Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

for each i currentcell u datagrid-u

[es] :: .NET :: for each i currentcell u datagrid-u

[ Pregleda: 2874 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

elmagio
Kontroling i informatika

Član broj: 95249
Poruke: 164



+1 Profil

icon for each i currentcell u datagrid-u22.10.2006. u 11:01 - pre 189 meseci



Htio bih napraviti lookup kroz datagrid i za svaki unos u datagrid tj njegov red unijeti u bazu podatke iz toga reda i podatke iz textbox1, 2, 3?

Probao sam sa ovim kodom ali mi unese zamo zadnji red tj. podatke iz toga reda.

unos je naziv datagrid-a!



unos.CommandText = "INSERT INTO proba(broj,sifra,kolicina,ukupno) VALUES('" & TextBox1.Text & "','" & TextBox1.Text & "','" & TextBox3.Text & "','" & unos.Item(unos.CurrentCell.RowNumber, 0) & "')"
 
Odgovor na temu

VladaSu

Član broj: 31634
Poruke: 1086
*.sksyu.net.



+215 Profil

icon Re: for each i currentcell u datagrid-u22.10.2006. u 23:57 - pre 189 meseci
Ja u VS 2005 za datagrid nemam property CommandText ?!?!?!?
[Ovu poruku je menjao VladaSu dana 14.06.2003. u 11:22 GMT+1]
 
Odgovor na temu

elmagio
Kontroling i informatika

Član broj: 95249
Poruke: 164



+1 Profil

icon Re: for each i currentcell u datagrid-u23.10.2006. u 06:54 - pre 189 meseci

Ne nisi me razumio.


Ovo želim da se izvrši kad dođe novi red tj. da unese one podatke iz tog reda.

Primjer ako imam u texbox-ovima podatke


broj : 100
dobavljač: NOVI

a u datagrid-u podatke:

šifra naziv količina
100 sat 150
150 drvo 100


Kako da napravim loop kroz datagrid i da mi u bazu unese ovako:

broj dobavljač šifra naziv količina
100 NOVI 100 sat 150
100 NOVI 150 drvo 100




 
Odgovor na temu

roberto555
Croatia

Član broj: 64744
Poruke: 451
194.126.213.*



Profil

icon Re: for each i currentcell u datagrid-u23.10.2006. u 09:53 - pre 189 meseci
mozda nesto tako:

-za unos onog što je u selektiranom redku u grid-u + ono sto je u txt boxevima

insert into proba(broj,sifra,kolicina,ukupno) values (txtbroj.text,txtsifra.text,txtkolicina.text,grid.rows[grid.currentrow.index].cell["ime_kolone1"].value.tostring() +" "+grid.rows[grid.currentrow.index].cell["ime_kolone2"].value.tostring()+....)

je li tako nesto? (pretpostavljam da ako unosis ugrid da je taj redak u koji unosis i "selektiran",...nadam se da je od pomoći!"
----Roberto----
 
Odgovor na temu

elmagio
Kontroling i informatika

Član broj: 95249
Poruke: 164



+1 Profil

icon Re: for each i currentcell u datagrid-u23.10.2006. u 10:09 - pre 189 meseci


Ali ovo što si ti napisao je samo za taj red?
Kako da to ubacim u loop opciju tj. unesem dva reda u datagrid i onda pritisnem save button i onda da loop prođe kroz ta dva reda u datagrid-u i da za svaki red unese novi unos u bazu?



Lp,


 
Odgovor na temu

roberto555
Croatia

Član broj: 64744
Poruke: 451
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: for each i currentcell u datagrid-u23.10.2006. u 12:47 - pre 189 meseci
da samo za taj red ,,, je ovo sto sam napisao, jel u tom gridu vec ima nesto redova pa ti na to nadodajes jos recimo dva reda i onda zelis da se samo ta dva zadnja spreme ili ce onda to bit svi redovi u gridu,to sto dodas tj. uneses?

ako su svi onda bi mogao napraviti

for(int i=0;i<grid.rowcount;i++)
{
//tu nutra onaj kod koji je gore samo ces umjesto grid.currentrow.index staviti i, dakle za savki red

}

no u tom slucaju bi svaki put upisao sve redove iz grida + svi bi imali istit dodatak,jer bi text u textbox.ovima bio isti, za svaki red, a ja bi to narpavio onda tako da
kad upisem u grid sve,enterom se micem po poljima i na zadnjem kojeg upisaujes kad stisnes enter baci te opet na grid (ides upisaivat dalje novi zapis) te ujedno i spremi ovog postojeceg,bez klikanja itd...
----Roberto----
 
Odgovor na temu

elmagio
Kontroling i informatika

Član broj: 95249
Poruke: 164



+1 Profil

icon Re: for each i currentcell u datagrid-u23.10.2006. u 14:29 - pre 189 meseci


E ovo mi se čini da je uredu. Provjerit ću kad dođem kući pa ti javim.


Unaprijed zahvaljujem
 
Odgovor na temu

elmagio
Kontroling i informatika

Član broj: 95249
Poruke: 164



+1 Profil

icon Re: for each i currentcell u datagrid-u23.10.2006. u 19:00 - pre 189 meseci



Roberto555


Neradi mi ovaj kod.

Otkud tebi grid.rows ja toga nemam pod grid-om?



 
Odgovor na temu

roberto555
Croatia

Član broj: 64744
Poruke: 451
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: for each i currentcell u datagrid-u23.10.2006. u 20:50 - pre 189 meseci
grid je 'name' datagridview-u!...moraš imati, barem ja imam u vs2005 :)
----Roberto----
 
Odgovor na temu

elmagio
Kontroling i informatika

Član broj: 95249
Poruke: 164



+1 Profil

icon Re: for each i currentcell u datagrid-u24.10.2006. u 06:33 - pre 189 meseci



A ja imam VB2003?



A sad sam našao na internetu. To je nova opcija u VS2005. Morat ću preći na njega.


Hvala još jednom
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: for each i currentcell u datagrid-u

[ Pregleda: 2874 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.