Citat:
KoNTAKTRoNIK: Instalirao sam neki kernel i sad ima nekih 1000 chuda koje mi apsolutno ne trebaju.I dalje ne mogu da instaliram drajvere...Sad fali version.h i izgleda ce mu falit stalno po neshto.Zna li neko za neki linux koji ne treba ovako da se podeshava bar kad je grafichka u pitanju?????
Ja sam do pre par dana imao graficku karticu sa nvidia cipom, ali 32 MB memorije, tako da "nisam imao" problema sa drajverom, jer mi je razlika ismedju "sa" i "bez" bila mala. Sad sam nabavio nesto malo bolju, nista narocito, ima cak pasivan kuler, ali ima dosta vise memorije, pa mi novi drajveri rade sa njom. Nemam iskustva, tek sam poceo, ali mi se cini da mi je u Mandrivi One, skinutoj nedavno, 1 CD, na pocetku zablistao Nvidia logo i da mi radi. A nije to jedina, ima prilicno tih distribucija koje vec imaju integrisan drajver, pa te samo pita na pocetku hoces li Xorg ili nvidia.
Provericu ovo sa Mandirva One, pa cu se javiti ponovo.
Update br.1 http://myah.org/ Javljam se sa Myah OS Live Linuxa, kod koga mi se na pocetku prikazao nvidia logo, jer sam od opcija izabrao nvidia. Na Home sajtu ovog Linuxa ravnopravno stoje ATI i Nvidia. Ovo spominjem jer su neki vlasnici ATI kartica nailazili na probleme, mozda bi im ova (ili ovakva) distribucija resila taj problem.
Update br.2 Mandriva One Live CD ima nvidia logo na pocetku i ima 3D efekte. Javljam se sa nje.
[Ovu poruku je menjao tdjokic dana 06.12.2006. u 01:54 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao tdjokic dana 06.12.2006. u 02:50 GMT+1]
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!