Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Programiranje paralelnog porta pdf

[es] :: Elektronika :: Programiranje paralelnog porta pdf

[ Pregleda: 3829 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Falcon4

Član broj: 125150
Poruke: 7
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Programiranje paralelnog porta pdf13.12.2006. u 12:57 - pre 182 meseci
Zanima me postoji li koja knjiga u pdf-u vezana za programiranje paralelnog porta.

Zanima me programiranje u Microsoft Visual C++ 6.0 i to pod windowsom xp.

Već duže vrijeme tražim po stranicama i skužio sam da nemam direktan pristup paralelnom portu. Skinio sam file inpout32.dll i ubacio ga u /windows/system folder. Treba mi potpuno objasnjnje u vezi svih naredbi koje se koriste u programiranju tj. najbolje na nekom primjeru da se objasni cijeli kod. Najjednostavniji je paljenje jedne led diode, pa npr. paljnje 2 led diode pa na kraju nekih kombinacija dioda.

U C u sam radio jedino aritmetičke operacije, matrice itd ,ali nemam pojma baratati sa hex definicijama i adresama!

Primjetio sam da svi koriste #include dos.h i to u 3.11 verziji koja je zastarjela. Ja želim da mi se program izvodi pod winxp
 
Odgovor na temu

alexa_pg
Podgorica

Član broj: 52266
Poruke: 1982
*.crnagora.net.



+115 Profil

icon Re: Programiranje paralelnog porta pdf13.12.2006. u 15:01 - pre 182 meseci
Pogledaj ovdje
http://milan.milanovic.org/skola/parport/index.htm
ima dosta dobrih stvari, upravo sto trazis
 
Odgovor na temu

Aleksandar Đokić

Član broj: 13478
Poruke: 4793
*.smin.sezampro.yu.



+638 Profil

icon Re: Programiranje paralelnog porta pdf13.12.2006. u 18:53 - pre 182 meseci
oko Delphia ti mogu pomoci, ali za C++ ne, mislim da nije mnogo razlicito, ja sam radio sa io.dll, kad se snadjes oko slanja signala na prvom (data) pinu, tj drugom na konektoru posle ti je lako, samo adresu povecavas za 8
 
Odgovor na temu

Falcon4

Član broj: 125150
Poruke: 7
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Programiranje paralelnog porta pdf14.12.2006. u 13:14 - pre 182 meseci
Ok, probao bih Delphi, a gdje da ga skinem i koju verziju?
 
Odgovor na temu

Aleksandar Đokić

Član broj: 13478
Poruke: 4793
*.smin.sezampro.yu.



+638 Profil

icon Re: Programiranje paralelnog porta pdf14.12.2006. u 15:13 - pre 182 meseci
gde da skines Delphi? to vec moras sam da vidis posto i sam znas da piraterija nije dozvoljena na forumu

trebace ti io.dll, nadji ti delphi pa cu ti ja sve lepo uploadovati
 
Odgovor na temu

Tiristor
Skola/obrazovanje

Član broj: 102849
Poruke: 184
*.beobug.com.



Profil

icon Re: Programiranje paralelnog porta pdf14.12.2006. u 18:31 - pre 182 meseci
E ako ko zna u C-u kako da se to uradi, da li bi meni mogao da pomogne. Meni treba samo da pokrenem port, da na njegovom izlazu posaljem 1, ili samo ako neko moze da mi objasni kako da povezem io.dll sa C-om i to bi mi pomoglo. :)
 
Odgovor na temu

*mile*
Nis

Član broj: 84755
Poruke: 79
*.internet.krstarica.net.



Profil

icon Re: Programiranje paralelnog porta pdf14.12.2006. u 20:16 - pre 182 meseci
Skini Turbo Delphi (besplatan i za komercijalnu upotrebu).
Za pristup paralelnom portu imate i inpout32.dll.
 
Odgovor na temu

[es] :: Elektronika :: Programiranje paralelnog porta pdf

[ Pregleda: 3829 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.