Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

CLIENT/SERVER BDE

[es] :: Baze podataka :: CLIENT/SERVER BDE

[ Pregleda: 2715 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

reptil
Hrvatska

Član broj: 10458
Poruke: 8
*.dialin.iskon.hr



Profil

icon CLIENT/SERVER BDE15.05.2003. u 15:48 - pre 213 meseci
Do sada sam se koristi BDE-om na lokalnoj mašini, ali javila se potreba da napravim program koji ce imate data modul i podatke na serveru a podaci ce se mijenajti putema aplikacija na lokalnim masinama.

Posto trebam instalirati ENTERPRISE verziju c++ Buildera, molim pomoc.


Dali na serveru treba biti instaliran InterBase , ili je dovoljno da kreiram bazu podataka i sve modula u folderu na serveru, a na lokalnim masinama je dovoljno imati instaliran BDE i exe fajlove.

Koristio bih paradox bazu, kreirane tablice u database desktopu, i to sve skupa sa data modulom prebacio u folder na serveru.

Na sreveru je vec instalirana ORACLE data baza, pa da li ce biti problema ako koristim paradox, ili ukoliko je potrebno na serveru instalirati interbase dali ce biti problema sa oracleovom bazom.

Hvala na pomoci!

 
Odgovor na temu

Jovan Marjanovic
HP GmbH
Stuttgart

Član broj: 942
Poruke: 456
*.net.external.hp.com

ICQ: 42
Sajt: www.hp.com


Profil

icon Re: CLIENT/SERVER BDE15.05.2003. u 16:47 - pre 213 meseci
Interbase, Oracle i Paradox su tri razlicite baze podataka. Ako koristis Interbase baze, instaliras Interbase server. Ako koristis paradox, samo podesis bde data connection na folder gde je kreirana baza. Ako koristis oracle, kreiras oracle bazu. U sva tri slucaja moras da konfigurises u bde na server masini konekciju na bazu.
Sto se tice Oracle-a i Interbase-a na istoj masini, ne znam da li smetaju jedan drugom. Teoretski nebi trebalo, ali u praksi nikad nisam pokusavao.
Za automatsko dobijanje Super Moderatorskog statusa na Elitesecurity forumima pritisnite Alt+F4
 
Odgovor na temu

reptil
Hrvatska

Član broj: 10458
Poruke: 8
*.dialin.iskon.hr



Profil

icon Re: CLIENT/SERVER BDE15.05.2003. u 16:56 - pre 213 meseci
Znaci ako izaberem Paradox, samo u aplikaciji koja je na lokalnoj masini navedem path na serveru kao i kada radim samo na jednoj masini pa navedem neki lokalni path.

Dali je onda potebno instalirati uopce sta na serveru ako se tamo nalaze sam datoteke?

Koju opciju onda da koristim kod TransIsolation: tiReadCommitted ili tiRepeatableRead, posto sam kada sam radio program za jedan kompjuter koristi DirtyRead i poslije svakog upisa podataka ApplyUdates pa close i open tako sam bio siguran da ce mi se podaci odmah zabiljeziti na hdd.

Sada posto pristup ima vise korisnika odjednom koja bi bila bolja.

Izvini na pocetnickim pitanjima ali zelio bih biti siguran.

 
Odgovor na temu

[es] :: Baze podataka :: CLIENT/SERVER BDE

[ Pregleda: 2715 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.