Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Game Loop u C# iskustva, saveti ideje...

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Game Loop u C# iskustva, saveti ideje...

[ Pregleda: 2268 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Zed Mc Jack
Programer
Bečej

Član broj: 93120
Poruke: 137
*.adanet.co.yu.

Sajt: www.subakov.com


Profil

icon Game Loop u C# iskustva, saveti ideje...05.10.2006. u 10:43 - pre 183 meseci
Pozdrav,

Moj alat je obično Visual FoxPro, a posao baze podataka, ali kao što kažu uvek je dobro proširiti vidike, pa sam uzeo C# Express besplatnu varijantu, da se malo zabavljam, istražujem, učim i igram.
Moram priznati da neke velike razlike u odnosu na Fox nema(bar ovo što sam do sada prošao), kad naučiš jedan jezik, ostalo je sve sintaksa.

Elem, imam knjigu (PDF), "C# Programming for the Absolute Beginner" od Endija Herisa u kojoj je kroz pravljenje igrica objašnjeno dosta toga o C#-u.
Taj koncept mi se baš sviđa i naravno počele su po glavi da mi se vrzmaju ideje o "igri" koju bih ja probao da napravim u C#-u. Na Netu sam našao čitave diskusije o Game loop-u, međutim zanima me kakva su iskustva, saveti itd ljudi koji su već radili tako nešto, a prisutni su na ovom našem forumu.
Govori se o 10-tak različitih načina da se napravi Game Loop i o njihovim prednostima i manama.

PS Možda bi ovo pre trebalo da ide u Game programming subforum, ali ko zna.


www.subakov.com Jedini Visual FoxPro sajt u Srbiji
 
Odgovor na temu

negyxo
Aleksandar Perkuchin

Član broj: 29751
Poruke: 898
*.sksyu.net.



+171 Profil

icon Re: Game Loop u C# iskustva, saveti ideje...05.10.2006. u 14:07 - pre 183 meseci
Bolje da si postovao na GameDev forumu, tamo se ipak bolje razumeju u ove stvari. Ako si vec krenuo da ucis u C# - probaj da nadjes na netu tutorial za puc the pirates igru. Tutorial je odlicno uradjen, kako za one koji vec nesto znaju tako i za pocetnike.


 
Odgovor na temu

Zed Mc Jack
Programer
Bečej

Član broj: 93120
Poruke: 137
*.adanet.co.yu.

Sajt: www.subakov.com


Profil

icon Re: Game Loop u C# iskustva, saveti ideje...06.10.2006. u 07:27 - pre 183 meseci

Pošto nije baš neka tuča sa odgovorima, da možda moderator prebaci ovo u GameDev subforum?

@negyxo
Hvala na savetu, probaću da nađem taj tutorijal
www.subakov.com Jedini Visual FoxPro sajt u Srbiji
 
Odgovor na temu

sstanko78
Novi Sad

Član broj: 19139
Poruke: 411
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Game Loop u C# iskustva, saveti ideje...11.10.2006. u 12:36 - pre 183 meseci
Vidi ja sam pokusavao da pisem igru u c#. Cak sam nasao engine
sa C# bindingsima. Radi se o Irllicht-u http://irrlicht.sourceforge.net/
ali bez obzira na moc c# on nekako nije za tu svrhu. Ipak
je bolje raditi u c++. Konkretno sto se Irllicht-a tice u
c# mu nedostaju neke stvari. U c# se mogu i pisu se alati za
stvaranje video igara a ne same igre .....
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Game Loop u C# iskustva, saveti ideje...

[ Pregleda: 2268 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.