Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Neko drugo resenje brisanja fajla sem 'deletefile' ??

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Neko drugo resenje brisanja fajla sem 'deletefile' ??

[ Pregleda: 2359 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Brkic

Član broj: 55360
Poruke: 1216
89.216.233.*



Profil

icon Neko drugo resenje brisanja fajla sem 'deletefile' ??15.11.2006. u 18:50 - pre 195 meseci
Da li postoji neki drugi nacin brisanja fajla osim 'deletefile' ???

sve je bilo OK dok nisam naleteo na jedan file koji Delphi ne moze izbrisati a rucno ga mogu izbrisati,ne znam zasto Delphi nece i nece dok iz Commandera se brise ladno.
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: Neko drugo resenje brisanja fajla sem 'deletefile' ??15.11.2006. u 22:24 - pre 195 meseci
Bilo bi lepo kad bi rekao koju gresku dobijes kada pokusas da obrises taj fajl?

Mozda fajl ima read only, hidden ili system atribute? Mozda program otvori fajl pa pokusava da ga obrise pre zatvaranja...

Ima jos funkcija za brisanje fajlova. Mozes probati Erase funkciju. Evo primera iz helpa:
Code:
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);

var
  F: Textfile;
begin
  OpenDialog1.Title := 'Delete File';
  if OpenDialog1.Execute then begin
    AssignFile(F, OpenDialog1.FileName);
    try
      Reset(F);
      if MessageDlg('Erase ' + OpenDialog1.FileName + '?',
        mtConfirmation, [mbYes, mbNo], 0) = mrYes then
      begin
        CloseFile(F);
        Erase(F);
      end;
    except
      on EInOutError do

        MessageDlg('File I/O error.', mtError, [mbOk], 0);
    end;
  end;
end;

 
Odgovor na temu

Brkic

Član broj: 55360
Poruke: 1216
89.216.233.*



Profil

icon Re: Neko drugo resenje brisanja fajla sem 'deletefile' ??15.11.2006. u 22:37 - pre 195 meseci
ne dobijem gresku,jednostavno prodje kao da je obrisao fajl a nije.Fajl se ne otvara,ne iscitava,treba se samo obrisati.Ima hidden atribut.

Probacu sa Erase pa cu javiti rezultat.

Ponavljam da ga rucno obrisem bez problema.
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: Neko drugo resenje brisanja fajla sem 'deletefile' ??15.11.2006. u 22:50 - pre 195 meseci
Smem li da pitam, kako znas da nema greske? DeleteFile funkcija vraca boolean vrednost. Ako je rezultat True, onda je fajl obrisan. Ako je rezultat False, onda je doslo do greske, a koja je greska upitanju mozes saznati pozivanjem GetLastError funkcije (najlakse je da rezultat GetLastError funkcije prosledis funkciji SysErrorMessage... ona ce ti dati opis greske). Ti to, naravno, proveris pa znas da nema greske prilikom brisanja?

Ako stvarno nema greske, onda ti se sistem ponasa vrlo cudno
 
Odgovor na temu

Brkic

Član broj: 55360
Poruke: 1216
89.216.233.*



Profil

icon Re: Neko drugo resenje brisanja fajla sem 'deletefile' ??15.11.2006. u 23:28 - pre 195 meseci
da da, stavio sam sa try...except pa tu nije nista prijavio.

izbaci gresku 'access is denied' sa GetLastError.

Evo pokusavam sa erase ali mi ne ide nesto.

Fajl ima atribur Read-only i hide.
Mozda da mu skinem atribut read-only pa da probam onda.


[Ovu poruku je menjao Brkic dana 16.11.2006. u 00:47 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Brkic

Član broj: 55360
Poruke: 1216
89.216.233.*



Profil

icon Re: Neko drugo resenje brisanja fajla sem 'deletefile' ??15.11.2006. u 23:44 - pre 195 meseci
resio sam problem

skinuo sam mu atribute i obrisao bez problema.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Neko drugo resenje brisanja fajla sem 'deletefile' ??

[ Pregleda: 2359 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.