Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

string kao argument f - je

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: string kao argument f - je

[ Pregleda: 2996 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

VukSta
Vuk Stankovic
Novi Sad

Član broj: 102879
Poruke: 33
*.inffo.net.



Profil

icon string kao argument f - je04.10.2006. u 12:30 - pre 213 meseci
Potrebno je da funkciji prosledim string u koji ce se ispisati rezultat izracunavanja.Kako to da uradim?

void konvert(int n,char s,int b)
n je celi broj koji treba da se konvertuje u broj osnove b i da se upise u string s.Nije mi frka ovo konvertovanje,interesuje me samo kako funkciji da prosledim string,kad ne znam ni koliki ce biti ?
 
Odgovor na temu

radoica

Član broj: 12972
Poruke: 158
*.yubc.net.



+3 Profil

icon Re: string kao argument f - je04.10.2006. u 15:24 - pre 213 meseci
Najbolje bi bilo da ti funkcija izgleda ovako: "char* konvert(int n, int b)", tj. da vraca string.
Ako bas hoces da bude argument funkcije onda moras ovako: "void konvert(int n, char* s, int b)"
Dovoljna velicina string-a bi bila 20 elemenata (moze i manje), znaci: "char* s = malloc(21 * sizeof(char));"
 
Odgovor na temu

pricadarko
Darko Prica
Novi Sad

Član broj: 105564
Poruke: 14
*.metrohive.net.



Profil

icon Re: string kao argument f - je04.10.2006. u 15:28 - pre 213 meseci
Prosledi pokazivac na string - to je dovoljno da unutar funkcije mozes da nastavis da radis sa stringom.
 
Odgovor na temu

VukSta
Vuk Stankovic
Novi Sad

Član broj: 102879
Poruke: 33
*.inffo.net.



Profil

icon Re: string kao argument f - je05.10.2006. u 16:39 - pre 213 meseci
da,znam kako bi sa pokazivacima,ali zadatak treba da se resi bez pokazivaca,tako je postavljen,pa me to buni.
Hvala u svakom slucaju!
 
Odgovor na temu

idb
Ivan Bulic
Beograd

Član broj: 4436
Poruke: 402



Profil

icon Re: string kao argument f - je06.10.2006. u 12:00 - pre 213 meseci
Evo ti nesto ovako i jos radi:
Code:
// Dev-C++ 4.9.9.2 with Mingw/GCC 3.4.2
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
void foo(int a, int b, char str[256]){
    // ..... 
    strcpy(str, "Ti ovde napravi sta hoces!\n");
}

int main(int argc, char *argv[]){
    char string[256];
    foo(1,2, string);
    printf ("%s", string);
    system("PAUSE");    
    return 0;
}

Mnogo vise volim klasu string ali posto je ovo C forum ...
Pozdrav idb
 
Odgovor na temu

VukSta
Vuk Stankovic
Novi Sad

Član broj: 102879
Poruke: 33
*.inffo.net.



Profil

icon Re: string kao argument f - je15.10.2006. u 11:26 - pre 213 meseci
pozdrav i hvala!
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: string kao argument f - je

[ Pregleda: 2996 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.