Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pomoc oko stampanja iz VB-a. HITNO!!!!

[es] :: Visual Basic 6 :: Pomoc oko stampanja iz VB-a. HITNO!!!!

[ Pregleda: 3535 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Deyan_80
Kragujevac

Član broj: 117038
Poruke: 31
*.uis.kg.ac.yu.



Profil

icon Pomoc oko stampanja iz VB-a. HITNO!!!!30.10.2006. u 12:56 - pre 192 meseci
Molio bih sve koji znaju VB da mi pomognu oko stampanja iz VB ili Accessa.

Povezem VB formu i bazu u accessu ali bih sada hteo nesto da odstampam. Kako to najlakse da uradim?

Hvala....
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: Pomoc oko stampanja iz VB-a. HITNO!!!!30.10.2006. u 19:40 - pre 192 meseci
Prilicno siroka tema, prilicno "prezvakana" na forumu. Za pocetak, procitaj nesto od TOP tema iz ovog foruma npr. http://www.elitesecurity.org/t104515
 
Odgovor na temu

Deyan_80
Kragujevac

Član broj: 117038
Poruke: 31
*.uis.kg.ac.yu.



Profil

icon Re: Pomoc oko stampanja iz VB-a. HITNO!!!!07.11.2006. u 13:55 - pre 191 meseci
Hvala na ponudjenom linku. Gledao sam na pomenutom linku i nasao sam neke korisne stvari. Da li mozes da mi kazes kako da dodam Print metodu u listu tj. pokusavao sam da stampam sa Printer.Print ali se nije desavalo nista pa sam onda ovde video da Print metoda nije dostupna. Ako znas kako da je iskoristim molio bih te da odgovoris. Hvala....
 
Odgovor na temu

chkalja
Bojan Petrovic
Beograd

Član broj: 24443
Poruke: 74



+2 Profil

icon Re: Pomoc oko stampanja iz VB-a. HITNO!!!!07.11.2006. u 14:02 - pre 191 meseci
Mozda bi mogao da ubacis kontrolu CommonDialog (tako nesto se zove).

CommonDialog1.Showprinter
.
.
.
.
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: Pomoc oko stampanja iz VB-a. HITNO!!!!07.11.2006. u 14:19 - pre 191 meseci
Slobodno koristis Print metodu, iako ti se ne nudi. Ona stampa tekst koji je parametar na tekucoj poziciji u tekucem fontu.
 
Odgovor na temu

Deyan_80
Kragujevac

Član broj: 117038
Poruke: 31
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Re: Pomoc oko stampanja iz VB-a. HITNO!!!!17.11.2006. u 18:33 - pre 191 meseci
Hvala Gorane i Bojane.
[Ovu poruku je menjao Deyan_80 dana 17.11.2006. u 21:13 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Deyan_80 dana 23.11.2006. u 13:33 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Pomoc oko stampanja iz VB-a. HITNO!!!!18.11.2006. u 00:12 - pre 191 meseci
nisam siguran da ti je pametno da dajes svoj broj u javnost (nikad se ne zna, moze da se nadje neka budala koja ce da te zeza non-stop)

a ako imas pitanja u vezi vb-a postavi ovde na forumu (predhodno koristi pretragu, jer je moguce da je vec odgovoreno na to sto te muci), jer mozda ce nekome kasnije zatrebati to isto sto i tebi...
 
Odgovor na temu

mpecanac
Miroslav Pećanac
Beograd

Član broj: 119423
Poruke: 15
*.smin.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Pomoc oko stampanja iz VB-a. HITNO!!!!02.12.2006. u 11:19 - pre 190 meseci
Probaj ovaj kod, meni radi. Pravio sam drugaru programče za štampanje memoranduma, ponuda i sl., tako da su na formi bili textboxovi, labele i linije. Nekakav bug postoji u VB6, pa mi ovo nije proradilo od prve, Pomogla je čuvena naredba On Error Resume Next, koja vredi Nobelove nagrqade.::))


Sub Stampaj()
Dim kont As Control
On Error Resume Next
For Each kont In Racun.Controls
If kont.Container.Left < 210 Then 'ovaj uslov možeš da izostaviš, bio je potreban za moju formu
If (TypeOf kont Is Label) Then
Printer.Font.Size = kont.Font.Size
Printer.Font.Name = kont.Font.Name
Printer.Font.Bold = kont.Font.Bold
Select Case kont.Alignment
Case 0
Printer.CurrentX = kont.Container.Left + kont.Left
Printer.CurrentY = kont.Container.Top + kont.Top
Printer.Print kont.Caption
Case 1
Printer.CurrentX = kont.Container.Left + kont.Left + kont.Width - TextWidth(kont.Caption)
Printer.CurrentY = kont.Container.Top + kont.Top
Printer.Print kont.Caption
End Select
If kont.BorderStyle = 1 Then
Printer.DrawWidth = 8
Printer.Line (kont.Container.Left + kont.Left - 1, kont.Container.Top + kont.Top)- _
(kont.Container.Left + kont.Left + kont.Width, kont.Height + kont.Container.Top + kont.Top), , B
End If
ElseIf (TypeOf kont Is Line) Then
Printer.DrawWidth = 8
Printer.Line (kont.Container.Left + kont.X1, kont.Container.Top + kont.Y1)- _
(kont.Container.Left + kont.X2, kont.Container.Top + kont.Y2)
ElseIf TypeOf kont Is TextBox Then
Printer.Font.Name = kont.Font.Name
Printer.Font.Size = kont.Font.Size
Printer.Font.Bold = kont.Font.Bold
Printer.CurrentX = kont.Left + kont.Container.Left
Printer.CurrentY = kont.Top + kont.Container.Top
Printer.Print kont.Text
End If
End If
Next

End Sub
 
Odgovor na temu

loginkiller
Login Killer

Član broj: 121645
Poruke: 76
*.inffo.net.



+4 Profil

icon Re: Pomoc oko stampanja iz VB-a. HITNO!!!!09.12.2006. u 21:07 - pre 190 meseci
To bi bilo to.
----------
MSI H61M-P22 (B3), Intel® Pentium® Dual-Core G840 , DDR3 4GB 1333MHz Silicon Power, Nvidia GeForce 7300 LE, WD Black SATA 160GB , DVD-
RW Pioneer SATA, Bluetooth 2.0, Remote control(use IgorPLUG), Case Moded, MS Industrial 5.1(ML-6015), Dell U2312HM, Dell L100 keyboard, A4Tech X7 748k mouse
 
Odgovor na temu

Deyan_80
Kragujevac

Član broj: 117038
Poruke: 31
*.uis.kg.ac.yu.



Profil

icon Re: Pomoc oko stampanja iz VB-a. HITNO!!!!14.12.2006. u 10:43 - pre 190 meseci
Hvala puno. Imao sam malo muke ali sam uspeo.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Pomoc oko stampanja iz VB-a. HITNO!!!!

[ Pregleda: 3535 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.