezano za pitanje br. 4, gdje se snimaju fotografije i kako ih kasnije prebaciti na comp,obzirom da nemaju karticu,ako sam dobro skontao.
Pozz.