Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

C-sharp - Filtriranje podataka?!

[es] :: .NET :: C-sharp - Filtriranje podataka?!

[ Pregleda: 2621 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Boki DX-11

Član broj: 52138
Poruke: 227
*.beobug.com.



Profil

icon C-sharp - Filtriranje podataka?!02.12.2006. u 22:41 - pre 162 meseci
Nikako da provalim kako se filtriraju podaci prema, recimo trenutnom datumu... Znaci, imam u jednoj labeli trenutni datum i takodje u bazi podataka kolonu "datum"... E sad, hteo bih da prikaze samo one redove, gde se datum iz labele i datum u bazi poklapaju...

Malo sam iskomplikovao, ali sustina je filtriranje podataka u odnosu na neku labelu!

thanks
 
Odgovor na temu

roberto555
Croatia

Član broj: 64744
Poruke: 451
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: C-sharp - Filtriranje podataka?!03.12.2006. u 11:48 - pre 162 meseci
ne kužim, želiš upit koji će iz baze to izvaditi?

select * from tvoja_baza where datum_uBazi= lbltrenutnidatum.Text

ako je ovo trenutni datum "današnji datum", ili neki poznati u odnosu na današnji (recimo jučer-današnji - 1) onda umjesto lblternutnidatum.Text možeš DateTime.Today. -tu imaš sad razne mogučnosti!
----Roberto----
 
Odgovor na temu

Boki DX-11

Član broj: 52138
Poruke: 227
*.beobug.com.



Profil

icon Re: C-sharp - Filtriranje podataka?!03.12.2006. u 12:34 - pre 162 meseci
Uradim ja tako, ali mi prikazujem gresku: "No value given for one or more required parameters."
 
Odgovor na temu

bobanM
Boban Mikšin
Levi9 Global Sourcing
Novi Sad

Član broj: 61491
Poruke: 39
*.static.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: C-sharp - Filtriranje podataka?!04.12.2006. u 08:13 - pre 162 meseci
Pozdrav,

greska ti govori sve, ocigledno je da imas vise parametara u sql upitu, a ti kreiras recimo jedan i samo njemu prosledis vrednost iz labele, ili pak nijednom.

Postuj deo koda gde formiras upit.
nije lepo da budem lud a da to ne znam
 
Odgovor na temu

Boki DX-11

Član broj: 52138
Poruke: 227
*.beobug.com.



Profil

icon Re: C-sharp - Filtriranje podataka?!04.12.2006. u 14:53 - pre 162 meseci
Resio sam problem!

Evo ovako mi izgleda sql upit: SELECT * FROM baza WHERE (datum = ?)

A onda pozivam filtriranje ovim kodom: bazaTableAdapter.FillBydatum(db1DataSet.baza, label1.Text);
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: C-sharp - Filtriranje podataka?!

[ Pregleda: 2621 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.