Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem ASP Master strana i ostalo, odgovor potreban sto hitnije

[es] :: .NET :: Problem ASP Master strana i ostalo, odgovor potreban sto hitnije

[ Pregleda: 2793 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

B_E_N_K_O_

Član broj: 55650
Poruke: 80
194.106.187.*



+1 Profil

icon Problem ASP Master strana i ostalo, odgovor potreban sto hitnije17.06.2006. u 02:47 - pre 195 meseci
E pa ovako: Kolege i ja imamo od prilike iste probleme.
1) Kako da u Visual Web developeru kada otvaramo neku novu Web formu i kada stikliramo Select Master Page on nam izbaci Master strane koje smo vec kreirali i ok mi odaberemo. Onda nam otvori tu stranu koju smo napravili sa uzasno malim onim ContentPlaceHolder-or. Kako da razvucemo taj ContentPlaceHolder da mozemo da radimo sa njim.Ili dali mozemo nekako bezbolno da prvo kreiramo stranu i postavimo kontrole i sadrzaj na nju pa tek onda da na nju zakacimo Master stranu.

2)Postavio sam na jednoj stranici GridView kontrolu koja ima isuvise kolona i kada se strana ucita i kada se GridView napuni sa podacima on prelazi preko master strane. Znaci prelazi preko ceo gridview i daje nam se scroll znaci za celu stranu koja kada pomerimo desno zavrsava se strana i dobijamo prazan deo(sve belo) i tu se negde zavrsava GridView.
Kako da imamo scroll samo u okviru otvorene stranice(znaci samo da se ona scroluje levo desno zajedno sa gridView kontrolom) a ne da se skroluje sve zajedno sa masterom.Znam da sam sa tim masterom napravio neku gadnu gresku ali nikako nemogu da skapiram sta da uradim.

Ako pojedinac odgovori i na jedno pitanje bicu zadovoljan. Hvala unapred
 
Odgovor na temu

VerbatimBOT
Aleksandar Dragosavac
Senior .NET Developer

Član broj: 84129
Poruke: 228
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Re: Problem ASP Master strana i ostalo, odgovor potreban sto hitnije17.06.2006. u 05:38 - pre 195 meseci
Za prvi problem: Potraži rešenje na temu "spacer.gif", to će ti rešiti problem. ContentPlaceHolder se dinamično sam širi, jeste glupo što je u startu male širine. Naime ako ti recimo treba širina od 800px, napravi mali (transpartentni) gif u Photoshop-u veličine 1x800px i taj gif ubaci u ContentPlaceHolder. On će ti držati tu širinu. Mislim da je na Microsoft-ovom sajtu već odradjen neki spacer.
Pozdrav!
Winners never quit, quitters never win.
 
Odgovor na temu

B_E_N_K_O_

Član broj: 55650
Poruke: 80
*.unilib.bg.ac.yu.



+1 Profil

icon Re: Problem ASP Master strana i ostalo, odgovor potreban sto hitnije17.06.2006. u 12:35 - pre 195 meseci
reci mi dali kapiras ovo drugo pitanje koje sam postavio
 
Odgovor na temu

spartak

Član broj: 5625
Poruke: 631
195.252.86.*



+3 Profil

icon Re: Problem ASP Master strana i ostalo, odgovor potreban sto hitnije17.06.2006. u 13:56 - pre 195 meseci
Citat:
B_E_N_K_O_:
2)Postavio sam na jednoj stranici GridView kontrolu koja ima isuvise kolona i kada se strana ucita i kada se GridView napuni sa podacima on prelazi preko master strane.


Nisi napravio gresku, tako ti je sa masterima :-)

Zatvori grid u ovakav div, pa onda namikeri da dobijes ono sto ti tacno treba.

Code:

<DIV style="OVERFLOW: auto; WIDTH: 800px; HEIGHT: 300px; TEXT-ALIGN: left"> 
  ... GridView...
</DIV>
 
Odgovor na temu

B_E_N_K_O_

Član broj: 55650
Poruke: 80
195.252.85.*



+1 Profil

icon Re: Problem ASP Master strana i ostalo, odgovor potreban sto hitnije18.06.2006. u 21:15 - pre 195 meseci
Pazi kada iskucam ovo to je tacno ono sto ja hocu. Kada predjem u Visuel Web Developeru posle ove izmene na design tacno vidim kocku sa horizontalnim i vertikalnim skrolom u kojoj se nalazi moj gridview. Ali kada pokrenem aplikaciju sve je isto kao i pre grid view mi prelazi preko mastera a ova kocka u kojoj bi trebao da se nalazi uopste nepostoji. Treba mi tacno tako kao izgleda u Design-u da bude i na strani. Primer strana ovog elitesesecurity sajta u kome sam kucao ovaj tekst.

 
Odgovor na temu

B_E_N_K_O_

Član broj: 55650
Poruke: 80
195.252.85.*



+1 Profil

icon Re: Problem ASP Master strana i ostalo, odgovor potreban sto hitnije18.06.2006. u 21:21 - pre 195 meseci
Takodje me zanima ako neko zna da objasni kako uopste moze da se napravi strana koju kad otvorim bude sira od ekrana.
Znaci sve sto pravim u VisualWebDeveloperu je velicine ekrana iako ja stalno povecavam velicinu mastera i contentplaceholdera.
 
Odgovor na temu

spartak

Član broj: 5625
Poruke: 631
195.252.86.*



+3 Profil

icon Re: Problem ASP Master strana i ostalo, odgovor potreban sto hitnije20.06.2006. u 13:09 - pre 194 meseci
Kako siris konstantno ContentPlaceHolder i Master?

Evo ja sam probao ovo sa zatvaranjem GridView u DIV i meni radi. U preview modu kada je manji nema grid, kad prebacim neki red u edit mod dobijem horizontalni scoll. Daj malo tog koda, nije mi jasno sa si uradio.
 
Odgovor na temu

B_E_N_K_O_

Član broj: 55650
Poruke: 80
*.beotel.net.



+1 Profil

icon Re: Problem ASP Master strana i ostalo, odgovor potreban sto hitnije24.06.2006. u 00:56 - pre 194 meseci
ma drugar nece i bog.
Evo ti kod pa pogledaj. Daj vidi treba mi to za prakticni rad do 30-tog da predam.
Ovde ti je kod a imas dole i fajlove. Pocetna strana sa nje se krece. Moglo bi da izgleda i ovako: korisnik klikne na
sliku i slika otvori pregled.aspx i prosledi parametar liceId koje je potrebno za punjenje gridview kontrole koja nece da stane... Imas dole i fajlove bolje njih skini. Hvala unapred.

<%@ Page Language="C#" MasterPageFile="~/MasterPage.master" AutoEventWireup="true" CodeFile="Pregled.aspx.cs" Inherits="Pregled" Title="Untitled Page" %>
<asp:Content ID="Content1" ContentPlaceHolderID="ContentPlaceHolder1" Runat="Server">
ovo je strana Pregled.aspx<br />
<br />
<br />
<asp:TextBox ID="TextBox1" runat="server" Style="z-index: 100; left: 167px; position: absolute;
top: 243px"></asp:TextBox>
&nbsp;<br />
<br />
<br />
&nbsp;
<asp:TextBox ID="TextBox2" runat="server" Style="z-index: 103; left: 382px; position: absolute;
top: 237px"></asp:TextBox>
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<asp:SqlDataSource ID="SqlDataSource2" runat="server" ConnectionString="<%$ ConnectionStrings:ConnectionString %>" SelectCommand="SELECT * FROM [Objekti] WHERE ([liceID] = @liceID)">
<SelectParameters>
<asp:QueryStringParameter DefaultValue="1" Name="liceID" QueryStringField="liceId"
Type="Int32" />
</SelectParameters>
</asp:SqlDataSource>
<div style="OVERFLOW: auto; WIDTH: 300px; HEIGHT: 300px; TEXT-ALIGN: left">
<asp:GridView ID="GridView1" runat="server" Style="z-index: 102;
left: 177px; position: absolute; top: 319px; text-align: left;" Width="249px" AllowPaging="True" AllowSorting="True" Height="139px" CellPadding="4" ForeColor="#333333" GridLines="Vertical" DataSourceID="SqlDataSource2">
<FooterStyle BackColor="#5D7B9D" Font-Bold="True" ForeColor="White" />
<RowStyle BackColor="#F7F6F3" ForeColor="#333333" />
<EditRowStyle BackColor="#999999" />
<SelectedRowStyle BackColor="#E2DED6" Font-Bold="True" ForeColor="#333333" />
<PagerStyle BackColor="#284775" ForeColor="White" HorizontalAlign="Center" />
<HeaderStyle BackColor="#5D7B9D" Font-Bold="True" ForeColor="White" />
<AlternatingRowStyle BackColor="White" ForeColor="#284775" />
</asp:GridView>
</div>

&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;<br />
&nbsp;<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<-- i ovde jedono 30 redova <br/>-->
</asp:Content>
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

spartak

Član broj: 5625
Poruke: 631
194.106.169.*



+3 Profil

icon Re: Problem ASP Master strana i ostalo, odgovor potreban sto hitnije24.06.2006. u 21:05 - pre 194 meseci
Tvoj problem je u

Code:

    position: absolute


koje si stavio u Style grida. Skini to i dobices scrollbar. Preporucujem ti da ovaj spoljni div sada koristis iza pozicioniranje, i za z-index i ostalo.
 
Odgovor na temu

barneymdx
Slavisa Radicevic
Nova Pazova

Član broj: 27194
Poruke: 12
*.internet.krstarica.net.



Profil

icon Re: Problem ASP Master strana i ostalo, odgovor potreban sto hitnije25.06.2006. u 23:08 - pre 194 meseci
Problem je to shto si kod Radeta na vezhbama nauchio da ukljuchish auto-positioning u layout-u na absolute...
Zbog toga sve shto si prevukao ti je pozicionirano apsolutno,a ne kako ti zhelish.
Znachi odesh na Layout->Position->Auto-position Option i iskljuchish ga...
Od tada sve shto prevuchesh ce biti bez style atributa u tagu kontrole...
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Problem ASP Master strana i ostalo, odgovor potreban sto hitnije

[ Pregleda: 2793 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.