Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

[Excel] Ažuriranje liste artikala

[es] :: Office :: Excel :: [Excel] Ažuriranje liste artikala

[ Pregleda: 12680 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

golden eye

Član broj: 118762
Poruke: 331
*.smin.my-its.net.



+7 Profil

icon [Excel] Ažuriranje liste artikala03.12.2006. u 23:58 - pre 211 meseci
Potrebna mi je pomoc oko selektovanja artikla

1. naime ako imam Kolone
KOD ARTIKL CENA

zelim da u drugom sheetu ili excel file-u u koloni KOD ukucam Kod artikla i pritiskom na enter se popune druge kolone (artikl, cena)
kako mogu ovo da izvedem

2. takodje ako imam kolonu LAGER
da li je moguce da sa lagera "skine" artikl kucanjem racuna u excelu

HVALA UNAPRED
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Milan Gligorijevic
Pančevo

Član broj: 73740
Poruke: 5273

Sajt: milan.rs


+80 Profil

icon Re: [Excel] Ažuriranje liste artikala04.12.2006. u 08:54 - pre 211 meseci
(04.12.2006. - 10:54) Tema je premeštena iz foruma Windows aplikacije u forum Čekaonica


Za office
 
Odgovor na temu

ton_majstor

Član broj: 36874
Poruke: 4531
212.200.218.*



+4 Profil

icon Re: [Excel] Ažuriranje liste artikala04.12.2006. u 22:04 - pre 211 meseci
(05.12.2006. - 00:04) Tema je premeštena iz foruma Čekaonica u forum Office
 
Odgovor na temu

Jpeca
Predrag Jovanović
poslovni analitičar
Gowi
Pančevo

Moderator
Član broj: 25683
Poruke: 2268
212.200.27.*

Sajt: www.gowi.rs


+109 Profil

icon Re: [Excel] Ažuriranje liste artikala05.12.2006. u 07:37 - pre 211 meseci
Citat:
zelim da u drugom sheetu ili excel file-u u koloni KOD ukucam Kod artikla i pritiskom na enter se popune druge kolone (artikl, cena)


Za to se koristi se funkcija VLOOKUP - već je dosta rečeno o njenom korišćenju. Npr. vidi:http://www.elitesecurity.org/t...CEL-problem-search-amp-replace

Citat:
da li je moguce da sa lagera "skine" artikl kucanjem racuna u excelu

Jedno moguće rešenje je pomoću makroa - Kad formiraš račun, klikneš na neko dugme. npr. Izdato, i makro povezan sa tim dugmetom pronađe taj artikal u listi i umanji lager.





Nije to loše Rembrante, samo što ne bi dodao još malo boje?
 
Odgovor na temu

golden eye

Član broj: 118762
Poruke: 331
*.smin.my-its.net.



+7 Profil

icon Re: [Excel] Ažuriranje liste artikala05.12.2006. u 10:01 - pre 211 meseci
Citat:
Jpeca: Jedno moguće rešenje je pomoću makroa - Kad formiraš račun, klikneš na neko dugme. npr. Izdato, i makro povezan sa tim dugmetom pronađe taj artikal u listi i umanji lager.


Mozes li mi primerom pokazati ako ti nije tesko

Pozdrav i hvala

 
Odgovor na temu

Jpeca
Predrag Jovanović
poslovni analitičar
Gowi
Pančevo

Moderator
Član broj: 25683
Poruke: 2268
212.200.27.*

Sajt: www.gowi.rs


+109 Profil

icon Re: [Excel] Ažuriranje liste artikala05.12.2006. u 13:18 - pre 211 meseci
U prilogu sam stavio primer. Radna sveska ima dva lista Racun i Lager

Azuriranje se obavlja tako sto se klikom na dugme na listu racun, prodje kroz listu artikala na racunu i za svaki artikal azurira lager.
Nije to loše Rembrante, samo što ne bi dodao još malo boje?
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

golden eye

Član broj: 118762
Poruke: 331
*.smin.my-its.net.



+7 Profil

icon Re: [Excel] Ažuriranje liste artikala05.12.2006. u 14:14 - pre 211 meseci
Citat:
Jpeca: U prilogu sam stavio primer. Radna sveska ima dva lista Racun i Lager

Azuriranje se obavlja tako sto se klikom na dugme na listu racun, prodje kroz listu artikala na racunu i za svaki artikal azurira lager.


hvala ti puno

veoma me zanima kako si napravio BUTTON lager i sta on sadrzi

i jos nesto ako nije problem

naime ako imam kombobox kako u njemu da namestim da u listingu boxa pored imena artikla bude i cena ( znaci u istom a ne odvojeno i ne u linked cell pa vlookup ) ako me razumes

Ima li neki FORUM ili WEB strana sa uputstvima za kombo box

kako da pritiskom neke kombinacije tastera prebacim sadrzaj celije u drugi otvoreni sheet

NA OVA PITANJA NEMORAS DA ODGOVORIS AKO NEMAS VREMENA

HVALA jos jednom na odvojenom vremenu

POZDRAV NAJBOLJI SI
 
Odgovor na temu

Jpeca
Predrag Jovanović
poslovni analitičar
Gowi
Pančevo

Moderator
Član broj: 25683
Poruke: 2268
212.200.27.*

Sajt: www.gowi.rs


+109 Profil

icon Re: [Excel] Ažuriranje liste artikala05.12.2006. u 14:37 - pre 211 meseci
Citat:
veoma me zanima kako si napravio BUTTON lager i sta on sadrzi


Da napraviš dugme i vežeš za njega makor pogledaj top temu Rad sa makroima.

Da pogledaš kod koji radi u pozadini dugmeta aktiviraj Alt+F11 (VBE) u tabeli

Nije to loše Rembrante, samo što ne bi dodao još malo boje?
 
Odgovor na temu

golden eye

Član broj: 118762
Poruke: 331
*.smin.my-its.net.



+7 Profil

icon Re: [Excel] Ažuriranje liste artikala05.12.2006. u 16:04 - pre 211 meseci
Hvala ti puno pozdrav care
 
Odgovor na temu

Jpeca
Predrag Jovanović
poslovni analitičar
Gowi
Pančevo

Moderator
Član broj: 25683
Poruke: 2268
212.200.27.*

Sajt: www.gowi.rs


+109 Profil

icon Re: [Excel] Ažuriranje liste artikala07.12.2006. u 13:41 - pre 211 meseci
Citat:
naime ako imam kombobox kako u njemu da namestim da u listingu boxa pored imena artikla bude i cena ( znaci u istom a ne odvojeno i ne u linked cell pa vlookup ) ako me razumes


Najlakše je zavisno od selektovane stavke na drop-down listi u pomoćnoj ćeliji prikažeš poveznu vrednost pomoću VLOOKUP funkcije (npr. u listi biraš šifru artikla i na osnovu toga u ćeliji pored prikazuješ naziv)

Dve kolone u combo-boxu možeš dodati samo ako koristiš Combo ActiveX kontrolu, ali to zahteva povezivanje sa ćelijom u koju se smešta vrednosti i obično još nešto koda.

Oba rešenja možeš videti u prilogu.

Nije to loše Rembrante, samo što ne bi dodao još malo boje?
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

golden eye

Član broj: 118762
Poruke: 331
*.smin.my-its.net.



+7 Profil

icon Re: [Excel] Ažuriranje liste artikala07.12.2006. u 15:08 - pre 211 meseci
(Citat:
naime ako imam kombobox kako u njemu da namestim da u listingu boxa pored imena artikla bude i cena ( znaci u istom a ne odvojeno i ne u linked cell pa vlookup ) ako me razumes


Najlakše je zavisno od selektovane stavke na drop-down listi u pomoćnoj ćeliji prikažeš poveznu vrednost pomoću VLOOKUP funkcije (npr. u listi biraš šifru artikla i na osnovu toga u ćeliji pored prikazuješ naziv)

Dve kolone u combo-boxu možeš dodati samo ako koristiš Combo ActiveX kontrolu, ali to zahteva povezivanje sa ćelijom u koju se smešta vrednosti i obično još nešto koda.

Oba rešenja možeš videti u prilogu.)


Hvala ti na odgovoru

Zamolio bih te da mi u primeru pokazes linkovanje. Ja sam napravio kombo i na linked cell namestio susednu to sam znao ali dali je moguce da u jednom kombu se vide ime i cena ( ako imam 1.000 artikla tesko je odabrati pravi po pravoj ceni tj. treba mi za konfigurator (da vidim ime maticne i cenu pored nje) znaci u istom kombu da se vidi sadrzaj dve celije

Ako mozes odgovori na ovo

Pozdrav
 
Odgovor na temu

todra
Todorov Ratko
Kragujevac

Član broj: 46809
Poruke: 203
*.yu
Via: [es] mailing liste



+4 Profil

icon Re: [Excel] Ažuriranje liste artikala07.12.2006. u 18:50 - pre 211 meseci
Zdravo golden eye,

Za ovu namenu koristi funkciju VLOOKUP npr. =VLOOKUP($A2;tab;2) (mozda
kod tebe separator nije ; vec ,). Tabela (tab u formuli) na koju
ukazuje VLOOKUP mora biti sortirana u rastucem redosledu (kodovi).
Predlazem da je imenujes (ja sam je nazvao tab) i da pritom obuhvatis
podatke i nekoliko redova vise tako da kad dodajes novi kod (to radis
tako sto insertujes novi red ispod poslednjeg postojeceg koda) bude i
on obuhvacen u imenovani opseg. Verovatno ce novododati kod biti veci
od poslednjeg u nizu, a ako nije tako izvrsi sortiranje tabele u
rastucem redosledu.

Za odgovor na drugo pitanje mi treba vise podataka, odnosno
pojasnjenje.

Sve najbolje.
Ratko.
 
Odgovor na temu

golden eye

Član broj: 118762
Poruke: 331
*.smin.my-its.net.



+7 Profil

icon Re: [Excel] Ažuriranje liste artikala07.12.2006. u 23:51 - pre 211 meseci
Pozdrav,
U vezi prvog pitanja
"Kucanje koda"
hvala a odgovore i puno bi mi znacilo da su primeri

Uvezi drugog pitanja
"Skidanje lagera"
JPeca je odgovorio ok

a ono trece sto me zanima je kako mogu da u jednom komboboxu imam kolonu IME ARTIKLA i u isto KOMBOU da imam CENA
naime radim u firmi za prodaju racunara i sve ovo mi treba za konfigurator iz excel formata ( openoffice calc koristim ali nebitno)

Dakle zelim da u celiji A1 pise maticna ploca
U celiji npr A4 se nalazi kombo koji sa drugog filea ili sheeta ( nebitno ) vuce podatke o MATICNOJ i da ime u A2 ( ime + cena ) znam za linked cell opciju ali to nije to
Npr ako imam 20 maticnih zelim da odmah vidim cenu a ne da vezem polje A3 ako je to izvodljivo

A1=artikl
A2=ime artika ( linkovano od A4 )
A3=cena
A4=kombobox
File koji sam na pocetku prikacio je osnova svega da bi mi bilo lakse da shvatim princip

Dakle bilo bi pozeljno da mi odgovoris u vidu attachmenta ako nije problem
( nevazno dali u attachmentu pise pivo ili maticna )

Pitanje: Postoji li nacin da ako sve ovo neradi kako ja hocu uradim sledece
da pritiskom neke kombinacije tastera se sadrzaj izabranih celija kopira u drugi Sheet ili File odnosno
Ako imam otvoren file ARTIKLI i otvoren file PONUDA odabiram celija i jednom redu i pritiskom kombinacije tastera u ARTIKLIMA se taj red kopira u PONUDU u prvi slobodan red

Kako ovo mogu da uradim ako je moguce

Znam da sam dosadan ali pitam za usmeravanje jer se polako gubim ako me razumete

Hvala unapred

Pozdrav Todra
Pozdrav JPeco
Pozdrav celoj eliti
 
Odgovor na temu

Jpeca
Predrag Jovanović
poslovni analitičar
Gowi
Pančevo

Moderator
Član broj: 25683
Poruke: 2268
212.200.27.*

Sajt: www.gowi.rs


+109 Profil

icon Re: [Excel] Ažuriranje liste artikala08.12.2006. u 08:02 - pre 211 meseci
1/ Kombo koji hoćeš da ima dve kolone moraš da dodaš iz palete alata Control Toolbox (Ne Forms!)
2/ U Dizajn režimu iz konteksnog menija za taj Combo izabereš svojstva (Properities):
ColumnCount = 2 - definišeš da Combo ima dve kolone ili više kolona
ColumnWidths = 24.95 pt;35 pt (ili već koje širine kolona hoćeš)
Bound Column = 1 Koja od kolona predstavlja izbor za Combo
ListFileRange = Lista - Naziv oblasti iz koje se vuku podaci za combo
LinkedCell = Ćelija u kojoj će se preuzeti izbor iz ComboBoxa
3/ Izađeš iz dizajn režima i možeš da koristiš Combo

U primeru imaš kombo sa tri kolone - iz tvog opisa čini mi se da je to podesnije. Takođe imaš i primer korišćenja VLOOKUP funkcije.


Nije to loše Rembrante, samo što ne bi dodao još malo boje?
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

golden eye

Član broj: 118762
Poruke: 331
*.smin.my-its.net.



+7 Profil

icon Re: [Excel] Ažuriranje liste artikala08.12.2006. u 13:42 - pre 211 meseci
Hvala na odgovoru

pa ovo nema nigde

Pozdrav
 
Odgovor na temu

STIR
Branko Radicevic
Boston

Član broj: 50238
Poruke: 100
*.static.so.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: [Excel] Ažuriranje liste artikala05.12.2007. u 21:00 - pre 199 meseci
imam ovaj prob jedino neko od vas mo\e da mi pomogne znaci definitivo nemogu da skontam formulu ako je moguce neko da mi pomogne odradi ovaj slucaj
***_CRAZY.STIR_***
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

SLOJ.1973

Član broj: 130198
Poruke: 871
*.mediaworksit.net.



+41 Profil

icon Re: [Excel] Ažuriranje liste artikala05.12.2007. u 21:32 - pre 199 meseci
U prilogu imaš odrađeno kako treba.
1.List baza podataka mora uvek da bude sortirana po rastućem redosledu inače funkcija vlookup neće da radi.
2.Ono false na kraju funkcije ti omogućava da ako ne postoji artikal sa tom šifrom vraća podatak #N/A,to jest nedostupna vrednost.
3.Malo sam ti odradio da ne prikazuje redne brojeve ako šifre nema u toj koloni.
Nadam se da sam ti pomogao

[Ovu poruku je menjao SLOJ.1973 dana 05.12.2007. u 22:45 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao SLOJ.1973 dana 05.12.2007. u 22:49 GMT+1]
Jednog dana...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Ivek33

Član broj: 66174
Poruke: 2898



+66 Profil

icon Re: [Excel] Ažuriranje liste artikala05.12.2007. u 22:57 - pre 199 meseci
Citat:
STIR: imam ovaj prob jedino neko od vas mo\e da mi pomogne
Rješenje si izgleda dobio od @SLOJ.1973
No evo ti primjer za proučiti kako se može pomoću funkcije VLOOKUP i padajućeg menu-a dobiti sve vrijednosti vezane uz neku šifru ili artikal. Tu imaš dva primjera gotov, i sa formulama a to je skoro isto što je i @Jpeca dao u gornjem postu.
Primjena funkcije VLOOKUP
 
Odgovor na temu

[es] :: Office :: Excel :: [Excel] Ažuriranje liste artikala

[ Pregleda: 12680 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.