Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

problem sa upitom baze

[es] :: Visual Basic 6 :: problem sa upitom baze

[ Pregleda: 3136 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vedranp

Član broj: 26421
Poruke: 56
194.106.175.*



Profil

icon problem sa upitom baze05.11.2006. u 12:49 - pre 193 meseci
Zasto ovaj upit izbacuje gresku?


Syntax error in INSERT INTO statement

stvarno ne rezumem sta ovde sintaksno nije dobro?

baza.Execute "INSERT INTO MesecniPromet(sifra) " & _
"(SELECT DISTINCT sifra FROM DnevniPromet)" & _
" UNION " & _
"(SELECT DISTINCT sifra FROM MesecniPromet)"
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: problem sa upitom baze05.11.2006. u 16:32 - pre 193 meseci
Verovatno ti fali SPACE karakter izmedju "MesecniPromet" i "(sifra)", pa je to uzrok.
 
Odgovor na temu

vedranp

Član broj: 26421
Poruke: 56
194.106.175.*



Profil

icon Re: problem sa upitom baze07.11.2006. u 16:45 - pre 193 meseci
Nije problem do spejsa.

recimo
upit1 = "INSERT INTO MesecniPromet (sifra) SELECT DISTINCT sifra FROM " & _ "DnevniPromet"
baza.Execute upit1

ovo radi ok ali ako dodam union nece
bez zagrada tj.

upit1= "INSERT INTO MesecniPromet (sifra) " & _
" SELECT DISTINCT sifra FROM DnevniPromet " & _
" UNION " & _
" SELECT DISTINCT sifra FROM MesecniPromet"
baza.Execute upit1

izbacuje
Syntax error in FROM clause

molio bih nekog ako uoci gresku da mi sto pre javi u frci sam.
Pretpostavljam da je nesto u sintaksi prilikom koriscenja UNION.

 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: problem sa upitom baze07.11.2006. u 17:08 - pre 193 meseci
Sad sam tek primetio sta radis.

INSERT INTO ne moze u MS Access-u kao izvor podataka imati UNION Query.

Resenje je da posebno sacuvas UNION kao Query, a onda iz njega da radis insert.
 
Odgovor na temu

vedranp

Član broj: 26421
Poruke: 56
194.106.175.*



Profil

icon Re: problem sa upitom baze16.12.2006. u 22:25 - pre 192 meseci
1)Treba da napravim upit koji ce u tabelu mesecni_promet ubaciti sve artikle iz tabele
dnevni promet koji imaju razlicitu sifru i cenu od onih koji vec postoje u dnevnom_prometu.

Ovako bi to izgledalo skolski ali u accessu ne moze:

upit1 = "INSERT INTO MesecniPromet (sifra,cena)
SELECT (sifra,cena) FROM DnevniPromet
INTERSECT
SELECT (sifra,cena) FROM MesecniPromet)"

baza.Execute upit1

Gorane, mozes li da mi napises kao si to zamislio?

2)
Kako da povezem aplikaciju sa FoxPro ili MySQl bazom.
Koji je connection string za njih.

Mislio sam da uzmem neke od ovih baza mozda one dopustaju ovakve upite.

Za access je blo:
constr = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" + App.Path + "/baza.mdb;Persist Security Info=False"
Set baza = New ADODB.Connection
baza.Open constr

 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: problem sa upitom baze16.12.2006. u 22:48 - pre 192 meseci
Za ono pod 1)

Mislio sam da je jasno o cemu pricam, ali ...

Treba da SQL
Code:

SELECT sifra FROM DnevniPromet 
UNION
SELECT sifra FROM MesecniPromet

sacuvas kao Query pod nekim imenom, npr UNIJA, a onda selektujes/insertujes iz njega isto kao iz bilo koje tabele
Code:

INSERT INTO MesecniPromet (sifra) SELECT sifra FROM UNIJA


Nisam bas ulazio u smislenost postavljenog problema, valjda znas sta radis.
 
Odgovor na temu

vedranp

Član broj: 26421
Poruke: 56
194.106.175.*



Profil

icon Re: problem sa upitom baze17.12.2006. u 16:45 - pre 192 meseci
Sto se tice smisla to je ok!
Razumeo sam ja tebe sta si mislio nego nisam mogao to da implementiram, pa
sam mislio da mi to parce napises konkretno u VB ako nije problem:)

Da se zadrzim na onom prvom primeru sa uniom, u ostalom nije uopste bitno koji je primer nego da odradim neke skupovne operacije tipa UNION, EXEPT ili INTERSECT...
Ustvari ja samo hocu da napravim uniju dve stvari i da je stavim u neku drugu tabelu...

Jesi li mislio ovako:

baza.Execute "CREATE VIEW unija AS SELECT sifra FROM Artikli UNION sifra FROM MesecniPromet"

///Ovde prijavljuje gresku da u podupit ne moze da sadrzi UNIONS.....

baza.Exeute "INSERT INTO MesecniPromet (sifra) SELECT sifra FROM unija"

Kako to sa Query?

Pozdrav i hvala unapred!
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: problem sa upitom baze17.12.2006. u 20:26 - pre 192 meseci
Citat:
vedranp:
Jesi li mislio ovako:

baza.Execute "CREATE VIEW unija AS SELECT sifra FROM Artikli UNION sifra FROM MesecniPromet"

///Ovde prijavljuje gresku da u podupit ne moze da sadrzi UNIONS.....

Cekaj, ako si napisao kao ovo sto citiram, naravno da javlja gresku.

Napisao si
Code:

"CREATE VIEW unija AS SELECT sifra FROM Artikli UNION sifra FROM MesecniPromet"

a treba
Code:

"CREATE VIEW unija AS SELECT sifra FROM Artikli UNION SELECT sifra FROM MesecniPromet"

ajde prvo to proveri.
 
Odgovor na temu

vedranp

Član broj: 26421
Poruke: 56
*.inffo.net.



Profil

icon Re: problem sa upitom baze18.12.2006. u 20:13 - pre 192 meseci
Napisao sam kao ti, ono SELECT sam izostavio prilikom pisanja poruke.
Tako da to nije problem.
A primetio sam da INTERSECT ili EXCEPT uopste ne prepoznaje u bilo kakvom upitu.
recimo:
Adodc1.RecordSource = "SELECT sifra FROM artikli UNION SELECT sifra FROM MesecniPromet"
ovo radi a:


Adodc1.RecordSource = "SELECT sifra FROM artikli INTERSECT SELECT sifra FROM MesecniPromet"
a ovo nece.....
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: problem sa upitom baze18.12.2006. u 23:34 - pre 192 meseci
Jet ne poznaje INTERSECT kao kljucnu rec.
 
Odgovor na temu

vedranp

Član broj: 26421
Poruke: 56
194.106.175.*



Profil

icon Re: problem sa upitom baze21.12.2006. u 14:34 - pre 192 meseci
Da li to znaci da ne postoji nacin da se ovo uradi?
 
Odgovor na temu

Cudni_Cvarak
Beograd

Član broj: 126966
Poruke: 52
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: problem sa upitom baze27.12.2006. u 17:24 - pre 191 meseci
Hmm zanimljivo....


[Ovu poruku je menjao Cudni_Cvarak dana 17.01.2007. u 15:39 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: problem sa upitom baze

[ Pregleda: 3136 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.