Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Flash 8 Pro i glupe dve tacke u stringu !!!

[es] :: Flash :: Flash 8 Pro i glupe dve tacke u stringu !!!

[ Pregleda: 2046 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zero_83

Član broj: 75017
Poruke: 136
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Flash 8 Pro i glupe dve tacke u stringu !!!11.10.2006. u 18:32 - pre 216 meseci
Da li je neko pokusao da iz Flash-a 8 upise neki tekst u bazu podataka
putem PHP-a i MySQL-a !?

Evo o cemu se radi:

Naravno, PHP skript za unos nekog teksta u bazu podataka je ispravan.
Problem je u Flash-u 8 .... kada se u predvidjeno input text polje unese
neki tekst bez dve tacke ":", skript odlicno radi i tekst se upisuje u bazu, ali
kada se u tekstu nadju dve tacke ":" (recimo smajli ":)"), tada se podaci ne
upisuju u bazu !!!

Kakva glupost, i svasta sam probao, ali ne vredi ... Flash MX 7 radi bez problema ...

P0z !!! :)
Nisam ti pric'o !?
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.ADSL.neobee.net.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Flash 8 Pro i glupe dve tacke u stringu !!!11.10.2006. u 20:23 - pre 216 meseci
A na koji način prosleđuješ tekst iz predviđenog input text polja do baze?
 
Odgovor na temu

zero_83

Član broj: 75017
Poruke: 136
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Flash 8 Pro i glupe dve tacke u stringu !!!11.10.2006. u 21:59 - pre 216 meseci
Actionscript:

randNum=Math.random()*10000000000;
loadVariables("upis.php?tekst="+tekst+"&"+randNum,this,"POST");
gotoAndPlay(...);

Napominjem jos jednom:
Sve super radi dok se u tekstu ne nadju dve tacke !!!
Pokusao sam da razumem, ali ne uspeva mi !!!

:)
Nisam ti pric'o !?
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
212.200.25.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Flash 8 Pro i glupe dve tacke u stringu !!!12.10.2006. u 11:39 - pre 216 meseci
Pa da si malo više testirao, verovatno bi se spotakao još ponegde osim na dvotački ...

loadVariables ("upis.php?tekst=" + escape (tekst) + "&....
 
Odgovor na temu

zero_83

Član broj: 75017
Poruke: 136
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Flash 8 Pro i glupe dve tacke u stringu !!!12.10.2006. u 12:04 - pre 216 meseci
Dve tacke sam naveo kao nemoguc primer (za mene) !!! :)

% - ukoliko se nalazi na pocetku ili na kraju, takodje ne prihvata
- ukoliko se nalazi izmedju karaktera, vraca sve karaktere ispred znaka, i pojedine iza
- ukoliko se nalazi ispred nekog broja, vraca ASCII karakter tog broja,

# & - ukoliko se nalaze samostalno, vraca prazno polje
- ukoliko se nalazi izmedju karaktera, vraca smao one karaktere koji se nalaze ipred znaka,
a svi ostali se ignorisu

\ - vraca kao /

" ' - dodaje \ ispred, sto se resava pomocu f-je stripslashes(...) u PHP-u.

: - ne prihvata ni u kakvoj kombinaciji ....

Testirao sam, ali : su mi zapale za oko, pa ostatak nisam ni pominjao ....

Hvala ti, pokusacu da vidim da li radi !!!
Nisam ti pric'o !?
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Flash 8 Pro i glupe dve tacke u stringu !!!

[ Pregleda: 2046 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.