Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

asp 2.0 i vrednosti u gridview-u

[es] :: .NET :: ASP.NET :: asp 2.0 i vrednosti u gridview-u

[ Pregleda: 2531 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

DragoslavZaric
Beograd

Član broj: 118407
Poruke: 9
*.dialup.sezampro.yu.



Profil

icon asp 2.0 i vrednosti u gridview-u27.11.2006. u 14:51 - pre 189 meseci
Imam sledeca pitanja:

1. Recimo da sam ucitao neke podatke iz baze u GridView (ili u bilo koju kontrolu za prikazivanje podataka iz baze, kao sto su DetailView, FormView ...)
Pitanje glasi : kako da procitam konkretan podatak u nekom redu u odredjenoj koloni u GridView-u i da recimo postavim vrednost neke labele ili textBox-a na tu vrednost ???

2. Kada hocu da ucitam podatke iz dve tabele u sql 2005 u jedan GridView, da li to mogu sa SELECT naredbom i objektom sqlDataSource i ako mogu koja je sintaksa SELECT naredbe za to?

pozdrav
probe
 
Odgovor na temu

bobanM
Boban Mikšin
Levi9 Global Sourcing
Novi Sad

Član broj: 61491
Poruke: 39
*.static.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: asp 2.0 i vrednosti u gridview-u27.11.2006. u 15:18 - pre 189 meseci
Pozdrav

recimo da se GridView zove dgvKlijenti, a labela lblPrezime

lblPrezime.Text=(string)dgvKlijenti.CurrentRow.Cell["Prezime"].Value;

ovaj kod uzima vrednost iz celije koja pripada aktuelnom reda i koloni Prezime i smesta datu vrednost u labelu

Sto se tice drugog pitanja mozes, koristi INNER JOIN. Procitaj neki tutorial za SQL.
nije lepo da budem lud a da to ne znam
 
Odgovor na temu

DragoslavZaric
Beograd

Član broj: 118407
Poruke: 9
*.dialup.sezampro.yu.



Profil

icon Re: asp 2.0 i vrednosti u gridview-u27.11.2006. u 18:22 - pre 189 meseci
1.

probao sam

lblPrezime.Text=(string)dgvKlijenti.CurrentRow.Cell["Prezime"].Value;

ali kod mene objekat GridView nema metod CurrentRow ??? a i da ovo radi,meni treba neki metod koji staticki pristupa vrednosti,to znaci da se ovo CurrentRow verovatno odnosi na trenutno izabrani red,a meni treba na primer da se ovo iscitavanje iz polja u GridView-u uradi pri load-u strane,tako da nema vremena da se izabere red.

2. Sto se tice INNER JOIN nije mi bas jasno,probao sam nesto ali to neradi


probe
 
Odgovor na temu

bobanM
Boban Mikšin
Levi9 Global Sourcing
Novi Sad

Član broj: 61491
Poruke: 39
*.static.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: asp 2.0 i vrednosti u gridview-u28.11.2006. u 08:32 - pre 189 meseci
Pozdrav,

1. Moja greska mislio sam na DataGridView, onda koristi dgvKlijenti.Rows[index].Cells["Prezime"].Text. Nemam isped sebe VS tako da ti pricam napamet, ali preko tih property-a mozes doci do vrednosti.

2. SELECT A.*, B.* FROM STUDENT A INNER JOIN MESTO B ON A.ID_MESTO=B.ID_MESTO, recimo nesto ovako
nije lepo da budem lud a da to ne znam
 
Odgovor na temu

DragoslavZaric
Beograd

Član broj: 118407
Poruke: 9
*.dialup.sezampro.yu.



Profil

icon Re: asp 2.0 i vrednosti u gridview-u29.11.2006. u 09:13 - pre 189 meseci
ovo radi,

hvala
probe
 
Odgovor na temu

android~paranoid

Član broj: 81947
Poruke: 211
79.101.167.*



Profil

icon Re: asp 2.0 i vrednosti u gridview-u16.02.2008. u 19:09 - pre 174 meseci
Citat:
bobanM: Pozdrav,

1. Moja greska mislio sam na DataGridView, onda koristi dgvKlijenti.Rows[index].Cells["Prezime"].Text. Nemam isped sebe VS tako da ti pricam napamet, ali preko tih property-a mozes doci do vrednosti.


Povezao sam GridView sa ObjectDataSource , i ne mogu ovako da uzmem vrednost (pretpostavljam da je zbog toga), oba indexa moraju biti integer. Kako ovo da uradim, znaci da uzmem vrednost polja?

EDIT: uspeo sam sa GridView2.SelectedRow.RowIndex i fiksnim brojem kolone.

[Ovu poruku je menjao android~paranoid dana 16.02.2008. u 20:40 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao android~paranoid dana 16.02.2008. u 20:43 GMT+1]
Mislim, šta reći !
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: ASP.NET :: asp 2.0 i vrednosti u gridview-u

[ Pregleda: 2531 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.